Αν έχετε ξαναδιαβάσει άρθρο μου ή με γνωρίζετε ως άνθρωπο, σίγουρα θα ξέρετε ότι αγαπώ το χουχούλιασμα. Τι σημαίνει αυτό;

Ότι :

  1. μου αρέσουν οι αγκαλιές (αυτό θα το καταλάβεις εδώ)
  2. κάθε φορά που κάνει έστω και λίιγο κακό καιρό , θα κάτσω σπίτι. Γενικά ευκαιρία ψάχνω, να πάρω την κουβερτούλα μου και να ξαπλώσω.

Υπάρχει κάτι μαγικό ανάμεσα στις κουβέρτες και τις κούπες τσαγιού. Οπότε, σήμερα σας κάνω λίγο πιο σοφούς και σας δίνω τις δικές μου συμβουλές για να νιώσετε πιο cozy από ποτέ σε αυτές τις λίγες κρύες και βροχερές μέρες που απομένουν . (Σνιφ)

Μέρος 1 : η μουσική

Σίγουρα η μουσική παίζει μεγάλο ρόλο στη ζωή μου/σου/όλων. Η μουσική επένδυση των ημερών σου κάτω από την κουβέρτα χρειάζεται την ανάλογη προσοχή. Ως λάτρης της indie μουσικής , θα πρότεινα να βρεις μια playlist στο spotify με τίτλο ανάλογο του “cozy days in bed” . Θα μείνεις έκπληκτος με το πόσο χαλαρωτική επίδραση μπορεί να έχει μια τέτοια λίστα στις ώρες σου.

Mέρος 2 : τα ρούχα

Βάλε τις πιο χνουδωτές και ζεστές σου πιτζάμες. Ναι το ξέρω, όλοι μας κυκλοφορούμε στο σπίτι με παλιές φόρμες και κοντομάνικα μπλουζάκια (τι, όχι όλοι;) αλλά θα νιώσεις τη διαφορά άμεσα, μόλις πετάξεις τα παλιά σου ρούχα με ένα ζευγάρι καινούριες , ζεστές , χειμωνιάτικες πιτζάμες.

Αν βέβαια η πρόταση μου σου φαίνεται φλώρικη -σε καταλαβαίνω- , προτείνω ένα ζεστό φαρδύ ζιβάγκο πουλόβερ και ένα εξίσου ζεστό παντελόνι (έστω, ναι, βάλε τη φόρμα σου)

Έξτρα πόντοι στην πρόταση μου προσθέτουν οι γνωστές σε όλους fuzzy socks. Τεράστιες χνουδωτές κάλτσες , σε σώζουν από τις διπλές στρώσεις καλτσών αν είσαι κρυουλιάρης σαν εμένα , και είναι ο,τι πιο άνετο και ζεστό .

Μέρος 3 : το ρόφημα

Τι καλύτερο για μια βροχερή μέρα στο σπίτι από μια κούπα ζεστής σοκολάτας ή τσαγιού. Προσοχή ! Όχι καφέ! Δημιουργεί υπερένταση και ενίοτε νεύρα, και ποιος το θέλει αυτό;

Ωστόσο , για να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα , η συνταγή για την πιο γευστική σοκολάτα που θα καταφέρεις να φτιάξεις μόνος σου είναι εδώ .

Μέρος 4 : ο χώρος

Κανείς δεν έχει όρεξη να “χουχουλιάσει” σε έναν ακατάστατο, άσχημα φωτισμένο και κρύο χώρο.

  • Τip 1 : προσπάθησε όσο μπορείς να έχεις ένα συγυρισμένο δωμάτιο και (κυρίως) καναπέ ή κρεβάτι.
  • Tip 2 : χαμήλωσε το φωτισμό , και άναψε τα αγαπημένα σου αρωματικά κεριά. Εκτός από την ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσεις , το άρωμα των κεριών θα σε χαλαρώσει και θα σου δημιουργήσει μια ήρεμη και απομονωμένη από προβλήματα διάθεση.  Αν δεν σου βρίσκονται εύκαιρα κεριά ή φοβάσαι ότι θα καείς ζωντανός (τι άνθρωπος είσαι τέλος πάντων) , χρησιμοποίησε αρωματικά στικ.
  • Τip 3 :  Η κουβέρτα. Χρησιμοποίησε μια ζεστή κουβέρτα και (κυριολεκτικά) τυλίξου σαν μπουρίτο. ‘Nuff said.

Mέρος 5 : τι να κάνεις

Η συνταγή γνωστή και διαφορετική για τον καθένα. Οι προτάσεις πολλές και διαφορετικές. Το αγαπημένο σου βιβλίο, μερικές ταινίες για να σε βάλουν σε “χουχουλιάρικη διάθεση” .

Δεν σου προτείνουμε να πέσεις σε κατάθλιψη , αλλά σε περίπτωση που το σκέφτεσαι και έξω βρέχει, ρίχνει χαλάζι, φυσάει , χιονίζει, ή απλά έχει τέλειο καιρό αλλά θες να μιζεριάσεις ,  έχουμε προτάσεις :

Καταθλιπτικες ταινιες που πρεπει να δεις

Προτάσεις βέβαια υπάρχουν και για κάτι πιο “ελαφρύ” όπως μερικά αγαπημένα μας καρτούν των 90’s

Nickelodeon:Τα καλυτερα cartoon απο τα 90’s

Οτιδήποτε και αν διαλέξεις, θυμήσου να μην νιώθεις τύψεις : και να έχεις μια όμορφη χουχουλιάρικη μέρα!

Η σημασια του αραγματος: οταν τυλιγεσαι στην κουβερτα και δεν κανεις τιποτα

Σχόλια