Ήγγικεν η ώρα αγαπητέ αναγνώστη. Το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί πλησιάζουν ΣΥ-ΝΑ-ΥΛΙ-Α-ΡΕΣ. Πάμε να δούμε τις συναυλίες που περιμένουμε τους επόμενους μήνες.

Το καλοκαίρι είναι η καθιερωμένη και «ιερή» εποχή για τα φεστιβάλ και τις συναυλίες. Όλοι οι καλοκαιρινοί συναυλιακοί χώροι της Ελλάδας φοράνε το ευδιάθετο καλοκαιρινό τους πρόσωπο και περιμένουν εναγωνίως να «υποδεχθούν» τους καλεσμένους τους.

Έχουμε αρκετές επιστροφές αλλά και πολλές σημαντικές εμφανίσεις μεγάλων καλλιτεχνών και συγκροτημάτων του εξωτερικού. Πάμε να τα δούμε!

  • 17 Μαΐου: Depeche Mode – Τerra Vibe, Μαλακάσα

Στα πλαίσια της περιοδείας τους “The Global Spirit”, οι Depeche Mode θα βρεθούν στην Ελλάδα, στις 17 Μαΐου για μια μοναδική εμφάνιση στο Terra Vibe της Μαλακάσας. Για έκτη φορά το συγκρότημα θα βρεθεί «αντιμέτωπο» με το ελληνικό κοινό. Η τελευταία εμφάνισή τους στην Ελλάδα έγινε το 2013 και αναμένεται να ξεσηκώσουν τους φανατικούς τους οπαδούς, όπως άλλωστε συνηθίζουν.

  • 24 Ιουνίου: Killers – Ejekt Festival, Πλατεία Νερού

Η Πλατεία Νερού, το Σάββατο 24 Ιουνίου, θα υποδεχθεί ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ τους Killers στα πλαίσια του Ejekt Festival. Στις 24 Ιουνίου θα είναι η πρώτη μέρα του Ejekt Festival και οι Killers αναμένεται να κάνουν…καλό ποδαρικό και να γράψουν ιστορία. Η μπάντα που εμφανίστηκε το 2004 και απέκτησε γρήγορα παγκόσμιο κοινό έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχοντας στη βαλίτσα της αγαπημένα κομμάτια από τις δισκογραφικές τους επιτυχίες αλλά και νέα κομμάτια που αναμένεται να αγαπηθούν.

  • 30 & 1 Ιουλίου: Chania Rock Festival

Το Chania Rock Festival διοργανώνεται από το 2002 στην πόλη των Χανίων και αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ελληνικά φεστιβάλ και έχει φιλοξενήσει δεκάδες συγκροτήματα και καλλιτέχνες, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

30 Ιουνίου –Blind Guardian

Στις 30 Ιουνίου το θρυλικό γερμανικό μέταλ συγκρότημα “Blind Guardian” θα βρεθεί στην Κρήτη στο Chania Rock Festival για μια πολλά υποσχόμενη εμφάνιση. Οι Blind Guardian χρονολογούν το ξεκίνημά τους το 1984 και έκτοτε δημιούργησαν το δικό τους πιστό μέχρι σήμερα κοινό.

1 Ιουλίου – Warlord & Phil Campbell And The Bastard Sons & InnerWish

Ο Phil Campbell από τους Motorhead, έπειτα από τη διάλυσή τους εξαιτίας του χαμού του Lemmy Kilmister που αποτέλεσε την πιο θρυλική μορφή του συγκροτήματος, δημιούργησε το νέο σχήμα του που ονομάζεται “Phil Campbell And The Bastard Sons”. Οι Phil Campbell And The Bastard Sons, θα πραγματοποιήσουν μια αποκλειστική εμφάνιση στην Ελλάδα για το 2017, το Σάββατο 1η Ιουλίου, μαζί με τους Warlord και τους Innerwish, στο Chania Rock Festival, στην πόλη των Χανίων.

