Περιφορά νεκρού Μητροπολίτη στον 21ο αιώνα… Δεν υπάρχει σωτηρία!

Είναι Παρασκευή 21/10 η ώρα 12:00.

Σηκώνομαι λίγο στραβωμένος (όπως πάντα) χωρίς να ξέρω τον λόγο και πάω να φτιάξω καφέ.

Κλασσικά πριν ξεκινήσω την μέρα μου και πάρω τους δρόμους ανοίγω το λάπι τόπι και μπαίνω στο fb να δω πόσα likes πήραν οι χθεσινές μου αναρτήσεις όσο εγώ κοιμόμανε…
Παναγιά μου λέω, ας μου έχει κάνει like το γκομενάκι που θέλω!

Δεν τα πήγαμε και άσχημα για να πω την αλήθεια. Και για να δείτε πόσο τίμιος και σωστός είμαι πατάω και μια την αρχική, όπου κατεβαίνοντας την προς τα κάτω για να δω αν μου αρέσει κάποιο ποστ (και να ξεχρεώνουμε-ανταποδίδουμε), παρατηρώ διάφορες φωτογραφίες ενός παπά που καθότανε πάνω σε μια καρέκλα και τον κρατούσανε άλλοι τέσσερις παπάδες και από ότι κατάλαβα τον γυροφέρνανε σε ένα χωριό.

Εντάξει δεν είχε ανοίξει ακόμα το μάτι ρε μ@λ@κες. Και πολλά κατάλαβα να ούμε!

Μέσα στην μέρα όταν βρήκα λίγο χρόνο και ξαπόστασα κάτω από τη σκέπη μιας όμορφης σερβιτόρας, έκατσα και το έψαξα λίγο πιο διεξοδικά (το θέμα, όχι τοοοοοο… της σερβιτόρας).

Ένας Μητροπολίτης λέει, παλαιοημερολογίτης λέει, πέθανε λέει και τον κάνανε άτα στην πόλη της Λαμίας. Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις μιλάμε.

(Με το που κατάλαβα τι ακριβώς παίχτηκε το 1ο πράγμα που σκέφτηκα είναι ότι σε λίγο καιρό θα κυνηγάμε και μάγισσες όπως ο Νίκολας Κέϊτζ)… Παρόλα αυτά θα κάνω μια προσπάθεια.

Καταρχάς ζωή σε εμάς!

Κατά δεύτερον, προσωπικά δεν κατάλαβα ποτέ τον λόγο που η νεανική κοινωνία μας, έκραξε την περιφορά νεκρού Μητροπολίτη με όλα της τα όπλα (facebook, twitter κτλ). Και πριν ασχοληθώ με τον λόγο, θα σταθώ και στον τρόπο…

Τι έγινε βρε κοτούλες; Πάλι κράζετε εκ του ασφαλούς από τον καναπέ και το fb; Πάλι κρύβεστε πίσω από τα πλήκτρα και τις οθόνες; Κωλώσατε να πάτε να τους τα πείτε από κοντά; E; Φοβηθήκατε να πάτε να αντιμετωπίσετε την αλήθεια κατάματα μην σας πάρουν με τις πέτρες; Καλά κάνατε. Άλλωστε την ανθρώπινη μ@λ@κίαν ουδείς ενίκησε.

Θα με ρωτήσετε τώρα ποια είναι η αλήθεια ρε Πολέμαρχε.

Θα σου πω εγώ τώρα αμέσως ποια είναι η αλήθεια…

Έχετε γ@%$θεί να ανεβάζετε τα τελευταία χρόνια αμπελοφιλοσοφίες του στυλ…

”Να τολμάτε ρε, πήξαμε στα απωθημένα”

apothimena

 ”Η ζωή είναι μια τρέλα”

i-zoi

”Ζήσε την κάθε στιγμή”

prosfigia-xerizomeniΟυπς λάθος φώτο. Δεν πειράζει την κρατάω γιατί μ’ αρέσει και βαριέμαι να την αλλάξω 😛

Και επανέρχομαι στο θέμα.

