Δυσάρεστο… αλλά αυτά τα 6 γεγονότα του 2016 κλόνισαν την πίστη μας προς τον ελληνικό λαό!

Το 2016 έφτασε στο τέλος του αγαπητέ αναγνώστη και η Πολέμαρχος Teleshoping είναι στην δυσάρεστη θέση να αναδείξει τα 5+1 γεγονότα που έλαβαν χώρα στον γεωγραφικό προσδιορισμό που ορίζεται ως Ελλάδα και απέδειξαν για ακόμη μια χρονιά το πόσο μ@λ@κες μπορεί να είμαστε τελικά σαν λαός εμείς οι Έλληνες.

Δεν ξέρω ποιο από τα 6 συνολικά θέματα είναι το χειρότερο, οπότε η σειρά με την οποία αναφέρονται είναι ολίγον τι τυχαία.

1) Η Περιφορά του ΝΕΚΡΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ Καλλίνικου στην Λαμία!

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις αυτό το θέμα; Από τους Παλιοημερολογίτες Σκοταδιστές που προχώρησαν σε μια μεσαιωνική και μακάβρια τέτοια πράξη; Από την έκταση που πήρε το θέμα στα social media και την κατακραυγή που δέχθηκε η εκκλησία από την νεολαία; Που έβλεπα σε διάφορα post δεξιά και αριστερά σχόλια ακόμη και από 10χρονα; Είμαστε καλά ρε σεις; Το θεϊκό στην όλη φάση ήταν που κανένας από την πολιτική κοινότητα (Υπουργοί, πρωθυπουργοί, πρόεδρος της δημοκρατίας) δεν πήρε ΣΟΒΑΡΗ θέση για το θέμα. Βλέπεις με τον κλήρο δεν τα βάζεις…

Περιφορα νεκρου Μητροπολιτη: Το ειδαμε και αυτο!

 

2) Ο Θάνατος του Παντελή Παντελίδη

Εντάξει ο συγχωρεμένος ο Παντελής μπορεί να μην ήταν ο Matthew Bellamy (o τραγουδιστής των Muse), ο Pavarotti ή έστω ο Μητροπάνος, όμως για το είδος μουσικής που εκπροσωπούσε ο άνθρωπος ήταν τίμιος. Εκτός αυτού, όποιος είχε συναναστραφεί μαζί του μιλούσε για έναν πολύ καλό χαρακτήρα, που δεν την ψώνισε ποτέ με την δημοσιότητα και δεν ξέχασε κανένα από τα αγαπημένα του πρόσωπα, όταν έφτασε στο ζενίθ του.

Ο λαός του τον τίμησε υπέρ του δέοντος και με αρκετή δόση υπερβολής, είναι αλήθεια αυτό όμως στην τελική καλά έκανε.

Έπεσε όμως και κατακραυγή από πολύ κόσμο και στους Fans του, αλλά και στον ίδιο, κυρίως από ”Καλλιεργημένους” και με ”υψηλό πνεύμα” ανθρώπους, οι οποίοι επειδή τυχαίνει να ακούνε Rock, κλασσική μουσική και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θεώρησαν καραγκιοζιλίκι την κατάσταση. Σχόλια του στυλ

”Μας τα κάνατε τσουρέκια με τον Παντελίδη”

”Και σιγά τα Ωά, δεν έχασε και τίποτα σπουδαίο η ελληνική μουσική”

”Άντε ρε μ@λ@κες πουθενάδες πηγαίνετε σπίτια σας”

και διάφορες άλλες σιχαμερές ατάκες κυκλοφόρησαν σε τοίχους και ειπώθηκαν δεξιά και αριστερά σε διάφορες καφετέριες κτλ.

Τέλος τα Social Media και τα ΜΜΕ κυριολεκτικά το ξεκ@λιασαν το θέμα του θανάτου του Παντελή. Βλέπεις πουλούσε περισσότερο από τα μνημόνια…

 

3) Ο Φερνάντο Σάντος πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Πορτογαλίας.

Λοιπόν κακά τα ψέματα, αρχικά στην Ελλάδα πολύ χαρήκαμε που ο Σάντος έκατσε στο τιμόνι της εθνικής Πορτογαλίας. Από εκεί και πέρα το τι του σούραμε για το κακό θέαμα που παρουσίασε η ομάδα του (και όχι μόνο εμείς, όλη η Ευρώπη) μέχρι να φτάσει στον τελικό της διοργάνωσης δεν υπάρχει.

Την ημέρα του τελικού βέβαια και όσο ο χρόνος περνούσε και η Γαλλία δεν καθάριζε το ματς, αρχίζαμε και υποστηρίζαμε πιο ένθερμα την Πορτογαλία και ξεκινήσαμε να δενόμαστε περισσότερο με τους Πορτογάλους, χωρίς να ασχολούμαστε με το επίσης κακό θέαμα που βλέπαμε ξανά.

