Η μεγάλη βραδιά των Όσκαρ φτάνει και προβλέπουμε ποιοι θα φύγουν από το θέατρο Ντόλμπι με το χρυσό αγαλματίδιο στο χέρι.

Ύστερα από μήνες φημολογίας και μιας πλειάδας διαφορετικών βραβείων ήρθε η στιγμή που θα δοθούν τα βραβεία Όσκαρ για το 2017. Οι προετοιμασίες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού παίρνουν φωτιά, καθώς η Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου, είναι μόλις μέρες μακριά και όλα πρέπει να είναι έτοιμα για τη μεγάλη βραδιά.

Το κόκκινο χαλί που θα περπατήσουν πάνω οι αστέρες του Χόλυγουντ έχει στρωθεί και όλος ο πλανήτης για τέσσερις (ελπίζουμε για λιγότερο) ώρες θα ξεχάσει τα προβλήματά του και θα συντονιστεί σε μία από τις πιο φαντασμαγορικές βραδιές της χρονιάς. Η φετινή χρονιά με παρουσιαστή τον Τζίμι Κίμελ υπόσχεται εκπλήξεις, πολλά βραβεία, μεγάλα αστέρια αλλά και πολύ πολιτικό σχόλιο, τόσο από τον παρουσιαστή όσο και από τους νικητές των βραβείων.

Που εμείς για αυτά θα μιλήσουμε και θα σας δώσουμε στοιχεία για να κερδίσετε τα στοιχήματα που έχετε βάλει για τη βραδιά των Όσκαρ. Χωρίς να το κουράσουμε παραπάνω πάμε να δούμε ποιες είναι οι προβλέψεις μας για τους νικητές των φετινών βραβείων. Για κάθε κατηγορία θα τις χωρίσουμε σε τρία μέρη: ποιος θα κερδίσει, ποιος πρέπει να κερδίσει και ποιος θα θέλαμε εμείς σαν Frapress να κερδίσει (έχει γίνει ψηφοφορία με τη συμμετοχή όλων, για να μην νομίζετε ότι τα βγάζω από το μυαλό μου).

ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΤΑΙΝΊΑ

Ποιος θα κερδίσει: La La Land

Το La La Land είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί της βραδιάς. Με 14 υποψηφιότητες, τις περισσότερες υποψηφιότητες για ταινία που επίσης έχουν συγκεντρώσει και το Όλα για την Εύα και ο Τιτανικός, φαίνεται ότι η Ακαδημία το αγαπάει πολύ. Επιπλέον, έχει μαζέψει όλο αυτό το διάστημα και αρκετά ακόμα βραβεία σε ενώσεις σκηνοθετών (DGA) και παραγωγών (PGA) αλλά και στις Χρυσές Σφαίρες και στα BAFTA (τα βραβεία της Βρετανικής Ακαδημίας κινηματογράφου). Όλα αυτά προδιαγράφουν μία λαμπρή πορεία για τη ταινία αυτή στα φετινά Όσκαρ με πολύ πιθανό το σενάριο να ισοφαρίσει ή ακόμα και να ξεπεράσει (λιγότερο πιθανό) τα 11 χρυσά αγαλματίδια που είχε συλλέξει το Μπεν Χουρ, ο Τιτανικός και ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλειά.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: La La Land

Όσο και να με άγγιξε η Άφιξη, όσο και να με ταξίδεψε το Moonlight, το La La Land κατάφερε κάτι αξιοθαύμαστο. Επανέφερε το πρωτότυπο μιούζικαλ στις κινηματογραφικές αίθουσες από το λήθαργο που είχε πέσει με τις μεταφορές έργων του Μπρόντγουεϊ στη μεγάλη οθόνη. Ανέδειξε την Έμμα Στόουν και τον Ράιαν Γκόσλινγκ σε μεγαλύτερους σταρ από ότι πιστεύαμε και όσο να ναι έφερε την αίγλη του παλαιού Χόλυγουντ με μοντέρνα ηθική και σκέψη στον 21ο αιώνα. Δεν είναι η τέλεια ταινία, και σίγουρα έχει λάθη, αλλά είναι αυτή που κατάφερε τα περισσότερα.

Το  Frapress ψήφισε: La La Land

Εεε τι άλλο το La La Land. Το είδαμε, το αγαπήσαμε και του δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Αν και αρκετά κοντά ήταν το Moonlight, αλλά έχασε στα σημεία.

ΚΑΛΎΤΕΡΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΊΑ

Ποιος θα κερδίσει: Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land)

Ο Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land) είναι εδώ το φαβορί. Μπορεί να δούμε την ανατροπή από τον Μπάρρυ Τζένκινς (Moonlight), λόγω του ότι η ταινία ακουμπάει πιο ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν την Αμερική του Τραμπ και σίγουρα η Ακαδημία θα θέλει να τα αναδείξει, αλλά το βραβείο της ένωσης σκηνοθετών νομίζω ότι λίγο πολύ σφραγίζει τη νίκη του πρώτου.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land)

Δεν θα κάνω την έκπληξη. Ο Ντάμιεν Σαζέλ. Η εναρκτήρια σκηνή της ταινίας που γυρίστηκε για τρεις μέρες σε έναν από τους πιο πολυσύχναστους αυτοκινητόδρομους του Λος Άντζελες και μόνο αρκεί για να καταλάβετε γιατί είναι το φαβορί.