Όλοι εσείς -οι παπαρούπες- λοιπόν, που έχετε κατακλύσει την αρχική μας σελίδα στα social media με τις παραπάνω παροτρύνσεις και τα quotes, με τι μούτρα έρχεστε τώρα και κράζετε το συγκεκριμένο γεγονός ρε μάγκες;

Tα παλικάρια το ένιωσαν και το έπραξαν. Δεν καταλαβαίνω την επιθετική στάση της κοινωνίας απέναντι τους, πόσο μάλλον των νέων οι οποίοι είναι και διπρόσωποι συνάμα.

Γιατί ο ίδιος ο μπαγλαμάς (ή η πέστροφα) που ανεβάζει το πρωί αυτή την φώτο στον τοίχο του, το μεσημέρι που θα έρθει η γιαγιά του για επίσκεψη στο σπίτι, να πιει καφέ με την μάνα του και θα αναλύουν το σκηνικό βλέποντας το καθαρά από την δική τους οπτική σκοταδιστική πλευρά, θα κάνει την πάπια χωρίς να πάρει θέση επί του θέματος για 2 λόγους:

  1. Γιατί γνωρίζει πως στου σκοταδιστή την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα. Ένα και το αυτό… 
  2. Και 2ον και κυριότερο γιατί το καθιερωμένο 20ευράκι της γιαγιάς θα κοπεί και αν γίνει κάτι τέτοιο πάει η έξοδος του ΣΚ…

*Ακολουθεί σοβαρή τοποθέτηση αρθρογράφου*

Είναι δικαίωμα του καθενός να πιστεύει όπου γουστάρει και να το εκφράζει με όποιο τρόπο γουστάρει (εκτός αν κάνει ανθρωποθυσίες στον Απόλλωνα ξέρω γω). Όμως αν ο τρόπος με τον οποίο εκφράζεται ξεφεύγει από τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις της εκάστοτε κοινωνίας και αγγίζει τα επίπεδα της υπερβολικής ηλιθιότητας είναι λογικό τότε να δεχθεί κατακραυγή. 

Το χειρότερο για εμένα στην όλη υπόθεση για την περιφορά νεκρού Μητροπολίτη είναι το ποιος κράζει ποιον και γιατί. Βγήκαν οι κληρικοί που κάθε χρόνο ακούγονται  για αυτούς διαφόρων ειδών σενάρια (από παιδοφιλία μέχρι οικονομικές διαπλοκές), να κράξουν τους ομοφυλόφιλους που διεκδίκησαν τα δικαιώματα τους πριν από 4 μήνες.

Οι ομοφυλόφιλοι βέβαια κράζουν την εκκλησία για τις μεσαιωνικές τους και οπισθοδρομικές ιδεολογίες τους, αλλά ας μας εξηγήσουν και αυτοί τα καραγκιοζιλίκια που κάνουν στα Pride Day ντυμένοι σαν σούργελα μέσα στην μέση του δρόμου, ενός δρόμου που όλο και κάποιο μικρό παιδάκι θα τον περπατά…

Μετά έχουμε τους ρατσιστές ένα πιο εξτρεμιστικό είδος ηλιθιότητας και τους αντιρατσιστές, που τείνουν να γίνουν πλέον πιο ρατσιστές και από τους ρατσιστές…

Θα μου πεις τώρα ρε μ@λ@κ@ Πολέμαρχε ηρέμησε αγορίνα μου… Δεν είναι όλοι οι παπάδες ίδιοι, ούτε οι ομοφυλόφιλοι, ούτε είναι απαραίτητο να είναι ένας πατριώτης ρατσιστής κτλ.
Θα συμφωνήσω τα μάλα φιλαράκι. Έχουμε την ίδια άποψη στο θέμα πράγμα που σημαίνει ότι κατάλαβες απόλυτα το μήνυμα που προσπαθεί να περάσει το συγκεκριμένο άρθρο.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ

cmmp5

Nα χαμογελάτε και να προσέχετε. Keep Good!

Σχόλια