Το τέλειο βιογραφικό είναι ένα ζήτημα που απασχολεί και αγχώνει πολλούς. Μήπως όμως το μυστικό της επιτυχίας δε βρίσκεται εκεί που το περιμένεις;

Επιμέλεια: Ελένη Καραβελάτζη

Όταν φτιάχνεις ένα βιογραφικό, το πιθανότερο είναι πως φτιάχνεις μια λίστα με όλες τις καλές πτυχές του εργασιακού σου ιστορικού, αλλά τι θα γινόταν αν τελικά έβαζες και όλες εκείνες τις αποτυχίες; Αυτό ακριβώς έκανε, λοιπόν, ένας καθηγητής του Πανεπιστημίου Princeton, και κάπως έτσι το βιογραφικό των αποτυχιών του έγινε viral.

Αντί να φτιάξει μια λίστα απαριθμώντας όλα του τα επιτεύγματα, εκείνος έγραψε λεπτομερώς όλες τις αποτυχίες και τις απορρίψεις που είχε λάβει όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείς να δεις παρακάτω το CV του στα αγγλικά.

βιογραφικό

Πηγή: Princeton

Ο καθηγητής Haushofer διδάσκει Ψυχολογία και Δημόσιες Υποθέσεις στο Princeton, και προφανώς είχε αυτό το βιογραφικό για αρκετά χρόνια. Αρχικά, το είχε γράψει για να αποδείξει στους φοιτητές του πως το οτι κανείς αποτυγχάνει, δε σημαίνει πως δεν μπορεί να γίνει επιτυχημένος. Οι αποτυχίες είναι το κλειδί για το μονοπάτι της επιτυχίας, σύμφωνα με τον Haushofer. Το ιστορικό του ήταν εκτενές και μπορεί να σε κάνει να αναρωτιέσαι τι τελικά είχε καταφέρει αυτός ο άνθρωπος, έχοντας τόσες αποτυχίες και απορρίψεις στο ενεργητικό του.

βιογραφικό

Πηγή: Princeton

Πολλοί διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί έχουν την εντύπωση πως η αποτυχία ανοίγει τον δρόμο προς την επιτυχία. Και αν κοιτάξεις την ιστορία των πιο επιτυχημένων ανθρώπων στο κόσμο, θα βρεις ένα παρελθόν γεμάτο με αποτυχίες. Το πιο αστείο –και λιγάκι ειρωνικό θα λέγαμε- είναι πως η τελευταία αποτυχία στο βιογραφικό του αναφέρει και το γεγονός πως το «Βιογραφικό των αποτυχιών» του, κέρδισε περισσότερη προσοχή και ενδιαφέρον από ολόκληρη την ακαδημαϊκή του καριέρα.

βιογραφικό

Πηγή: Princeton

Βρείτε ολόκληρο το βιογραφικό του καθηγητή εδώ.

Σχόλια