Ένα pre-Xmas Σαββατοκύριακο έφτασε και το κρύο σηκώνει χουχουλιάρικες προτάσεις!

Άλλο ένα Σαββατοκύριακο καταφτάνει και στο Frapress είμαστε εδώ για να σου προτείνουμε ιδέες και τρόπους για να το περάσεις ευχάριστα! Είτε μόνος, είτε με παρέα, έξω ή μέσα, για κάθε γούστο και όρεξη, ορίστε οι προτάσεις μας:

Παρασκευη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σίγουρα το budget των περισσότερων από εμάς είναι αρκετά περιορισμένο. Γιατί, λοιπόν, να μην επενδύσεις το χρόνο σου στη δημιουργία μερικών DIY (Do-It-Yourself) Χριστουγεννιάτικων κατασκευών; Σίγουρα θα περάσεις ένα δημιουργικό απόγευμα δοκιμάζοντας τις ικανότητες σου στις χειροτεχνίες και -γιατί όχι- και στην ζαχαροπλαστική!

Οι επιλογές είναι πολλές: Στολίδια, δώρα, γλυκίσματα.
Μάλιστα οι αρθρογράφοι του Frapress έχουν μία δική τους λίστα με μικρές και εύκολες DIY προτάσεις!

3+1 Χριστουγεννιατικες Κατασκευες! (DIY Christmas Edition)

Αν πάλι προτιμάς να κάτσεις σπίτι, βρε παιδί μου, παρέα με τη γάτα σου, χωρίς στάλα επιθυμίας κοινωνικοποίησης.

Fair enough.

Πάρε ποπκόρν στο χέρι, φτιάξε μια ζεστή σοκολάτα – Δεκέμβρη έχουμε, νιώσε το λίγο- κάτσε αναπαυτικά όπου έχεις ευκαιρία και άνοιξε τον υπολογιστή σου. Μπες στο αγαπημένο σου σάιτ που καταλήγεις να βλέπεις ταινίες online τα ξημερώματα και διάλεξε ταινία. Λόγω ημερών επιβάλλονται οι χριστουγεννιάτικες ταινίες τύπου Love Actually και Μόνος Στο Σπίτι. Classic. Ή και ακόμα πιο classic ασπρόμαυρες αμερικάνικες ταινίες (βλέπε Casablanca). Η επιλογή είναι δική σου!

Μάλιστα μπορείτε να δοκιμάσετε ταυτόχρονα και διαφορετικές παραλλαγές του κλασσικού ποπκορν: συνδυάστε τα με μπέικον, με καραμέλα, με τσίλι και πάπρικα, ή ακόμα και με σοκολάτα για συνδυασμούς έξτρα απόλαυσης!

Το Frapress έχει μάλιστα μια λίστα με κλασσικές χριστουγεννιάτικες ταινίες! Δείτε παρακάτω:

 

Οι καλυτερες χριστουγεννιατικες ταινιες!

Σαββατο

Φτάσαμε αισίως στο Σάββατο, και όπως λέει και η παροιμία : “Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου θα πέσει να σε πλακώσει!”

Η πρόταση για το Σάββατο είναι μονόδρομος:

Το Frapress κλείνει 3 χρόνια παρουσίας στον κυβερνοχώρο και σας προσκαλεί να γιορτάσετε μαζί του!

Σας περιμένουμε στο LAB (Loukoumi Arts Basement) στην πλατεία Αβυσσηνίας μετά τις 22:00, για να παρτάρουμε όλοι μαζί με μουσικάρες από το team του Frapress.gr σε ρυθμούς hip-hop, r&b, funk, reggae, tropical, dancehall, jungle d’n’b .

Στα decks οι δικοί μας : McOffee (Manos Coffee), SmoJoke (Stathis Aggelakos) και Georgio Firmani.

Προετοιμαστείτε λοιπόν για ΠΟΛΥ χορό, φέρτε τους φίλους σας και ελάτε να σβήσουμε όλοι μαζί τα 3 κεράκια μας γιορτάζοντας τα γενέθλια μας μέχρι το πρωί!

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ!
(Ποτό: 6 ευρώ, Μεγάλη Μπύρα: 5 ευρώ)

Εκδήλωση στο Facebook εδώ!

15384372_10205751385304005_1565191535647218554_o

Κυριακη

Η Κυριακή έχει συνδυαστεί με την ιδέα της “ελεύθερης μέρας” της εβδομάδας. Η καλύτερη ευκαιρία για να απογευματινό cocktail πάρτυ με την παρέα σου! Μάλιστα μπορείτε να το κάνετε ακόμα πιο χριστουγεννιάτικο και χουχουλιάρικο, και να φτιάξετε μόνοι σας ζεστά κοκτέιλ!

Hint: “Ζεστά” θεωρούνται τα κοκτέιλ με βάση ποτά όπως η τεκίλα, η βότκα, το βερμούτ και το μπράντι, ιδανικά για άπειρους συνδυασμούς με φρούτα και χυμούς! 

