Η μεγαλύτερη “γιορτή” βινυλίου, το Vinyl is Back, επέστρεψε για ακόμη έναν Δεκέμβρη, χαρίζοντας μας όμορφες στιγμές σε ρυθμό 33 και 45 στροφών!

Στις 9, 10 και 11 Δεκέμβρη, πραγματοποιήθηκε για ακόμη μια φορά η μεγαλύτερη «γιορτή» βινυλίου στην Αθήνα. Το φεστιβάλ Vinyl is back προσφέρει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι στο κοινό του από το 2013 και η ανταπόκριση είναι πολύ μεγάλη. Ως αποτέλεσμα, το φεστιβάλ αυτό έλαβε χώρα για τρίτη φορά μέσα στον ίδιο χρόνο, στο Ελληνικό μουσείο αυτοκινήτου.

Κάθε φορά είναι διαφορετική, ωστόσο το κλίμα είναι πάντα το ίδιο. Η αγάπη για την μουσική, η νοσταλγία, το πάθος των παλιών συλλεκτών, καθώς και ο ενθουσιασμός των νέων, που μόλις τώρα ξεκινάνε δειλά την συλλογή τους (η αλήθεια είναι ότι στην τελευταία κατηγορία ανήκω και εγώ).

Στο παζάρι αυτό μπορεί ο καθένας να βρει κάτι που θα τον κεντρίσει, κάτι που θα του τραβήξει την προσοχή και το ενδιαφέρον, άσχετα αν είναι ή όχι, λάτρης του βινυλίου ή συλλέκτης.

Αμέτρητες επιλογές και προσφορές δίσκων για όλα τα ακούσματα, από ψυχεδελική ροκ μέχρι και παραδοσιακή ελληνική μουσική, από πολύ παλιές μέχρι και τις τελευταίες κυκλοφορίες δίσκων, το παζάρι αυτό ανταποκρίνεται πάντα σε ένα ευρύ φάσμα κοινού ,τόσο μουσικά όσο και ηλικιακά.

Αλλά η «γιορτή» αυτή δεν αρκείται μόνο στα βινύλια. Στο φεστιβάλ μπορεί κανείς να βρεί περίπτερα με cds,πρωτότυπες αφίσες, χειροποίητα κοσμήματα και αντικείμενα, πωλητές πικ απ, μοναδικά t-shirts καθώς και βιβλία. Παράλληλα, πραγματοποιούνται live εμφανίσεις καθώς και dj shets, δημιουργώντας αυτό το χαλαρό και εύθυμο κλίμα γιορτής.

Το βινύλιο, όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσο κι αν εξελιχθεί η τεχνολογία, αποτελούσε, αποτελεί και θα αποτελεί, τον πιο αυθεντικό, και τον πιο όμορφο (κατά την ταπεινή μου γνώμη) για να ακούσει κάποιος μουσική.

Φταίει άραγε αυτό το μοναδικό συναίσθημα που νιώθεις, αυτή η «ανατριχίλα», κάθε φορά που η βελόνα αγγίζει τον δίσκο; Το γεγονός ότι χρειάζεται ιδιαίτερο ψάξιμο για την εύρεση και την απόκτηση ενός καλού δίσκου; Η φροντίδα και η προσοχή για την απαραίτητη συντήρηση;

Υποθέτω πως είναι ο συνδυασμός όλων αυτών και πολλών ακόμα, που κάνουν τα βινύλια να μοιάζουν πολύτιμα. Και το φεστιβάλ αυτό αποτελεί την απάντηση σε οσους πιστεύουν ότι η συλλογή βινυλίων, είναι μια δραστηριότητα νεκρή και άσκοπη.

Και κάπως έτσι τα βινύλια επέστρεψαν, ενώ δεν είχαν φύγει ποτέ!

Το Vinyl is back, λοιπόν, απευθύνεται σε όσους αγαπάνε την μουσική και τα βινύλια,σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν την συλλογή τους, αλλά και στους λάτρεις του αυθεντικού, όποια μορφή κι αν έχει αυτό.

Ακόμα κι αν δεν είσαι συλλέκτης, αξίζει μια βόλτα στην επόμενη διοργάνωση του, η οποία υποθέτω θα πραγματοποιηθεί ξανά την ερχόμενη άνοιξη. Πάρε την παρέα σου (ή και μόνος σου) και σίγουρα δεν θα χάσεις!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχόλια