Τι μπορεί άραγε να κάνει κανείς για μια ευτυχισμένη ζωή, όταν η δουλειά του δεν τον γεμίζει, όσο καλές απολαβές και περιβάλλον κι αν του προσφέρει;

O Brent Estabrook μας απαντάει ακριβώς σε αυτό, μέσα από το προσωπικό του παράδειγμα. Ο Brent, λοιπόν, ζούσε στο Los Angeles έχοντας μια δουλειά πλήρους απασχόλησης, την οποία τελικά και άφησε για την μεγάλη του αγάπη: την τέχνη!

«Όλη η δημιουργικότητα στη τέχνη μου, έρχεται από την επιδίωξη μου για ενθουσιασμό και ευχαρίστηση. Ανακάλυψα πως μια ζωή κάνοντας ο,τι αγαπάς θα είναι για πάντα μια θετική ώθηση προς το κάτι καλύτερο. Συνήθως ερωτώμαι γιατί να ζωγραφίζω λούτρινα ζωάκια και η αλήθεια υπάρχουν πολλοί λόγοι, ένας από τους πιο σημαντικούς είναι το να φέρνω τους ανθρώπους πίσω στη παιδική ηλικία όπου τα όνειρα και το πάθος ενθαρρύνονται. Σε κάποιο σημείο της ζωής μας, η κοινωνία προσπαθεί να μας πείσει να βρούμε μια «καλή δουλειά», να εξοικονομήσουμε χρήματα για την σύνταξη μας, ώστε στα 60 μας να μπορούμε να περάσουμε καλά…», όπως ο ίδιος αναφέρει, αλλά δεν υποστηρίζει καθόλου αυτή τη λογική.

Ο Brent πια έχει καταφέρει να κάνει αυτό που αγαπά και μάλιστα, ενθαρρύνει και όλους εμάς να κάνουμε το ίδιο. «Ευτυχώς ή Δυστυχώς, δεν έχω ιδέα πόσο μου παίρνει να φτιάξω τον κάθε πίνακα. Οι ώρες μοιάζουν λεπτά και σπάνια γνωρίζω τι μέρα είναι, κάτι που το βλέπω σίγουρα ως κάτι καλό. Αν έπρεπε να δώσω αυστηρά κάποιον αριθμό, θα έλεγα 200-300 ώρες για τις πιο σύνθετες ζωγραφιές. Ξανά, υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους απολαμβάνω να ζωγραφίζω λούτρινα ζωάκια και ελπίζω πως δεν είναι αρκετά εγωιστικός σαν λόγος, αφού μου επιτρέπει να έρχομαι πιο κοντά σε ανθρώπους από όλες τις ηλικίες και να τους δίνω κουράγιο να ακολουθούν το πάθος τους. Συνειδητοποιώ οτι η πλήρη προσήλωση στα όνειρα και το πάθος σου δεν είναι πάντα δυνατά, ωστόσο ενθαρρύνω όλους να αφιερώνουν λίγο χρόνο από τη μέρα τους σκεπτόμενοι τι τους κάνει χαρούμενους και μετά να αρχίσουν με μικρά ή μεγάλα βήματα, να κατευθύνονται προς μια πιο ευτυχισμένη ζωή!»

Βρες περισσότερα για εκείνον στο Instagram του.

Τίτλος έργου: My Twelve Homies

Αυτός είναι ο νεότερος του πίνακας, ακόμα σε εξέλιξη. Είναι μια ωδή στο αγαπημένο του εργαλείο στη ζωγραφική…το χρώμα! Αυτός ο πίνακας αντιπροσωπεύει τα πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή χρώματα από τον τροχό των χρωμάτων.

Τίτλος έργου : Paya

Ένα από τα αγαπημένα του καλλιτέχνη. Όπως επίσης και ο αγαπημένος του συνδυασμός χρωμάτων.

Τίτλος Έργου : Dream Team

Με αυτή τη δημιουργία ξεκίνησα τη ζωή μου με την ζωγραφική.

κοιτώντας τις λεπτομέρειες…

Τίτλος έργου : Contemplate a.k.a Bored Panda!

Ο Brent ήταν από πάντα γοητευμένος με τον ειδικό στην τεχνική του ποϊντιλισμού, τον George Seurat, οπότε και ήθελε να ζωγραφίσει με ποϊντιλισμό…αλλά στο “γούνινο” άκρο του!

Τίτλος έργου : If you can dream it!

κοιτώντας ξανά τις λεπτομέρειες του παραπάνω πίνακα…

Τίτλος έργου : Uniquely Special

Τίτλος έργου : Warm & Fuzzy

Τίτλος έργου : Galaxy

Ο ίδιος ο Brent Estabrook.

Το studio του, εκεί που δαπανά το 99.9% του χρόνου του…ή περίπου τόσο!
f

Σχόλια