  • Rockwave Festival – Terra Vibe Park, Μαλακάσα

1 Ιουλίου: Placebo, Sivert Hoyem, Cigarettes after Sex

Το Rockwave Festival παρουσιάζει τους Placebo, τον Sivert Hoyem και τους Cigarettes after Sex το Σάββατο 1η Ιουλίου.

Ο Sivert Hoyem έπειτα από τις δύο sold out εμφανίσεις του στο Ηρώδειο το περασμένο καλοκαίρι, επιστρέφει στην Ελλάδα και φέτος για ένα ανάλογο ή, γιατί όχι, και καλύτερο live από το προηγούμενο.

Οι Placebo θα εμφανιστούν με τη σειρά τους στο Terra Vibe Park, το Σάββατο 1η Ιουλίου, τρία χρόνια μετά την τελευταία τους εμφάνιση στην Ελλάδα. Το κοινό του πολυαγαπημένου συγκροτήματος αναμένει με αγωνία την επάνοδό τους.

Οι Cigarettes after Sex έπειτα από το επιτυχημένο single τους το 2015 με τίτλο “Affection” απέκτησαν ευθύς αμέσως παγκόσμιο κοινό και σαφώς ελληνικό. Έρχονται φέτος στην Ελλάδα για να ταξιδέψουν το ελληνικό κοινό τους με τους δικούς τους ιδιαίτερους ήχους.

2 Ιουλίου: Evanescence, Paradise Lost, Anathema

Και Evanescence, Paradise Lost, Anathema στο Rockwave Festival κυρίες και κύριοι! Την Κυριακή 2 Ιουλίου επιστρέφουν στην Ελλάδα, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι για την εμφάνισή τους αυτή σε συνέντευξη που έδωσαν.

  • 12 Ιουλίου: LP – Gazarte, Τεχνόπολη

Μετά την άκρως επιτυχημένη εμφάνισή της στην Τεχνόπολη το προηγούμενο καλοκαίρι όπου κατάφερε να συγκεντρώσει 6000 άτομα, η ταλαντούχα και ιδιαίτερη LP επιστρέφει.

Την γνωρίσαμε με το “Lost On You” που κατάφερε να γίνει το νούμερο 1 σε όλα τα ελληνικά charts, ενώ αργότερα ακολούθησαν και άλλα επιτυχημένα και φυσικά ιδιαίτερα singles που καθήλωσαν το ελληνικό κοινό. Το φαινόμενο LP θέλησε να μας επισκεφθεί και φέτος έχοντας στις αποσκευές της όλα τα νέα singles που ακολούθησαν μετά το πρώτο της επιτυχημένο. Στις 12 Ιουλίου λοιπόν, στο Gazarte!

Laura Pergolizzi: Το φαινομενο LP

  • 14 Ιουλίου: Kasabian, The Jesus and Mary Chain – Ejekt Festival, Πλατεία Νερού

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου, οι Kasabian και οι Jesus And Mary Chain θα βρεθούν στην σκηνή του Ejekt Festival, στο υπέροχα διαμορφωμένο αυτό χώρο στην Πλατεία Νερού.

Τα δύο αυτά σχήματα έρχονται να μας προσφέρουν μια φαντασμαγορική φεστιβαλική εμπειρία με μεγάλες τους επιτυχίες αλλά και με νεότερα singles.

  • 24 & 25 Ιουλίου: Kaleo – Αθήνα (Piraeus 117 Academy) και Θεσσαλονίκη (Μονή Λαζαριστών)

Το ισλανδικό συγκρότημα Kaleo έρχεται στην Ελλάδα για πρώτη φορά στις 24 και στις 25 Ιουλίου. Στις 24 Ιουλίου θα εμφανιστούν στην Αθήνα στο Piraeus 117 Academy και στις 25 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη στη Μονή Λαζαριστών.

Οι 4 Ισλανδοί rockers κέρδισαν τους ακροατές με το mega-hit του ραδιοφώνου “Way Down We Go” αλλά και με την ιδιαιτερότητα του ύφους τους αλλά και της μουσικής τους. Και επειδή αγαπήθηκαν και αγαπιούνται πολύ από το ελληνικό κοινό…η Ελλάδα τους περιμένει!


Σχόλια