O πολυμορφικός χώρος “Προορισμός Παπαστράτος” άνοιξε τις πύλες του στον Πειραιά και υποδέχθηκε το 3ο TedxPanteionUniversity το Σάββατο 6 Μαϊου του 2017.

TedxPanteionUniversity

Αρχές του Μάη και πιο συγκεκριμένα το προηγούμενο Σάββατο έλαβε χώρα το 3ο TEDxPanteionUniversity με το σύνθημα «Break The Pattern».

Αρχικά, μπαίνοντας στον χώρο εντυπωσιαζόσουν από το στήσιμο και έπειτα από την οργάνωση που σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται στους εθελοντές. Όλοι ήταν πρόθυμοι να σε κατατοπίσουν και να σε διασκεδάσουν έως ότου αρχίσουν οι ομιλίες.

To event αποτελείτο από τρία session, καθένα εκ των οποίων περιλάμβανε ένα performance και τέσσερις ομιλίες. Συνδυάζοντας έτσι την τέχνη, την επιστήμη, την κοινωνία και την καινοτομία.

Οι συμμετέχοντες επιπλέον είχαν την ευκαιρία, κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, να συμμάσχουν σε διάφορα workshops και να απολαύσουν διάφορα drinks.

TedxPanteionUniversity
Το φετινό TEDxPanteion θα έλεγε κανείς πως είχε κάτι το ιδιαίτερο. Με το σύνθημα «Break the Pattern» προσπάθησε να εμπνεύσει το κοινό προκειμένου να ξεπεράσει τα κοινωνικά πρότυπα και τις νόρμες, που το περιβάλλουν. Συγκεκριμένα, ο κορμός των ομιλιών είχε να κάνει με άτομα που η κοινωνία τα έχει στιγματίσει  και πώς αυτά προσπάθησαν να δημιουργήσουν ξεπερνώντας και γιατί όχι σπάζοντας τον κοινωνικό στιγματισμό.

Ο χώρος του «Προορισμού Παπαστράτος» γέμισε ανθρώπους όλων των ηλικιών, οι οποίοι έδωσαν το παρόν στο TEDx Panteion University μ’ ένα σκοπό: Να πάρουν έμπνευση, να μάθουν, ν’ ακούσουν, να ρωτήσουν, να αλληλεπιδράσουν και να φύγουν πιο «πλούσιοι» στο μυαλό και στην καρδιά.

Λιγα λογια για το καθε session!

1o Session

TedxPanteionUniversity

Ο Πέτρος Άγγος μας έδωσε μια γεύση απ’ τις δυνατότητες της κινητικότητας των νέων στην εργασία και την εκπαίδευση και  το πώς θα πρέπει να δρούμε εντός της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.

Ο Χρήστος Τσούνης, Country Manager του Quizdom Greece μας μίλησε για την εφαρμογή που έχει συγκλονήσει το ελληνικό κοινό, τις δυνατότητες εξέλιξής του. Με την αισιοδοξία του, έδωσε το βήμα σε νέους start-up developers να ξεκινήσουν μία επιχείρηση χωρίς φόβο.

Ο Stephane de Freitas, αφού παρουσίασε το Indigo World για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μίλησε για τη φιλοσοφία πίσω απ’ το εξαιρετικό του εγχείρημα, αλλά και το πώς μπορούμε όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.

2ο Session

Η Μελίτα Σκαμπώ, drag performer, ανέβηκε στη σκηνή χαρίζοντάς μας ένα show. Μας  εξήγησε την έννοια του drag. Μια έννοια, που δεν θα έπρεπε να συνδέεται με το φύλο του ατόμου. Ταυτόχρονα, μας TedxPanteionUniversityέδωσε ιστορικά στοιχεία και μας απέδειξε πως οι Drag Queens δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάτι το οποίο μετρά πολλές δεκαετίες πίσω.

Ο Πέτρος Σαπουντζάκης είναι μέλος του Πολύχρωμου Σχολείου και δάσκαλος. Μίλησε στο κοινό για το πώς  η ομοφυλοφιλία σε συνδυασμό με το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι έξω απ’ τα καθιερωμένα και πώς τον αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί του για το ότι έχει επιλέξει συνειδητά να είναι ομοφυλόφιλος.

Ο Κωστής Παπαϊωάννου, πρόεδρος της ελληνικής Greenpeace, μίλησε για το σπουδαίο έργο της Greenpeace. Για το πώς ο άνθρωπος καταστρέφει το περιβάλλον, το οποίο αποκαλεί σπίτι του, αλλά και για το πώς μπορούμε ο καθένας μας ατομικά να βοηθήσουμε όλο τον κόσμο να ζει σ’ ένα υγιές κι ασφαλές περιβάλλον.

Ο Δημήτρης Ζώρζος ήρθε απ’ τη Βαρκελώνη για να μας  μιλήσει για ένα πολύ ευαίσθητο, ενδιαφέρον κι ιδιαίτερο θέμα, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ την σεξουαλικότητα και τα ΑμεΑ.

3o Session

TedxPanteionUniversity

Η Ρεβέκκα Καμχή, έμπορος τέχνης, μιλώντας για τη δική της επιχείρηση και το πώς ξεκίνησε, κατέληξε να μας δίνει συμβουλές για τον τρόπο προσέγγισης της τέχνης και το χτίσιμο της σχέσης μαζί της.

Προσωπικά με συγκίνησε η ομιλίας της γιατί προσπάθησε να μας μεταδώσει πώς τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο αν το θέλεις πάρα πολύ.

Η Μαριάννα Καβαλλιεράτου εξήγησε ποια είναι τα όρια του σώματος, τη σχέση πνεύματος και σώματος, κάνοντάς μας έτσι ν’ αγαπήσουμε ακόμα περισσότερο τον χορό!

Ο Παναγιώτης Κορδούτης ανέλυσε ζητήματα ψυχολογίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα νοήματα, που δίνουν οι άνθρωποι στις ερωτικές τους σχέσεις και πώς τις νοηματοδοτούν σήμερα.

Το TEDx Panteion University έκλεισε με έναν ομιλητή ο οποίος σκόρπισε θα λέγαμε την ελπίδα και την αισιοδοξία στο μεγαλύτερο μέρος του κοινού.

Αυτός δεν είναι άλλος από τον Γιάννη Κατσίμπεη, παραολυμπιακό αθλητή στην κολύμβηση και το τρίαθλο. Μέσα από την ομιλία του μας έδειξε πως η αναπηρία του δεν στάθηκε εμπόδιο στα όνειρά του και μας έδωσε  δύναμη να ξεπεράσουμε τις καθημερινές δυσκολίες και να συνεχίζουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας.

Τέλος ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να κάνουμε στην παρουσιάστρια του event Χρύσα Κατσαρίνη, η οποία με το χιούμορ της μας ξεκούραζε ανάμεσα στις ομιλίες, αλλά και στην curator Φροσύνη Δρακούλη που χωρίς εκείνη δεν θα είχαμε την ευκαιρία να δούμε τίποτα από τα παραπάνω!

TedxPanteionUniversity

Η ώρα ήταν περίπου 19:30 όταν οι ομιλίες τελείωσαν, το φως άρχισε να πέφτει και το πάρτι άρχισε με τον Leon of Athens, την Pani Kary και άφθονα κοκτέιλς.

Δείτε μερικές ακόμα φωτογραφίες:

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

 

Σχόλια