Η Αθήνα είναι για ακόμη μια φορά υποψήφια για τον καλύτερο ευρωπαϊκό προορισμό του 2017!

Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Μπαράκη

Για ακόμη μία χρονιά η Αθήνα είναι υποψήφια στον διαγωνισμό «European Best Destination 2017». Η ψηφοφορία διαρκεί τρεις εβδομάδες και μπορούν να ψηφίσουν πολίτες από όλο τον κόσμο έναν από τους 20 προτεινόμενους προορισμούς. Η ιστοσελίδα «This is Athens», που φτιάχτηκε για να προωθήσει τον σκοπό αυτό έφτιαξε ένα βίντεο με λόγους που αξίζει να επισκεφτεί κανείς την Αθήνα.

Εμείς διαλέξαμε τους 10 καλύτερους λόγους και σας τους δείχνουμε μέσα από 10 φωτογραφίες.

1. Ο ήλιος και η θάλασσα

Τους περισσότερους μήνες του χρόνου ο καιρός είναι καλός. Έχει ήλιο και ζέστη, που σου δίνουν την δυνατότητα όχι μόνο να πας για ένα μπάνιο στην θάλασσα, όταν ο καιρός το ευνοεί, αλλά και για μια απλή βόλτα.

2. Οι κήποι και τα πάρκα

Η Αθήνα διαθέτει αρκετά πάρκα, αλλά και κήπους στα οποία μπορείς να κάνεις βόλτα, πικνίκ, τζόκινγκ ακόμη και ποδήλατο. Μάλιστα ο Εθνικός Κήπος, που βρίσκεται στην καρδιά της Αθήνας σχεδιάστηκε το 1838 έχει συνολική έκταση 160 στρέμματα και είναι η καλύτερη επιλογή όλες τις εποχές του χρόνου.

 

3. Τα Μουσεία

Στην Αθήνα θα βρεις πολλά και διαφορετικά μουσεία. Αυτό που ξεχωρίζει, όμως είναι το Μουσείο της Ακρόπολης, το όποιο πρέπει όλοι να επισκεφτούν.

4. Η Ακρόπολη

 

5. Το φαγητό

Η ελληνική κουζίνα με τις υπέροχες θαλασσινές γεύσεις, τις σαλάτες, το σουβλάκι, αλλά και τα παραδοσιακά γλυκά θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς.

6. Τα Ανοιχτά Θέατρα

 

7. Η Τέχνη του Δρόμου

 

8. Τα Νεοκλασικά Κτίρια

 

9. Η Μεταμοντέρνα Τέχνη

 

10. Τα «κρυμμένα» αρχαία

Για να στηρίξετε και εσείς αυτό το εγχείρημα πατήστε εδώ.

 

Σχόλια