Το Frapress ψήφισε: Ντάμιεν Σαζέλ (La La Land)

Και αυτό Ντάμιεν. Μάλλον και εμείς αγαπήσαμε όσο και η Ακαδημία τη ταινία αυτή.

Α’ ΑΝΔΡΙΚΌΣ

Ποιος θα κερδίσει: Ντένζελ Ουάσινγκτον (Fences)

Μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες που θα κριθεί τη τελευταία στιγμή. Φαβορί μέχρι τώρα ήταν ο Κέισι Άφλεκ για την εσωτερική και μαγευτική του ερμηνεία σαν ένας χτυπημένος από τις κακουχίες της ζωής άνθρωπος στο Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα. Είχε κερδίσει τα πάντα (βραβεία κριτικών, Χρυσή Σφαίρα, BAFTA) μέχρι που ο Ντένζελ Ουάσινγκτον (Fences) έρχεται και παίρνει το βραβείο της ένωσης ηθοποιών (SAG) και αλλάζει το παιχνίδι. Λόγω του ότι όλοι οι ηθοποιοί μέλη της Ακαδημίας ανήκουν στην ένωση αυτή και λόγω κάποιων προηγούμενων σκανδάλων που ξαναήρθαν στην επιφάνεια για το Κέισι Άφλεκ θα ποντάρουμε στον Ντένζελ να φύγει από το θέατρο Ντόλμπι με το χρυσό αγαλματίδιο.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Κέισι Άφλεκ (Μια Πόλη Δίπλα στη Θάλασσα)

Ο Κέισι Άφλεκ δίνει την καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του σε ένα ρόλο αρκετά δύσκολο. Η εσωτερικότητα του τρόπου που παίζει αλλά και το πόσο καλά έχει μελετήσει το χαρακτήρα θα έπρεπε να είναι αρκετά. Μιλάμε, όμως, για τα Όσκαρ που δεν κερδίζει πάντα ο καλύτερος.

Το Frapress ψήφισε: Ράιαν Γκόσλινγ (La La Land)

Και σε αυτή τη κατηγορία ψηφίζουμε La La Land και Ράιαν Γκόσλινγκ. Ξέρουμε ότι δεν θα κερδίσει αλλά ξέρουμε, επίσης, και πόσο καλός ηθοποιός είναι. Ράιαν μπορεί να μην πάρεις φέτος Όσκαρ, αλλά να ξέρεις ότι άμα περνούσε από το χέρι μας θα σου το δίναμε.

Α’ ΓΥΝΑΙΚΕΊΟΣ

Ποιος θα κερδίσει: Έμμα Στόουν (La La Land)

Μία από τις κατηγορίες που ενώ υπάρχει το φαβορί που έχει κερδίσει όλα τα βραβεία μέχρι στιγμής και ακούει στο όνομα Έμμα Στόουν, μπορεί να υπάρξει η έκπληξη και να δούμε την Ιζαμπέλ Υπέρ. Μία γυναίκα που είναι ένας ζωντανός θρύλος της υποκριτικής σε ένα πολύ δύσκολο και περίπλοκο ρόλο στη ταινία Εκείνη. Η Έμμα, όμως, είναι νέα, ταλαντούχα και στη ταινία δίνει μια νότα αληθινής σταρ του σινεμά. Σε κάνει να πιστέψεις στα όνειρα της ηρωίδας και να ταυτιστείς μαζί της σε πολλές σκηνές, γιατί ακόμη και αν δεν θέλεις να γίνεις σταρ του σινεμά έχεις φτάσει σε σημείο που σκέφτεσαι να τα παρατήσεις.

Ποιος πρέπει να κερδίσει: Νάταλι Πόρτμαν (Jackie)

Πολλοί λένε ότι η Ιζαμπέλ Υπέρ αξίζει όλα τα βραβεία για την ερμηνεία της. Εμένα, όμως, η ταινία μου φάνηκε αρκετά περίεργη για αυτό και θα πάω με τη κυρία Πόρτμαν. Υποδύεται την Τζάκι Κένεντι και αντιλαμβάνεσαι ότι αν δεν είχε κερδίσει το Όσκαρ λίγα χρόνια πριν για το Μαύρο Κύκνο, θα το είχε φέτος στο τσεπάκι.

Το Frapress ψήφισε: Νάταλι Πόρτμαν (Jackie)

Από ότι φαίνεται όλοι συμφωνούμε ότι η Νάταλι Πόρτμαν για αυτό το λίγο που διαρκεί η ταινία γίνεται η Τζάκι Κένεντι και μας αφήνει να θαυμάσουμε για ακόμη μία φορά το ταλέντο της.

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3