Οι πιο οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί για όσους θέλουν να “ξεφύγουν” λίγο από την καθημερινότητα!

Ο καιρός προδιαθέτει πλέον ένα χειμωνιάτικο σκηνικό, και εσύ θες να ξεφύγεις λίγο από το μουντό σκηνικό. Κοιτάς έξω από το παράθυρο και σκέφτεσαι εσένα με την παλιοπαρέα, το αμόρε, τον-την κολλητό-ή σου σε ένα ήρεμο (ή και όχι και τόσο) χειμερινό προορισμό, με μια ζεστή σοκολάτα στο χέρι, και αρκετό χρόνο για χαλάρωση και ανανέωση. Τα οικονομικά σου όμως δεν σου επιτρέπουν και πολλές μετακινήσεις.

Γι’αυτό και εμείς φροντίζουμε για σένα, πριν από εσένα. Παρακάτω θα δεις τους 8 οικονομικότερους προορισμούς για τις χειμερινές εξορμήσεις  σου, είτε για μονοήμερες είτε για πολυήμερες διακοπές.

1. Δελφοί

Οι Δελφοί αποτελούν ένα από τους οικονομικότερους χειμερινούς προορισμούς. Η περιοχή παρουσιάζει ένα μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Οι Δελφοί ήταν αρχαία ελληνική πόλη στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου.

Οι Δελφοί ήταν ο ομφαλός της γης, όπου, σύμφωνα με τη μυθολογία, συναντήθηκαν οι δύο αετοί που έστειλε ο Δίας από τα άκρα του σύμπαντος για να βρει το κέντρο του κόσμου, και για πολλούς αιώνες αποτελούσαν το πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο και το σύμβολο της ενότητας του αρχαίου ελληνισμού. Εκεί, πέρα από την επίσκεψή σου στο Μαντείο των Δελφών και τον Ναό του Απόλλωνα, μπορείς να επισκεφτείς και τον “ναό” του σκι, τον Παρνασσό, αφού η περιοχή απέχει μόλις μία ώρα από το βουνό.

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Το Μαντείο των Δελφών

2. Τρία-Πέντε Πηγάδια

Είναι ένας εξαιρετικός προορισμό για τους φίλους Βορειοελλαδίτες και όχι μόνο. Τα 3-5 Πηγάδια, ανήκουν στον νομό Νάουσας και έχουν ένα από τα πιο δημοφιλή χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα.

Παρ’όλα αυτά, η περιοχή δεν περιορίζεται μόνο στο χιονοδρομικό, καθώς έχει πολλές επιλογές σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ, τόσο στην ίδια την περιοχή, όσο και γύρω αλλά και μέσα στην πόλη της Νάουσας.

Τέλος, στις εγκαταστάσεις του χιονοδρομικού συμπεριλαμβάνονται και αθλητικές εγκαταστάσειςκλειστή θερμαινόμενη πισίνα, σάουνα και άλλες βοηθητικές εγκαταστάσεις.

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Πλαγιά του χιονοδρομικού 3-5 Πηγάδια

3. Πήλιο

Το Πήλιο είναι ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς, πόσο μάλλον για Χειμώνα. Ο μαγικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας σε ηρεμεί και σε ταξιδεύει ενώ τα τοπικά εδέσματα και η φιλοξενία θα σου εγγυηθούν μιας πρώτης ποιότητας διαμονή.

Η Μακρινίτσα και τα υπόλοιπα χωριά θα σε φιλοξενήσουν μέσα σε ζεστούς και γραφικούς ξενώνες με θέα τον Βόλο και τον Παγασητικό. Για τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, υπάρχει το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, με μεγάλης ποικιλίας πίστες, τόσο για τον αρχάριο όσο και για τον πιο απαιτητικό.

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Μακρινίτσα-Πήλιο

4. Μέτσοβο

Το Μέτσοβο, λίγο πιο έξω από τα Ιωάννινα, είναι ένας από τους προορισμούς που επιλέγουν πολλοί. Η περιοχή χρίζει φυσικής ομορφιάς αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς, λόγω της πληθώρας των βυζαντινών μουσείων και μνημείων. Στο Μέτσοβο μπορεί κανείς να επισκεφτεί την Λίμνη του Αωού αλλά και να επισκεφτεί τον Αβερώφειο Κήπο, όπου φιλοξενούνται τα περισσότερα είδη της χλωρίδας της Πίνδου.

