Έξι μήνες πρόλαβαν να περάσουν από την πρώτη συναυλία τους εν Ελλάδι και οι κέλτες πάνκιδες Dropkick Murphys επιστρέφουν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για δύο συναυλίες.

Επιμέλεια κειμένου: Χρήστος “Κρις” Αναγνωστόπουλος

Είναι γεγονός! Οι Dropkick Murphys επιστρέφουν σε λιγότερο από έναν χρόνο και το Frapress.gr σε συνεργασία με το Radio-Active Greece σας παραθέτουν 10 facts που δεν γνωρίζατε για το συγκρότημα.

  1. Ο Ken Casey δεν ήξερε κάποιο μουσικό όργανο πριν ξεκινήσει τη μπάντα.

    Ο front man του συγκροτήματος, εκτός του ότι δεν είχε την παραμικρή εμπειρία από μπάντες, δεν ήξερε ούτε κάποιο μουσικό όργανο και ούτε πίστευε πως θα τα κατάφερνε. Όπως αναφέρει ο ίδιος: ‘Εγώ απλά δούλευα στην οικοδομή, ήμουν σπουδαστής στο UMass Boston και τα βράδια δούλευε ως bartender.’

  2. Το όνομα του συγκροτήματος προήλθε από έναν παλαιστή.

    Ο John E. “Dropkick” Murphy ήταν παλαιστής γεννηθείς στη Μασαχουσέτη και ιδιοκτήτης κλινικής αποτοξίνωσης στη Βοστώνη. Οι διάφορες ιστορίες που γινόταν θέμα συζητήσεων για την κλινική του αποτέλεσαν και τον λόγο για τον οποίο δόθηκε το nickname του στο συγκρότημα.

  3. Ο δήμαρχος της Βοστώνης τους απαγόρευσε να παίξουν την ημέρα του Αγ. Πατρικίου.

    Μετά από την παράνομη ‘εισβολή’ ανήλικων οπαδών του συγκροτήματος σε γνωστό punk club της Βοστώνης για να παρακολουθήσουν συναυλία τους, ο τότε δήμαρχος Thomas Menino τους απαγόρευσε να παίξουν την ημέρα του Αγ. Πατρικίου. ‘Τα πράγματα ξεφύγανε λίγο σε αυτό το live’, θυμάται ο Casey. ‘Δεν κρατήσαμε κακία ούτε τότε ούτε τώρα, αντιλαμβανόμασταν το γιατί έγινε αυτό που έγινε. Το εκλάβαμε περισσότερο ως κάποιο είδος παρασήμου, παρά ως οτιδήποτε άλλο.’

  4. Η παράδοση να παίζουν κάθε ημέρα του Αγ. Πατρικίου ήρθε κατά τύχη.

    Από την χρονιά που τους απαγορεύθηκε να παίζουν στη Βοστώνη την συγκεκριμένη μέρα , το συγκρότημα πέρασε τις υπόλοιπες επετείους σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη. Επέστρεψαν μετά από περίπου 8-9 χρόνια και αυτό κατά τύχη αφού βρισκόντουσαν σε περιοδεία και έτυχε να παίζουν στη Βοστώνη εκείνη την ημέρα. Η συναυλία πήγε καλά και μαζί με τους νέους fans άρχισαν να αποκτούν μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα και περισσότερες συναυλίες στην πόλη. Αποτέλεσμα; Να προκύψει η παράδοση που θέλει το συγκρότημα να παίζει κάθε χρόνο την ημέρα του Αγ. Πατρικίου.

  5. Άφηναν μέλη των οικογενειών τους και φίλους τους να ανέβουν στην σκηνή μαζί τους.

    Τα άτομα που είχαν την τύχη να το κάνουν είναι κάπου στα 200. Ωστόσο, αργότερα το ‘έθιμο’ εγκαταλείφθηκε αφού πολλοί ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να βρεθούν on stage ισχυριζόμενοι ότι ήταν συγγενείς ή φίλοι του συγκροτήματος.

  6. Το κομμάτι ‘I’ m shipping up to Boston’ προήλθε από ημιτελείς στίχους του Woody Guthrie.

