Mε την ξεχωριστή, βραχνή φωνή,το ανδρόγυνο στιλ που τη διακρίνει και έχοντας στις αποσκευές της το γιουκαλίλι της η LP μπορεί να σε ταξιδέψει μέσα από τις μουσικές της.

 

Δευτέρα πρωί, ξυπνάω και αρχίζω να ετοιμάζομαι για την σχολή. Μια από τις αγαπημένες μου συνήθειες είναι να ακούω μουσική, καθώς ετοιμάζομαι. Έτσι, ανοίγω το ραδιόφωνο και αρχίζω να ψάχνω να δω τι θα βάλλω…

Ξαφνικά, ακούω μια εντελώς διαφορετική, ασυνήθιστη φωνή. Χωρίς να χάσω χρόνο  τρέχω στο κινητό μου και αμέσως ενεργοποιώ το shazam για να μάθω το όνομα του τραγουδιού και τον καλλιτέχνη. Το όνομα, που μου εμφανίζεται ήταν Laura Pergolizzi και το γνωστό σε όλους ”Lost On You’‘. Δεν έχασα την ευκαιρία και αμέσως αναζήτησα πληροφορίες για αυτή την τραγουδίστρια…

We had a love devout without a shred of doubt
We never worried ’bout other people
You broke the spell and wanted something else
Well, go fuck yourself with other people
Other people

Η όψη της σε ξεγελά καθώς με την πρώτη ματιά καταλαβαίνεις ότι είναι ένα 25 χρόνο αγόρι. Έχει κοντά σγουρά μαλλιά, είναι μικροκαμωμένη και νευρική. Η φωνή της όμως προδίδει αμέσως την ταυτότητα της. Πρόκειται για την Laura Pergolizzi, που έγινε γνωστή με το καλλιτεχνικό όνομά της, LP.  Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια εισέβαλε στη μουσική βιομηχανία, με το γιουκαλίλι της και την σπουδαία φωνή της….

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την φωνή της άμα την ακούσει. Μέχρι να βρει το θάρρος να ξεδιπλώσει τις φωνητικές της ικανότητες, έγραφε τραγούδια για τους Backstreet Boys, την Rihanna, την Cher και την Christina Aguilera. Mέχρι που μια φίλη, της πρότεινε να αντικαταστήσει τον τραγουδιστή που θα έκανε μια live εμφάνιση στο μαγαζί της. Για να μην καταστραφεί η βραδιά δέχτηκε.

Αυτή ήταν η αρχή μιας σπουδαίας πορείας, που ούτε η ίδια γνώριζε πως θα ακολουθούσε. Το μεγαλύτερο παράπονο της είναι ότι έχασε σε μικρή ηλικία την μητέρα της και δεν μπόρεσε να δει την πορεία της. Προσωπικά, οι μουσικές της με συνόδευαν όλο το καλοκαίρι , έγινε κομμάτι της καθημερινότητας μου κια δεν πιστευω πως θα σταματήσουν να τις συνοδεύουν.

Η κρυφή ιστορία πίσω από το Lost On You

Το Lost On You ήταν ένα τραγούδι, που έγραψα κατά τον τελευταίο χρόνο της σχέσης που είχα με την πρώην κοπέλα της. Όπως αναφέρει και εκείνη σε συνέντευξη της:”Ήταν μια από εκείνες τις φορές που συνειδητοποιείς πως τα πράγματα δεν πηγαίνουν καθόλου καλά πλέον, αλλά ήμουν ακόμα ερωτευμένη και ήθελα να σώσω αυτήν τη σχέση, αν και νομίζω ότι κατά βάθος ήξερα πως δεν μπορούσα να το κάνω”.

Wishin’ I could see the machinations
Understand the toil of expectations in your mind
Hold me like you never lost your patience
Tell me that you love me more than hate me all the time
And you’re still mine

 

Σχόλια