Κάθε φορά που διαβάζεις για εξεταστική ή κάνεις μια εργασία σκέφτεσαι αν κάνεις καλύτερη δουλειά μόνος σου ή με παρέα; Δες μερικούς λόγους που το διάβασμα με παρέα σε ωφελεί.

Όταν έρχεται η στιγμή να διαβάσεις ένα μάθημα ή να ασχοληθείς με μια εργασία μπαίνεις στο δίλημμα αν πρέπει να εργαστείς μόνος σου ή με τα φιλαράκια σου. Αν και επικρατεί η άποψη πως μόνος σου συγκεντρώνεσαι καλύτερα και δεν αποσπάται η προσοχή σου, αυτό δεν ισχύει πάντα. Πολλές φορές είναι καλύτερο το διάβασμα με παρέα. Φυσικά αυτό εξαρτάται και από τα άτομα που θα συνεργαστείς, συγκεκριμένα για το πόσο υπεύθυνα είναι και αν δεν καταλήξεις να κάνεις όλη την δουλειά για όλους.

Αν λοιπόν διαλέξεις σωστά την παρέα σου για διάβασμα σίγουρα δε θα βγεις χαμένος. Ας δούμε λοιπόν τα θετικά του να μελετάς με παρέα.

1. Δεν σου ξεφεύγουν τόσο εύκολα σημαντικές λεπτομέρειες

Όσο καιρό και να διαβάζεις, είναι εύκολο να σου ξεφύγουν διάφορα πράγματα που είναι απαραίτητα για την εξέταση ή την εργασία σου. Άλλωστε δεν είσαι υπολογιστής για να τα προσέχεις ή να τα θυμάσαι όλα. Γι’ αυτό είναι στο πλευρό σου ο καλός συμφοιτητής σου, ώστε να σε διαφωτίσει και να σε κάνει να επιστήσεις την προσοχή σου σε κάτι σημαντικό.

2. Αν δεν κατανοείς κάτι μπορείς να ζητήσεις άμεσα βοήθεια

Αρκετές φορές συμβαίνει σε όλους μας να διαβάζουμε κάτι χωρίς να καταλαβαίνουμε τι εννοεί ο ποιητής. Μπορεί να διαβάσεις 50 φορές μια πρόταση και να σκαλώσεις εκεί κάνα μισάωρο. Όταν είσαι μόνος σου σε τέτοια περίπτωση δεν έχεις και πολλές επιλογές. Αν όμως έχεις παρέα, μαζί σίγουρα θα βγάλετε κάποια άκρη. Όπως λένε, τα πολλά μυαλά σκέφτονται καλύτερα από ένα.

3. Η παρέα σου μπορεί να έχει παρακολουθήσει περισσότερες διαλέξεις από εσένα

Στο τελικό διάβασμα που θα κάνεις, κατά γενικό κανόνα οι διαλέξεις που έχεις παρακολουθήσει σε βοηθούν πολύ ώστε να βγάλεις την ύλη πιο γρήγορα και εύκολα. Αν εσύ αδυνατούσες να παρακολουθήσεις ένα μάθημα, ο φίλος σου που πήγαινε θα σε καθοδηγήσει με την ύλη, καθώς και με αυτά που τόνισε ο καθηγητής σας περισσότερο.

4. Οι φίλοι σου μπορεί να κάνουν πολύ καλύτερες σημειώσεις από εσένα

Μπορεί να μην σημειώνεις γρήγορα, να αφαιρείσαι εύκολα, να μην ακούς καλά και να αντιμετωπίζεις πολλά και διάφορα προβλήματα στη ζωή σου με αποτέλεσμα να μην κρατάς καλές σημειώσεις. Η μελέτη μαζί με τους φίλους σου μπορεί να σε βοηθήσει να διασταυρώσεις τις σημειώσεις σας, να δεις τα λάθη και τις παραλήψεις που έκανες και να κάνεις σωστή δουλειά.

5. Μπορείς να συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις

Η συζήτηση πάνω σε αυτά που διαβάζετε είναι σημαντική, καθώς κάποια πράγματα θα αποτυπωθούν πολύ καλύτερα στη μνήμη σου και θα τα κατανοήσεις σε βάθος. Σε περίπτωση που δεν έχεις καταλάβει εσύ ή η παρέα σου κάτι που διαβάζετε είναι βοηθητικό να το συζητήσετε, διότι θα γίνει πιο ξεκάθαρο.

Αν σου αρέσει να διαβάζεις παρέα κάνεις πολύ καλά λοιπόν, αρκεί να μην λουφάρεις και καταλήξεις για καφέ στην παραλιακή. Αν είσαι μοναχικός τύπος σου προτείνω να το δοκιμάσεις. Το διάβασμα με παρέα έχει πολλά θετικά για τον κάθε ένα που θα συμμετάσχει. Συμπάσχετε στην βαρεμάρα σας για διάβασμα, σας παρηγορεί η ιδέα ότι κανείς από εσάς δεν κάνει κάτι καλύτερο τη στιγμή που υποφέρετε και έχετε έναν ώμο να κλάψετε στην τελική.

 

Σχόλια