Ναι, η εξεταστική πλησιάζει μέρα με τη μέρα και είναι ο καιρός που όλοι φοιτητές αναζητούν απεγνωσμένα το κατάλληλο μέρος διαβάσματος για αυτούς. Το ίδιο, λοιπόν, συμβαίνει και στην Πάτρα…

 

Η πόλη της Πάτρας είναι μία από τις κορυφαίες επιλογές των μαθητών για να ζήσουν τα φοιτητικά τους χρόνια. Όλοι συμφωνούν ότι η πόλη αυτή δίνει την ευκαιρία στους χιλιάδες φοιτητές να ζήσουν αξέχαστες στιγμές και να περάσουν μοναδικά!

Τρεις φορές το χρόνο, όμως, η εξεταστική και το διάβασμα έχουν τον πρώτο λόγο στις ζωές των νέων κι έτσι η Πάτρα έχει προνοήσει και σε αυτόν τον τομέα, ”δίνοντας” στον εκάστοτε φοιτητή την ευκαιρία να μελετήσει σε διάφορους χώρους είτε με ησυχία είτε μετά μουσικής, αλλά πάντοτε με παρέα!

Discover your way


Ένας ιδιαίτερος αρχιτεκτονικά χώρος, το ”Discover your way”, αποτελεί μία από τις κορυφαίες επιλογές για μελέτη από τους φοιτητές της πόλης. Μάλιστα, στο ισόγειο παραμένει το βιβλιοπωλείο που υπάρχει εδώ και χρόνια, στο οποίο διατίθεται μεγάλη γκάμα βιβλίων προς πώληση αλλά και για ανάγνωση από τους παρευρισκόμενους.

Στον ίδιο χώρο, όμως, οι φοιτητές μπορούν να συνδυάσουν το διάβασμα με τη χαλάρωση και την απόλαυση, αφού το κατάστημα διαθέτει μενού με φαγητά και γλυκά, που μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό!

*Διεύθυνση: Πατρέως 30

Tag Cafe


”Work and study”. Αυτό είναι το μότο του Tag Cafe, ενός χώρου, που άνοιξε το 2012, με στόχο το συνδυασμό του διαβάσματος και του καλού καφέ.

H είσοδος στο μαγαζί σε προϊδεάζει αμέσως για την εμπειρία που δύναται να ζήσει κανείς στο Tag. Ένα μεγάλο σαλόνι με απαλή μουσική και ένα studying room με ειδικά γραφεία για διάβασμα υπόσχονται απίστευτη ησυχία, σχεδόν ίση με βιβλιοθήκης, το οποίο σε συνδυασμό με τη δωρεάν πρόσβαση στο ίντερνετ και τα σνακ είναι μία σταθερή επιλογή για όλο το χρόνο.

*Διεύθυνση: Αγίου Ανδρέου 127

Poirot Cafe


Το Poirot Cafe αποτελεί ένα χώρο με προσωπικότητα και επιλογές, ιδανικό για όσους θέλουν να διαβάσουν ή απλά να περάσουν το χρόνο τους ευχάριστα!

Μπορεί να μην έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που άνοιξε, αλλά σίγουρα έχει γίνει ήδη πόλος έλξης των φοιτητών της πόλης. Και όχι άδικα, αφού προσφέρει άνεση, ηρεμία αλλά και έμπνευση!

Μάλιστα, ο κήπος που διαθέτει, το κάνει μοναδική λύση και για τους καλοκαιρινούς μήνες, ενώ τα ροφήματα και τα σνακ που προσφέρει, δημιουργούν ένα συνολικά όμορφο αποτέλεσμα για μελέτη και παρέα.

*Διεύθυνση: Καραϊσκάκη 118

Locale


Το ”Locale” έγινε, αρχικά, γνωστό για το μενού που διαθέτει με ιδιαίτερες διεθνείς γεύσεις που διαφέρουν για το κάθε γεύμα, από το πρωΐ έως το βράδυ.

Το διώροφο κτίσμα που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης ενδείκνυται για μέρες πλούσιες σε γεύσεις και σε μελέτη, καθώς το ισόγειο κρατά τα σκήπτρα ενός καφέ-εστιατορίου, ενώ στον επάνω όροφο, ο κάθε επισκέπτης μπορεί να διαβάσει πολλές ώρες, χωρίς να τον ενοχλήσει κανείς!

*Διεύθυνση: Αράτου 8

Makina


Ο καλύτερος καφές της πόλης υπάρχει στο Makina, σύμφωνα με την άποψη των θαμώνων αλλά και ατόμων που το έχουν επισκεφτεί έστω και μία φορά!

Τα γλυκά ημέρας αλλά και τα εύγευστα ροφήματα είναι σήματα κατατεθέν του χώρου, όπου η indie μουσική ξεχωρίζει και συνεπαίρνει τους επισκέπτες καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Το Makina, ίσως, δεν είναι το πιο ήσυχο μέρος για διάβασμα εξεταστικής, λόγω του πλήθους, αλλά πολλοί το επιλέγουν καθώς διαθέτει ένα μεγάλο χειροποίητο τραπέζι, που είναι ιδανικό για co-working αλλά και συζητήσεις!

*Διεύθυνση: Πατρέως 83

 

 

Σχόλια