    Είναι γεγονός πως το συγκεκριμένο κομμάτι προήλθε από στίχους του θρύλου της folk μουσικής Woody Guthrie. Συγκεκριμένα, ο εγγονός του Guthrie ήταν μεγάλος φαν των Murphys, το οποίο ώθησε την μητέρα του να έρθει σε επαφή με τον Casey. Ο front man του συγκροτήματος είχε την ευκαιρία να ‘ερευνήσει’ το αρχείο του Guthrie όταν και έπεσε πάνω σε χειρόγραφο με κάποιους από τους στίχους που αργότερα συνέθεσαν το εν λόγω κομμάτι. Η μεγάλη καταξίωση ήρθε όταν το κομμάτι έγινε ευρέως γνωστό μέσα από την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε ‘Ο Πληροφοριοδότης’.

  7. Μία φορά έπαιξαν τραγούδι του Bruce Springsteen για τον ίδιο τον Bruce Springsteen.

    Η ιστορία έχει ως εξής: ο Springsteen ήταν τιμώμενο πρόσωπο σε φιλανθρωπική εκδήλωση στο Los Angeles και ζήτησε από τους Murphys να παίξουν live ένα κομμάτι του. Ο Casey αναφέρει ότι ήταν από τις πιο αγχωτικές εμφανίσεις του συγκροτήματος, μιας και θα έπαιζαν τραγούδι του Bruce Springsteen για τον ίδιο τον καλλιτέχνη. Να σημειωθεί πως Springsteen και Dropkick Murphys είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και σε live εμφανίσεις, απλά, όπως διηγούνται μέλη του συγκροτήματος, αυτό προσέθετε ακόμα περισσότερο άγχος καθώς ο Springsteen δεν θα βρισκόταν μαζί τους on stage, όπως συνέβαινε τις προηγούμενες φορές.

  8. Το αγαπημένο venue εντός Βοστώνης είναι το ‘The Rat’ κατά τον Casey.

    ‘Ήταν το μέρος που μας δόθηκε η ευκαιρία να αναδειχθούμε και το αισθανόμαστε πλέον ως σπίτι μας’, αναφέρουν μέλη της μπάντας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Casey πρωτού ξεκινήσει την μπάντα εργαζόταν ως bartender στο συγκεκριμένο punk club.

  9. Οι Dropkick Murphys δεν γουστάρουν τους ναζί.

    Πριν από περίπου 3 χρόνια σε ένα live τους ο Casey άνοιξε το κεφάλι ενός εκ των θαυμαστών που είχαν ανέβει στη σκηνή. Ο λόγος; Ο συγκεκριμένος φαν –και ενώ έπαιζε το T.N.T. των AC/DC, ξεκίνησε να χαιρετάει α λα Χίτλερ προς το κοινό από κάτω. Ο Casey παράτησε το κομμάτι στην μέση, πλησίασε τον νεοναζί ‘φαν’ και τον χτύπησε. Αφού μετά από αυτό το σκηνικό όλα επανήλθαν στην τάξη ο Casey άρπαξε το μικρόφωνο και άρχισε να φωνάζει: ‘Nazis are NOT fucking welcome at a Dropkick Murphys show’. Good job, Casey!

  10. Θα κυκλοφορήσουν νέο άλμπουμ.

    Για τις 6 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία του νέου άλμπουμ του συγκροτήματος. Ωστόσο, αυτό που έχει ενδιαφέρον σχετικά με αυτή την είδηση είναι ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ θα είναι και το πρώτο που θα έχει ηχογραφηθεί μακριά από τα σπίτια τους. Η όλη ιδέα πίσω από αυτό το concept έχει να κάνει με το ότι τα περισσότερα μέλη του συγκροτήματος είναι πλέον οικογενειάρχες με παιδιά και έχουν πολλές υποχρεώσεις εκτός της μπάντας. ‘Είμαι σίγουρος ότι θα τυχαίνουν συνεχώς τρεχάματα για όλους και έτσι η ηχογράφηση θα πηγαίνει πίσω. Θα περάσει εβδομάδα και δεν θα έχουμε κάνει τίποτα’, αναφέρει ο Casey. Έτσι αποφασίστηκε η ηχογράφηση να γίνει σε studio 30 μίλια έξω από το El Paso για να τελειώσει όσο το δυνατό γρηγορότερα (όπως και έγινε).

Οι Dropkick Murphys θα εμφανιστούν σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 10 και 11 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

Θεσσαλονίκη:  10 Φεβρουαρίου 2017, Principal Club Theater
Αθήνα: 11 Φεβρουαρίου 2017, Piraeus 117 Academy

Σχόλια