Ιδέες και προτάσεις για ένα χαλαρό Σ/Κ για όλα τα γούστα και για κάθε “τσέπη”

Το τριήμερο της Πρωτομαγιάς έφτασε και το Frapress είναι εδώ με προτάσεις, που θα σε βοηθήσουν να μετατρέψεις ένα ακόμη συνηθισμένο Σαββατοκύριακο- ειδικά αν δεν πας κάποια εκδρομή- σε ένα πιο ιδιαίτερο και δραστήριο! Ετοιμάσου, λοιπόν να περάσεις καλά!

Προτασεις για το Σαββατο

«Εγκλημα και τιμωρια» στο Θεατρο Ανεσις

Τι πιο ευχάριστο και πιο ιδανικό για το σαββατοκύριακο από μια θεατρική παράσταση. Στο θέατρο Άνεσις για δεύτερη χρονιά παίζεται η παράσταση «Έγκλημα και τιμωρία» από το ομώνυμο έργο του Ρώσου πεζογράφου και στοχαστή, Φίοντορ Μιχαήλοβιτς Ντοστογιέφσκι.

Υπόθεση: Ο Ρασκόλνικοφ, φοιτητής της Νομικής στην Πετρούπολη διαπράττει το φόνο μιας γριάς τοκογλύφου. Κίνητρο της δολοφονίας ήταν η ληστεία, αλλά σε βάθος  ο ήρωας φαίνεται πως επιδίωξε να υπερβεί τα ηθικά κοινωνικά όρια. Μετά την δολοφονία ο Ρασκόλνικοφ κατακλύζεται από αντιφατικά συναισθήματα μεταξύ ενοχής και παράνοιας.

Κυρίαρχα πρόσωπα στη ζωή του, ο Ραζουμίχιν, συμφοιτητής του, η αδελφή του Ντούνια. Μία ορφανή νεαρή πόρνη, η Σόνια, που έχει πάρει το ρόλο του προστάτη της οικογένειάς της από τον ανήμπορο και αλκοολικό πατέρα της Μαρμελάντωφ, ενώ καταδιώκεται από τον δαιμόνιο Πορφύρη Πετρόβιτς, ο οποίος ξέρει από την αρχή πως είναι ο ένοχος και σπρώχνει τον Ρασκόλνικοφ στο να κάνει τρομερά λάθη, ώστε να αποκαλυφθεί.

Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης (ανακριτής Πορφύρης), Τάσος Ιορδανίδης (Ρασκόλνικοφ), Θάλεια Ματίκα (Σόνια), Σοφία Πανάγου (Ντούνια), Δημήτρης Καπετανάκος (Ραζουμίχιν), Δημήτρης Διακοσάββας (γριά τοκογλύφος-Λούζιν) και ο Θοδωρής Κατσαφάδος (Μαρμελάντωφ).

«Αφέντης και Δούλος» στο Νέο Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

Το διήγημα του Λέοντος Τολστόι επιστρέφει στην σκηνή με τον Δημήτρη Λιγνάδη στο ρόλο του Αφέντη. Η ίστορία είναι μια παραβολή για την ανθρώπινη φύση και τους ανθρώπους, που αν και ανήκουν σε προνομιούχες τάξεις, καταλαβαίνουν την κοινωνική αδικία. Κατά πόσο, όμως είναι δυνατόν ένας τέτοιος άνθρωπος να αρχίσει μια καινούρια ζωή;

Βerliner

Berliner σημαίνει donut στα γερμάνικα και σίγουρα κάτι ήξεραν οι υπεύθυνοι, όταν διάλεξαν αυτό το όνομα. Σε αυτό το all-day restaurant θα βρεις υπέροχα γλυκά, milkshakes με πολύχρωμα γεμιστά donuts από πάνω, δροσιστικά ποτά, αλλά και burger με πατάτες σε μεγάλες μερίδες.

Σε αυτό το μαγαζί των βορείων προαστίων, όμως δεν θα φας μόνο καλά, αλλά και θα απολαύσεις το φαγητό-ποτό σου σε ένα όμορφο περιβάλλον, που κινείται σε ποπ ρυθμούς και που θα σε κάνει να νοσταλγήσεις άλλες δεκαετίες.

Διεύθυνση: Λεωφ. Πλαπούτα 55, Ηράκλειο

Fashion Revolution Greece στην Τεχνοπολη

Αυτό το Σαββατοκύριακο κάτι διαφορετικό συμβαίνει στην Τεχνόπολη! Το Fashion Revolution είναι ένα παγκόσμιο κίνημα με στόχο τη διαφάνεια στην αλυσίδα παραγωγής στον κλάδο της μόδας.

Ταυτόχρονα, αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση των καταναλωτών σε ζητήματα, όπως οι εργασιακές συνθήκες και οι απολαβές των ανθρώπων, που φτιάχνουν τα ρούχα μας, η παιδική εργασία, η μόλυνση του περιβάλλοντος και η βιώσιμη μόδα.

Από τις 24 έως τις 30 Απριλίου σε περισσότερες από 90 χώρες του κόσμου διοργανώνονται ενημερωτικές δράσεις, workshops, καλλιτεχνικές παρεμβάσεις, ανοιχτές συζητήσεις με τη συμμετοχή σχεδιαστών, brands, ακαδημαϊκών, συγγραφέων και επιχειρηματιών.

