Για τους λάτρεις των γλυκών και μη, γυρίσαμε, ψάξαμε και φάγαμε -πολύ- για να σας παρουσιάσουμε τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να απολαύσετε το καλύτερο red velvet cake.

Το red velvet cake ίσως και να είναι η νέα τάση για τους λάτρεις των γλυκών, αφού αυτό το αφράτο κόκκινο και πεντανόστιμο κέικ κάνει ρεκόρ πωλήσεων.

Η αλήθεια είναι πως λίγοι ξέρουν την ιστορία του. Μύθοι και ιστορίες τριγυρνούν γύρω από το όνομα του red velvet cake τόσο για την ιστορία όσο και τα υλικά του. Η πιο γνωστή ιστορία αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του πρώτου παγκοσμίου πολέμου, ζαχαροπλάστες θέλησαν να κάνουν τα κέικ τους πιο ζουμερά και εμφανίσιμα δίνοντας χρώμα.

Αρκετοί λοιπόν είναι αυτοί που αναφέρουν πως κρυβόντουσαν παντζάρια γύρω από το φανταστικό κόκκινο αυτού του κέικ.

Ωστόσο για την ηρεμία όλων μας το μόνο σίγουρο είναι πως πλέον το red velvet cake είναι ένα κέικ σοκολάτας που του δίνετε το κόκκινο χρώμα μέσω χρώματος ζαχαροπλαστικής.

Το «κερασάκι στην τούρτα» αποτελεί το υπέροχο frosting που σκεπάζει το κέικ και αποτελείται από κρέμα τυριού.

Έτσι εκτός από φανταστική εμφάνιση το υπέροχο κέικ αποκτά και μία ιδιαίτερη γεύση που δεν σε λιγώνει καθόλου. Απλώς σε κάνει να μην θες να σταματήσεις να τρως!

Τα καλυτερα wine bar της Αθηνας! (vol.1)

Πού να το απολαύσεις;

Η αγαπημένη μας Δήμητρα Τσώλη και εγώ λοιπόν γυρίσαμε το κέντρο της Αθήνας και σας μαζέψαμε τα καλύτερα μέρη που μπορείτε να το απολαύσετε.

Cake:

Το Cake ίσως να είναι και ένα από τα γνωστότερα μέρη στην Αθήνα για να απολαύσεις κέικ όπως λέει και το όνομα του. Παρ’ όλα αυτά μπορείς να βρεις και άλλες μικρές λιχουδιές που κοσμούν την βιτρίνα του μαγαζιού.

Όσο αφορά το red velvet cake του λοιπόν μπορούμε να πούμε πως μας άφησε αρκετά ικανοποιημένες.

Η μεγάλη ποσότητα και η γεμάτη γεύση του frosting σου δημιουργούσαν ένα μικρό ενθουσιασμό. Η αλήθεια είναι πως για τα πρώτα λεπτά η εμφάνιση του μου άρεσε τόσο πολύ που λυπόμουν να το χαλάσω.

Δεν άργησα βέβαια πολύ να δοκιμάσω την πρώτη μπουκιά η οποία με αποζημίωσε. Αρκετά γευστικό και με λίγες μπουκιές ένιωσα πως έχω χορτάσει –όχι βέβαια πως σταμάτησα να τρώω-.

Αυτό που ίσως μας έλειψε είναι το έντονο χρώμα του καθώς εσωτερικά το κόκκινο ήταν λίγο θαμπό. Μεταξύ μας όμως, δεν αφήσαμε ούτε μπουκιάκαι ευχαριστώ την Δήμητρα που με άφησε να φάω την τελευταία-.

Συμπέρασμα; Ένα red velvet cake στα 4,5€ που μπορείτε να το απολαύσετε με έναν φίλο/φίλη σας ή και μόνος σας για τις μεγάλες λιγούρες.