Για τους πιο τολμηρούς υπάρχουν διάφορα extreme sports, όπως kayak, rafting, snowmobile, mountain bike, ιππασία, σκι και πεζοπορία, αλλά και δύο χιονοδρομικά κέντρα, το Χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου, Καρακόλι και το Χιονοδρομικό κέντρο Μετσόβου, Πολιτσιές, Προφήτης Ηλίας.

Φυσικά, στην περιοχή λειτουργούν παραδοσιακές ταβέρνες με τοπικές λιχουδιές, αλλά και παραδοσιακά καφέ με τοπικά γλυκίσματα.

 

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Αγία Παρασκευή-Μέτσοβο

5. Τρίκαλα Κορινθίας

Μία από τις πιο “παραδοσιακές” επιλογές, μεταφορικώς και κυριολεκτικώς. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, είναι ένας από τους πιο σίγουρους ταξιδιωτικούς προορισμούς για χαλάρωση και ξεκούραση, κοντά σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον. Το περιβάλλον σου εγγυάται πλήθος παραδοσιακών ταβερνών με διαφόρων ειδών φαγητού, καθώς και πολλά καφέ για να απολαύσεις τον καφέ σου.

Η περιοχή επίσης φιλοξενεί επίσης και το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας, όπου είναι ο βασικότερος προορισμός της Ορεινής Κορινθίας με  το Σαλέ και τα 2 lift που το χειμώνα προσφέρουν στους επισκέπτες πολλές και απολαυστικές δραστηριότητες χιονιού και όχι μόνο.

 

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Ορεινή Κορινθία

6. Μονεμβασία

Το «Γιβραλτάρ της Ανατολής» αποτελεί ένα προορισμό all time classic, τόσο για χειμώνα όσο και για τις υπόλοιπες εποχές. Η πόλη είναι πραγματικά μαγευτική, φιλοτεχνημένη με ενετική αρχιτεκτονική, παλιά αρχοντικά και θολωτά σοκάκια.

Κάνε την βόλτα σου στο Μεσαιωνικό Κάστρο, πιες τον καφέ σου στα φινετσάτα καφέ με θέα την θάλασσα και απόλαυσε τα τοπικά φαγητά, στα τόσα ταβερνάκια που υπάρχουν.

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Κάστρο Μονεμβασιάς

7. Λίμνη Πλαστήρα

Last but not least, είναι η Λίμνη Πλαστήρα. Η λίμνη ονομάστηκε αρχικά Ταυρωπού, όμως επικράτησε το όνομα του “δημιουργού” της, Νικολάου Πλαστήρα. Η περιοχή αποτελεί το στολίδι της Θεσσαλίας, και παρά το γεγονός ότι η λίμνη είναι τεχνητή, δημιουργεί την αίσθηση του απόλυτα φυσικού τοπίου, λες και προοριζόταν να είναι πάντα εκεί.

Γύρω από την λίμνη, σχεδόν όλα τα χωριά διατηρούν παραδοσιακούς ξενώνες, ενώ στα παραλίμνια μπορεί κανείς  να κάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως ποδήλατο μέσα στη λίμνη και ιππασία. Φυσικά οι παραδοσιακές ταβέρνες, δεν θα σε απογοητεύσουν, ενώ παντού σχεδόν θα βρεις παραδοσιακά γλυκά και πίτες.

 

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Φράγμα-Λίμνη Πλαστήρα

Και η επιλογή του εξωτερικού…

8. Μπάνσκο

Τα τελευταία χρόνια το Μπάνσκο έχει αναδειχθεί ο οικονομικότερος χειμερινός προορισμός για το εξωτερικό. Το Μπάνσκο δεν πρόκειται για ένα τυπικό Βουλγάρικο χωριό, καθώς τα τελευταία χρόνια έχει ανελιχθεί σε ένα πολυτελέστατο τουριστικό θέρετρο με προσιτές ανέσεις για όλους.

Εκεί μπορείς να απολαύσεις, πέρα από το χιονοδρομικό με τις οργανωμένες πίστες για σκι, snowboard και snowmobil, τα πολυτελή σπα με υδρομασάζ, θερμαινόμενες πισίνες και χαμάμ. Τέλος, η νυχτερινή ζωή του θα σε συνεπάρει, καθώς το κέφι διαρκεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Και φυσικά όλα αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές

οικονομικοί χειμερινοί προορισμοί

Χιονοδρομικό Κέντρο-Μπάνσκο

Όποια και αν είναι η επιλογή σου για την χειμερινή σου απόδραση, εμείς σου ευχόμαστε να περάσεις φανταστικά. Μην ξεχάσεις όμως να πάρεις μαζί σου τα απαραίτητα: καλή διάθεση, εξαιρετική παρέα και τα πιο ζεστά σου ρούχα!

Σχόλια