Δείτε 3 προτάσεις για ζεστά κοκτέιλ λοιπόν:

Margarita Cranberry

Υλικά

  • 2 και 1/2 μεζούρες χυμό βατόμουρο
  • 1 μεζούρα ζάχαρη
  • 3 φλιτζάνια φρέσκα βατόμουρα
  • 1 και 1/2μεζούρα φρέσκος χυμός λάιμ
  • 1 και 1/2μεζούρα τεκίλα
  • 1 μεζούρα Γκραν Μαρνιέ
  • Πάγος

Aνακατεύουμε όλο το μείγμα εκτός του πάγου. Χτυπάμε το μισό του μείγματος στο μπλέντερ μαζί με τον πάγο και στη συνέχεια το άλλο μισό. Σερβίρουμε.


Ζεστό κρασί με μέλι και ρόδι

Υλικά

  • 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί
  • 2 κούπες χυμό ρόδι
  • 1/4 κούπας μέλι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1 κουταλιά γαρίφαλο ολόκληρο

Βάλτε όλα τα υλικά σε μία κατσαρόλα. Ανακατεύετε σε σιγανή φωτιά μέχρι να διαλυθεί το μέλι χωρίς όμως να βράσει. Σερβίρετε σε κούπες.

Tip : Κρατήστε το κοκτέιλ σας ζεστό όλη τη μέρα για να μη χάσει τη μυρωδιά και τη γεύση του.


Whisky Skin

Υλικά 

  •  Βραστό νερό
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Φλούδα λεμονιού
  • 50g σκοτσέζικο ουίσκι

Βρέχετε το εσωτερικό μιας κούπας με βραστό νερό. Προσθέτετε ένα κουταλάκι λευκής ζάχαρης και μια μικρή ψιλοκομμένη φέτα λεμονιού. Προσθέτετε 25 ml ζεστού νερού και ανακατεύετε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτετε το ουίσκι και τελειώνετε με άλλα 25 ml νερού για να ζεσταθεί η ποσότητα.


 

 

Τι καλύτερο, από το να περάσεις το βράδυ της Κυριακής με καλή συντροφιά και την αγαπημένη σου μουσική να παίζει στο background;

Με ακούσματα reggae, hip-hop και soul θα γεμίσει ένα στενό των Εξαρχείων τη Κυριακή 11/12. Όπως κάθε Κυριακή, στο Cusco, ένα από τα πιο ξεχωριστά καφέ-μπαρ των Εξαρχείων φιλοξενείται στα decks ένας παραγωγός του trollradio.gr με ξεχωριστή μουσική για όλα τα γούστα. Αυτή τη φορά ο MuteNoise θα είναι εκεί για να μοιραστεί μαζί μας τα αγαπημένα του κομμάτια!

Στις 19:00 στο Cusco (Κωλέττη 7, Εξάρχεια)


Σε περίπτωση όμως που η εξάντληση του Σαββάτου σας ωθεί στην ξεκούραση και το “χουχούλιασμα”, το σινεμά είναι η ιδανική λύση για εσάς!

Fantastic Beasts And Where To Find Them (2016)

Η ταινία έκανε το κινηματογραφικό της ντεμπούτο εδώ και λίγες ημέρες και μας έχει ενθουσιάσει όλους! Πρόκειται για το πρίκουελ της σειράς των βιβλίων της J.K.Rowling “Ηarry Potter” και διαδραματίζεται στον ίδιο κόσμο των μάγων. Αυτή τη φορά, ο μαγο-ζωολόγος Νιουτ Σκαµάντερ έχει καταφύγει στη μητρόπολη Νέα Υόρκη για να αναζητήσει και να καταγράψει νέα μαγικά πλάσματα. Mαγκλς και μάγοι, ζώα, θηρία και φανταστικά πλάσματα, σε μία ταινία που θα συναρπάσει Potterheads και μη!

Fantastic Βeasts: Το πρικουελ του Χαρι Ποτερ στην μεγαλη οθονη!


Αν η όρεξη σας δεν φτάνει ούτε μέχρι την κοντινότερη κινηματογραφική αίθουσα όμως, έχουμε ταινιοπρόταση και για το σπίτι:

Grand Budapest Hotel (2014)

Σε σκηνοθεσία και σενάριο του Γουές Άντερσον, η πολυβραβευμένη αυτή κωμωδία (1 χρυσή σφαίρα, 5 βραβεία BAFTA και 4 Oscar) διαδραματίζεται στο ξενοδοχείο Grand Budapest, στην πλασματική δημοκρατία της Ζουμπρόβκα. Εκεί ζει ο Μεσιέ Γουστάβ Χ (Ρέιφ Φάινς), ο θυρωρός του ξενοδοχείου. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του θυρωρού, ο οποίος με τη βοήθεια ενός νέου γκρουμ, προσπαθεί να αποδείξει την αθωότητά του για τον φόνο που του προσάπτουν. Μέσα στο κλίμα του επερχόμενου πολέμου στη Ζουμπρόβκα, και με ένα συνδυασμό ξεκαρδιστικών άτυχων συγκυριών και γεγονότων,  η ιστορία του Μεσιέ Γκουστάβ υπόσχεται να σας χαρίσει ένα ξεχωριστό κυριακάτικο απόγευμα!

Αυτά από εμάς! Να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

Σχόλια