Emi’s CupCakes:

Αυτό το μικρό και μαγικό μαγαζάκι ίσως και να είναι ένας κρυμμένος παράδεισος στο Κολωνάκι. Cupcakes, πολύχρωμα μπισκότα και φαντασμαγορικές τούρτες κοσμούν την βιτρίνα  και σε κάνουν να θες να φας τα πάντα εκεί μέσα.

Εμείς όμως εντοπίσαμε γρήγορα τα red velvet cupcake, τα οποία ήταν σε ιδανικό μέγεθος για μια λιχουδιά. Γευστικότατο frosting, με την απαραίτητη δόση τυριού και γλυκύτητας για να μπορεί να φέρει σε ισορροπία το υπόλοιπο κέικ το οποίο δεν ήταν τόσο γλυκό όσο άλλα.

Η Έμυ που μας εξυπηρέτησε η ίδια μας εξήγησε πως είναι από τα cupcake που φεύγει πιο γρήγορα. Ήταν ακριβώς όπως και το περιβάλλον του μαγαζιού της. Γλυκιά και πολύ καλοσυνάτη.

Μας έδωσε τα cupcake μας στην τιμή των 2,80€ το κάθε ένα και τα στόλισε σε ένα υπέροχο κουτί με το πολύ όμορφο λογότυπο του μαγαζιού της.

Red Velvet Cake

Mellinikon:

Από τα πρώτα μαγαζιά που έφεραν τα pancake στην Αθήνα. Το συγκεκριμένο μαγαζί έχει pancake όλων των ειδών, αλμυρά ή γλυκά. Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και η γεύση red velvet.

Δύο κατακόκκινα pancake το ένα πάνω από το άλλο και ενδιάμεσα κρέμα τυριού είναι το κύριο θέμα του πιάτου. Όμως δεν σταματάμε εκεί. Η παρουσίαση του αποτελείται από ρευστή σοκολάτα σε πληθώρα ακριβώς πάνω τα pancake μαζί με μικρές μαρέγκες και φράουλες.

Η αλήθεια είναι πως ήταν ότι πιο νόστιμο δοκιμάσαμε αλλά ίσως χρειαζόμασταν και τρίτο άτομο για το φάμε όλο.

Στα 6€, σε άφηνε λοιπόν απόλυτα ικανοποιημένο, με γεμάτο στομάχι.

Hint: Για να το απολαύσεις 100% θα ήταν καλό να μην έχεις φάει κάτι την υπόλοιπη μέρα.

Red Velvet Cake

Chemin Bistro Cafe:

Αφήσαμε το καλύτερο για το τέλος. Τι να πούμε πια για αυτό το μαγαζί; Οι ιδιοκτήτες προσφέρουν την καλύτερη εξυπηρέτηση και το καλύτερο περιβάλλον. Νιώθεις κυριολεκτικά σαν το σπίτι σου. Προσωπικά θα το ονόμαζα μια μικρή όαση δίπλα από την Ερμού.

Η ιδανική ποσότητα για να απολαύσεις το κέικ χωρίς να λιγωθείς ή να φουσκώσεις.

Έρχεται μπροστά σου με ένα κατακόκκινο frosting και την κρέμα τυριού ενδιάμεσα να κάνει αντίθεση. Το αλάτι ήταν σε σωστή ποσότητα ώστε να παίρνει την υπερβολική δόση γλύκας από το υπόλοιπο κέικ.

Πλούσιο χρώμα, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Άλλο ένα κέικ που πραγματικά λυπόμουν να χαλάσω. 

Σε αρκετά προσιτή τιμή, αποτελεί το ιδανικό γλυκό και το ιδανικό μαγαζί για να ξεκουραστείτε από τα ψώνια σας.\

Red Velvet Cake

Τέλος, ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον φωτογράφο μας Βασίλη Ζάκκα, που με πολύ πείσμα τον ψήσαμε να δοκιμάσει red velvet cake και ξετρελάθηκε!

Σαββατιατικο Brunch στο AthenStyle

Σχόλια