Στο τέλος μάλιστα μετά το γκολ Έντερ μόνο στην Ομόνοια δεν βγήκαμε από τα πανηγύρια.

Το χειρότερο όμως δεν το μάθατε ε;

Παρόλο που όλη η Ευρώπη έκραξε τον Φερνάντο Σάντος, για το κακό ποδόσφαιρο που μας παρουσίασε στην μεγαλύτερη διοργάνωση της Ηπείρου μας, εν τέλει ο Πορτογάλος τεχνικός ανακηρύχθηκε προπονητής της χρονιάς για την σεζόν που μας πέρασε.

Είμαστε εμείς οι Έλληνες, είναι και οι υπόλοιποι της Ευρώπης… άλλο πράγμα.

 

4) BLACK FRIDAY

Άλλο γέλιο εδώ. Τόσα χρόνια που βλέπουμε τις εικόνες από την Αμερική με αυτά τα καφριλίκια που γίνονται την Black Friday, έχουμε κράξει όσο κανείς άλλος την ημέρα αυτή.

Φέτος έγινε χαμούλης! Το αξιοσημείωτο στην περίπτωση αυτή (αυτό δηλαδή που είναι για γέλια) είναι κατά βάση ότι την ημέρα που ο Έλληνας έχει την ευκαιρία του να κάνει αγορές σε πολύ καλές τιμές, εντούτοις αυτό που πούλησε περισσότερο ήταν τα PS4.

Κατάλαβες αγαπητέ Μ@λ@κ@ Έλληνα; Σε καιρό κρίσης, που με το ζόρι πληρώνεις το σήμα του αυτοκινήτου σου, εσύ πήγες να πάρεις το PS4… ANTE  ΓΕΙΑ!

5) Περισσότεροι από ποτέ οι θάνατοι ΕΠΩΝΥΜΩΝ!

Ε ρε και σήμερα έφυγε ο Bowie, εχθές έφυγε ο Rickman, προχθές ο Μuhamad Ali. Χαμός έγινε το 2016. Σχεδόν λύγισε η ανθρωπότητα.

Για ποια ανθρωπότητα μιλάμε τώρα όμως ένας Θεός ξέρει…

Μας έχει φάει τόσο πολύ η showbiz και ο δηθενισμός που ασχολούμαστε με τον θάνατο ενός 70χρονου ηθοποιού, ο οποίος μέσα από τις τόσες -όσες- ευχάριστες στιγμές μας έχει δώσει από το πόστο του, κατάφερε να κάνει την ΖΩΑΡΑ του (και πολύ καλά έκανε ο άνθρωπος)

 ΚΑΙ ΟΧΙ με τους χιλιάδες θανάτους που έχουμε
στην Συρία, στην Αφρική, στο Ισραήλ κτλ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΙ

 

6) Το Προσφυγικό!

Εντάξει εδώ συνάνθρωποι μας χάνουν τις ζωές τους στην χώρα τους πολεμώντας, προσπαθώντας να φτάσουν στην Τουρκία, προσπαθώντας να περάσουν με τα φουσκωτά στην Ελλάδα και εμείς εδώ έχουμε χωριστεί σε 150 στρατόπεδα υποστηρίζοντας ο καθένας μας τις δικές του αξίες.

Ή που θα πλακωνόμαστε επειδή έχουν γεμίσει τα Hot Spots
ή που θα πλακωνόμαστε γιατί έρχονται οι μετανάστες στην Ελλάδα
ή που θα πλακωνόμαστε επειδή οι μετανάστες έχουνε κατακλύσει τα νησιά μας
ή που θα πλακωνόμαστε που κάποιοι κλέβουν, δέρνουν, κακομεταχειρίζονται τους μετανάστες
ή που θα πλακωνόμαστε που οι μετανάστες κλέβουν, δέρνουν, τους συμπολίτες μας
ή που θα πλακωνόμαστε για το αν πρέπει ή δεν πρέπει τα προσφυγόπουλα να κάτσουν στα ίδια θρανία με τα δικά μας παιδιά
ή που θα πλακωνόμαστε που κάποιοι τόλμησαν να φιλοξενήσουν και να περιθάλψουν μέσα στο σπίτι τους πρόσφυγες.

Γενικά σε δουλειά να πλακωνόμαστε ένα πράγμα.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα ήταν 6 τρανταχτά παραδείγματα πως κάτι πηγαίνει στραβά στην Ελλάδα, κάτι πηγαίνει στραβά στην νοοτροπία μας, στην κουλτούρα μας, στην καθημερινότητα μας. Και πρέπει να το αλλάξουμε παιδιά.

Αυτό για το οποίο έχουμε να περηφανευόμαστε σαν λαός είναι το πνεύμα μας, το φιλότιμο μας, η συμπόνια μας, η ανθρωπιά μας. Πού είναι όλα αυτά αγαπητέ αναγνώστη; Που;

ΠΟΥ;

Σχόλια