Ο Eddie Redmayne γιορτάζει σήμερα τα 35α γενέθλιά του. Ας ρίξουμε λοιπόν, μια ματιά σε μερικές πτυχές της ζωής του.

Διαβάζοντας κανείς το βιογραφικό του διαπιστώνει ότι πρόκειται για έναν πολύ ιδιαίτερο και ξεχωριστό άνθρωπο, που αν και θα μπορούσε να αποτελεί το κλασικό παράδειγμα ενός ξιπασμένου πλουσιόπαιδου, με σπουδές στα πανεπιστήμια του Eton και του Cambridge και με παππού πολιτικό, ο ίδιος στα 33 του φαίνεται να έχει παλέψει πολύ για όσα αγαπάει.

Και παρά το σεμνό και ντροπαλό του προφίλ, οι επιλογές του δείχνουν έναν άνθρωπο αποφασιστικό, που κατακτά ό,τι βάζει στόχο και δεν διστάζει να κυνηγήσει το όνειρό του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι ο ταλαντούχος Άγγλος –με ρίζες από Ιρλανδία, Σκωτία και Ουαλία- είναι εκτός από ηθοποιός, τραγουδιστής και μοντέλο.

Ιδού λοιπόν 24 facts για έναν από τους πλέον αγαπημένους μας ηθοποιούς:

1. Ο Eddie Redmayne γεννήθηκε στις 6 Ιανουαρίου το 1982 στο Λονδίνο. Οι γονείς του είναι η Patricia Burke και ο Richard Redmayne. (Έτσι ξεκινάν οι καλοί stalker)

2. Η μητέρα του διαχειρίζεται μια εταιρία μετακομίσεων (για να είμαστε πιο σαφείς, relocation business είναι στα αγγλικά, οπότε δεν ορκίζομαι για την μετάφραση) και ο πατέρας του έχει μια επιχείρηση στο Λονδίνο.

3. Ο προπάππους του ήταν ο Sir Richard Redmayne, διάσημος πολιτικός μηχανικός (ασχολούνταν και με εξορύξεις). Έπαιξε επίσης βασικότατο ρόλο στη βελτίωση της ασφάλειας στα ορυχεία και μάλιστα έγινε ο πρώτος αρχηγός Επιθεωρητή Μεταλλείων.

4. Ο Redmayne είναι ο 4ος από τα 5 παιδιά της οικογένειας και ο μοναδικός που θέλησε να ακολουθήσει θεατρική καριέρα. (και χαιρόμαστε πολύυυ γι’αυτό)

5. Παρά τη διαφοροποίηση από τα αδέρφια του, οι γονείς του τον ενθάρρυναν να κάνει μαθήματα υποκριτικής από νεαρή ηλικία.

6. Πριν ο Redmayne επιδιώξει επαγγελματικά την ηθοποιία, σπούδασε στο Eton College.

7. Ήταν συμμαθητές με τον πρίγκιπα William.

8. Ενώ ήταν ακόμα στο Eton, ο Redmayne έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο στη σειρά “Animal Ark” το 1998.

9. Η επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση ήταν το 2003 σ’ένα επεισόδιο της σειράς του BBC “Doctors.”

10. Την ίδια χρονιά αποφοίτησε από το Trinity College του Cambridge με πτυχίο στην Ιστορία Τέχνης. Ε, και αμέσως μετά άρχισε να χτίζει μια υπέροχη καριέρα.

To Κοριτσι Απο Την Δανια: Ο κυριος αντιπαλος του Leonardo Di Caprio

11. Ένας από τους πρώτους ρόλους του ήταν στη σειρά “Elizabeth I” (2005), όπου έπρεπε να ιππεύσει, κάτι που είχε να κάνει απ’ όταν ήταν τεσσάρων, και εμ…. είπε ότι ήξερε προκειμένου να πάρει τον ρόλο. Ο οσκαρικός σκηνοθέτης Tom Hooper, πριν τον απολύσει, του φώναξε από το μεγάφωνο την εξής ατάκα (την οποία δεν σκοπεύω να μεταφράσω): “You’re a f**king liar, Redmayne!”

12. Ο ηθοποιός κέρδισε τα βραβεία Outstanding Newcomer και Best Newcomer το 2005 για την επίδοσή του στο  The Goat, or Who Is Sylvia? του Edward Albee. Λίγα χρόνια αργότερα, ανέβασε τον πήχη.

13. Το 2010, βραβεύτηκε ως καλύτερος ηθοποιός σε θεατρικό στα Tony Awards για τον ρόλο του στο “Red.” Ήταν μόλις 28 χρονών.

14. Με τον ίδιο ρόλο κέρδισε και το βραβείο καλύτερου δευτεραγωνιστή στα Olivier Awards.

15. Η 13η ταινία του, “Η Θεωρία των Πάντων” του χάρισε το 1ο του Oscar.

16. Το κινηματογραφικό του ντεμπούτο έγινε το 2006 με την ταινία “Like Minds.”

17. Παρ’ όλ’ αυτά ο σημαντικότερος ρόλος του Redmayne ήταν το 2012 στην ταινία “Les Misérables”, όπου έπαιζε τον Marius.

18. Για τον ρόλο του ως Stephen Hawking, ο ίδιος ο Hawking δήλωσε ότι υπήρχαν στιγμές που πίστευε ότι ήταν ο ίδιος.

19. Εκτός από τους κινηματογραφικούς και θεατρικούς ρόλους του, ο Redmayne έχει υπάρξει μοντέλο για την Burberry, μαζί με τον Alex Pettyfer το 2008 και την Cara Delevingne το 2012.

20. Είναι παντρεμένος με την Hannah Bagshawe και έχουν ένα παιδί.


21. Ζήτησε την άδεια του πατέρα της Bagshawe για να την παντρευτεί. Now that’s old school.

22. Η Bagshawe ψωνίζει συνήθως για τον Redmayne, επειδή ο ίδιος έχει αχρωματοψία. Το αγαπημένο του χρώμα είναι το IKB-International Klein Blue…  -_-

23. Αν πρέπει να τραγουδήσει καραόκε επιλέγει το τραγούδι των Meat Loaf, “Bat Out of Hell.”

Bonus Fact:

O Eddie Redmayne είναι ένας περήφανος Hufflepuff

και μπήκε και στη διαδικασία να ψάξει τον patronus του

 

Σχόλια