Στις 29 και 30 Απριλίου συναντιόμαστε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και ρωτάμε #whomademyclothes.

OHA 2017: Τουρίστες στην πόλη μας (δείτε τις φωτογραφίες)

Στηρίζουμε Έλληνες σχεδιαστές, συμμετέχουμε σε εργαστήρια βιώσιμης μόδας ακούγοντας μουσικές από Αθηναίους DJs. Φέρνουμε έως 5 κομμάτια από την ντουλάπα μας και τα ανταλλάσσουμε στο swap bazaar, ανακυκλώνουμε τα παλιά μας ρούχα με τη βοήθεια upcycle καλλιτεχνών, ταξιδεύουμε με δημιουργίες εικαστικών εμπνευσμένες από το κίνημα #fashionrevolution, ανταλλάσσουμε τα βιβλία μας στο book swap, παρακολουθούμε ταινίες.

Την Κυριακή παρακολουθούμε με τα παιδιά μας παιδικό θέατρο και παιδικά εργαστήρια, ανταλλάσσουμε τα παλιά τους ρούχα και παιχνίδια.

Προτασεις για την Κυριακη

The Blackduck Garden- Athens City Museum Bistrot

Αν έχεις βαρεθεί τις πολύβοες καφετέριες στο κέντρο- ή και όχι- της Αθήνας αυτό το μέρος είναι για εσένα. Βρίσκεται μόλις 5 λεπτά από την στάση Πανεπιστήμιο, της γραμμής 2 του μετρό και θυμίζει παράδεισο. Το “The Blackduck Garden” αποτελεί μόνο ένα μικρό μέρος από τον κήπο, που οργάνωσε η βασίλισσα Αμαλία στα 1836 και ήταν ο πρώτος δημόσιος κήπος της πρωτεύουσας. Μέχρι σήμερα διασώζεται σε αυτή την μικρή όαση ο φοίνικας, που η ίδια η βασίλισσα είχε φυτέψει.

Σε αυτό τον κήπο θα απολαύσεις τον καφέ σου σε ένα χαλαρό περιβάλλον, που μπορεί να σου θυμίσει τον κήπο του χωριού σου. Η πλούσια βλάστηση σε συνδυασμό με τα πουλάκια, που κελαηδούν και πετούν ελεύθερα μέσα στον κήπο, θα σε ταξιδέψουν κάπου αλλού.

Διεύθυνση: Παπαρρηγοπούλου 5-7, Αθήνα

Νοικιασε ποδηλατο και γυρνα το κεντρο της Αθηνας

Οι ηλιόλουστες μέρες είναι πλέον γεγονός. Συνεπώς, ο καιρός συμβάλλει για να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Σαββατοκύριακο που έρχεται. Μια από τις σίγουρες και ιδανικές επιλογές είναι μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Αν όμως έχεις βαρεθεί να περπατάς ξανά και ξανά στα ίδια μέρη σου έχουμε την εναλλακτική!

Πώς θα ήταν άραγε μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας με…ποδήλατο; Σίγουρα διαφορετική! Νοίκιασε ένα ποδήλατο και περιπλανήσου αυτήν την φορά με έναν διαφορετικό τρόπο. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πας στην Τεχνόπολις στο Γκάζι, να βγάλεις μια κάρτα για να μπορείς να χρησιμοποιείς τα ποδήλατα και να ξεκινήσεις τις περιπλανήσεις σου με λιγότερο από 3 ευρώ.

Υ.Γ. Αρκεί να το κατέχεις το άθλημα…δε θέλουμε να θρηνήσουμε θύματα.

DOCUMENTA 14 … μην την χάσεις!

Αυτό το σαββατοκύριακο ίσως να είναι επιτέλους η ευκαιρία να επισκεφθείς την πολυσυζητημένη εικαστική γιορτή που θα διαρκέσει 100 μέρες.

Μετά από τέσσερα χρόνια προετοιμασίας, η Documenta 14 σταδιακά εδραίωσε την παρουσία της στην Αθήνα και τώρα καθίσταται ορατή, ονομαστή και πολλαπλώς αντιληπτή μέσα από ένα πλήθος φωνών, που διατηρούν το συνεχές της έκθεσης κατά τη διάρκεια των εκατό ημερών της.

Οι χώροι και οι τοποθεσίες της Documenta 14 στην Αθήνα περιλαμβάνουν μουσεία, κινηματογράφους, θέατρα, βιβλιοθήκες, αρχεία, σχολεία, ραδιοτηλεόραση, πανεπιστημιακά αμφιθέατρα, δημόσιες πλατείες, δρόμους, κλαμπ, καταστήματα, πάρκα και μονοπάτια, καθώς και ιδιωτικές οικίες – εν ολίγοις, όλα όσα συνθέτουν αυτή τη μεγαλούπολη με την πυκνότητα, τον πλούτο και την παράξενη ομορφιά της.

Για την πλήρη λίστα των εκθεσιακών χώρων της Documenta 14 δείτε εδώ.


Ένα ακόμη Σαββατοκύριακο πλησιάζει και το Frapress ήταν και πάλι εδώ για να σου προτείνει ιδέες και λύσεις για να το κάνεις ακόμα πιο…χαλαρό, όπως άλλωστε του αξίζει! Καλή διασκέδαση, καλό σ/κ φίλες και φίλοι και καλή Πρωτομαγιά!

Σχόλια