Με αφορμή την επιστροφή των αγαπημένων μας SAMCRO μέσω της νέας σειράς “Mayans MC” θυμόμαστε 10 από τα καλύτερα μουσικά covers του Sons of Anarchy!

Δερμάτινα τζάκετ, μοτοσυκλέτες, όπλα, ναρκωτικά, ξύλο, πολιτική και δράμα. Αυτά και άλλα πολλά μας έδωσε στο πιάτο η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά “Sons of Anarchy” για επτά ολόκληρες σεζόν.

Καθώς ανακοινώθηκε πρόσφατα πως έχουν ξεκινήσει γυρίσματα για τη spin-off σειρά των αγαπημένων μας SAMCRO με τίτλο “Mayans MC”, πάμε να θυμηθούμε δέκα από τις καλύτερες διασκευές γνωστών και πολυαγαπημένων τραγουδιών, γιατί το Sons of Anarchy εκτός από φοβερή σειρά ήξερε να βάζει και καλή μουσική.

Υ.Γ   Καθίστε να δείτε Sons of Anarchy. μπορεί να φάτε spoilers.

1. The White Buffalo – The House of The Rising Sun

Πρώτη εκτέλεση: The Animals (1964)

“There is a house in Charming Town“, δηλαδή που αλλού παρά στην πόλη του Charming οπού βρίσκεται η λέσχη της SAMCRO (Sons of Anarchy Motorcycle Club Redwood Original). Το cover του White Buffalo από το πασίγνωστο τραγούδι των Animals είναι ξεκάθαρα ένα από τα καλύτερα τραγούδια της σειράς, με την χαρακτηριστική φωνή του να συνοδεύει αρμονικά την τελευταία σκηνή της τέταρτης σεζόν. Ξέρετε εσείς.

2. Paul Brady & The Forest Rangers – Gimme Shelter

Πρώτη εκτέλεση: The Rolling Stones (1969)

Ένα κλασσικό τραγούδι των Rolling Stones, που κυκλοφορεί ξανά μέσω του Paul Brady και των Forest Rangers (θα τους δείτε σε πολλά ακόμα). Το τραγούδι ακούγεται στο τέλος της δεύτερης σεζόν, λίγο πριν μας ταξιδέψει στην Ιρλανδία οπού ο Jax ψάχνει τον γιο του.

 3. Anvil & Franky Perez – Slip Kid

Πρώτη εκτέλεση: The Who (1976)

Μια πολύ διαφορετική, heavy προσέγγιση του τραγουδιού των The Who με τίτλο “Slip Kid” ακούμε από τους Anvil και Franky Perez. Είπαμε, το Sons of Anarchy ξέρει να βάζει τραγουδάρες που πάντα ταιριάζουν με τη περίσταση.

4. Curtis Stigers & The Forest Rangers – John The Revelator

Πρώτη εκτέλεση: Blind Willie Johnson  (1930)

Σίγουρα το πιο εμβληματικό τραγούδι της σειράς δεν είναι άλλο από τη διασκευή του Curtis Stigers και των Forest Rangers από το gospel τραγούδι “John The Revelator”, ένα από τα πιο έντονα τραγούδια της προπολεμικής εποχής. Το τραγούδι μάλιστα έχει γίνει διασκευή από τους Nick Cave, Tom Waits και R.E.M μεταξύ άλλων.

5. Battleme – Hey Hey, My My

Πρώτη εκτέλεση- Neil Young (1979)

«There’s more to the picture than meets the eye» ακούγεται σε έναν από τους στίχους του πολύ όμορφου τραγουδιού toy Neil Young σε διασκευή των Battleme, το οποίο δένει απόλυτα με τη πλοκή της σειράς, μέσω μιας σκηνοθετημένης διάλυσης των SoA που εύκολα θα σε ξεγελάσει αν δεν δώσεις σημασία στη μουσική.

6. Alison Mosshart & The Forest Rangers – What a Wonderful World

Πρώτη εκτέλεση: Louis Armstrong (1967)

Πασίγνωστο τραγούδι, από τον Louis Armstrong γίνεται cover από την Alison Mosshart και (μαντέψτε) τους Forest Rangers. Το αποτέλεσμα μοναδικό, ενώ το τραγούδι το ακούμε για πρώτη φορά στον ματωμένο γάμο του Sons of Anarchy. Κάθε σειρά έναν γάμο με σκοτωμούς τον χρειάζεται νομίζω, έτσι;

7. Audra Mae – Forever Young

Πρώτη εκτέλεση: Bob Dylan (1974)

May you grow up to be righteous
May you grow up to be true
May you always know the truth
And see the lights surrounding you.

Αφιερωμένο στη ψυχάρα τον Jax Teller.

8. The Forest Rangers – Bohemian Rhapsody

Πρώτη εκτέλεση: Queen (1975)

Άλλο ένα επικό κομμάτι που κάνουν cover οι Forest Rangers, από τους Queen.  Τζέμα πως τα έμπλεξες έτσι ρε γαμώτο.

9. Katey Sagal & The Forest Rangers – Bird On The Wire

Πρώτη εκτέλεση: Leonard Cohen (1969)

Ένα πολύ όμορφο τραγούδι του αδικοχαμένου Leonard Cohen (άτιμο 2016 όλους τους έφαγες) σε διασκευή από τη Katey Sagal, την Τζέμα Τέλλερ δηλαδή (ή Peggy Bundy από το Married with Children) και ποιους άλλους; Τους Forest Rangers!

10. Scott Shriner & The Forest Rangers – I’m Eighteen

Πρώτη εκτέλεση: Alice Cooper (1997)

Για το τέλος άφησα ένα επίσης γνωστό τραγούδι του Alice Cooper που ταιριάζει απόλυτα με την αύρα του Sons of Anarchy δεν είναι άλλο από το “I’m Eighteen”. Προσωπική μου άποψη αν και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, το συγκεκριμένο cover είναι αρκετά καλύτερο από το original.

ΥΓ. Ακούστε Forest Rangers.

Σχόλια