Η θεατρική ομάδα «Πύραυλος» είναι φέτος έτοιμη να σας εκτοξεύσει με την μαγική της πολυχρωμόσκονη και να σας κάνει να χορέψετε μαζί της στους ρυθμούς του τυμπάνου της αγάπης!

Το τύμπανο της αγάπης είναι μία παράσταση σχεδιασμένη με μεράκι για τους μικρούς μας φίλους αλλά εξίσου ικανή να διασκεδάσει και τους μεγάλους.
Οι καιροί που διανύουμε μας έχουν φέρει αντιμέτωπους με ουκ ολίγα άσχημα κοινωνικά φαινόμενα, όπως η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, η φτώχεια, η ισοπέδωση αξιών όπως είναι η φιλία και η ανιδιοτέλεια.
Το «Τύμπανο της Αγάπης» δίνει στους μικρούς μας φίλους να καταλάβουν πως χωρίς όλα τα παραπάνω δεν μπορεί να υπάρξει εξέλιξη στην κοινωνία μας.
Η Ιστορια
Η παράσταση διαδραματίζεται σε μία σκουπιδούπολη, η οποία όμως δεν υπήρχε από πάντα εκεί. Κάποτε ονομαζόταν Πολύχρωμη Χώρα. Σε αυτήν την χώρα ζούσαν χαρούμενα και αρμονικά άνθρωποι όλων των χρωμάτων, χωρίς να υπάρχουν πλούσιοι και φτωχοί. Όλα αυτά όμως χάθηκαν όταν η πιο μοχθηρή μάγισσα όλων των παραμυθιών, η μάγισσα «Γιάρα», έριξε μία βαριά κατάρα στη χώρα αυτή και ανέτρεψε τα πάντα στην αρμονική ζωή των κατοίκων. Μετέτρεψε, λοιπόν, την Πολύχρωμη Χώρα σε Σκουπιδούπολη, έκανε τους ανθρώπους να μην μπορούν να καταλαβαίνουν ο ένας την γλώσσα του άλλου και τους μοίρασε σε πλούσιους και φτωχούς.
Η αρχή του έργου, λοιπόν, βρίσκει δύο παιδιά της σκουπιδούπολης, την Χουάν Λι Πολύχρωμη (Κινέζα) και την Πολύχρωμο Φτερό (Ινδιάνα), να αντιμετωπίζουν διάφορες περιπέτειες της καθημερινότητας χωρίς να μπορούν να καταλάβουν η μία την άλλη και φτάνουν στο συμπέρασμα, παρ’ όλες τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους, πως μόνο εάν λειτουργήσουν σαν ομάδα θα καταφέρουν να σπάσουν την φοβερή κατάρα της μάγισσας.
Η ιστορία, όμως, δεν τελειώνει εδώ καθώς στο παραμύθι υπάρχει και ένα τζίνι, το οποίο όμως δεν βγαίνει από λυχνάρι, όπως όλοι ξέρουμε, αλλά από ένα μαγικό τύμπανο, Το Τύμπανο της Αγάπης!
Όλοι μαζί λοιπόν μέσα από γκάφες και ευτράπελα, και φυσικά μαζί με την βοήθεια των παιδιών και λίγης πολυχρωμόσκονης καταφέρνουν να κατατροπώσουν την Γιάρα και τα μάγια της.  Και φυσικά όλα αυτά συμβαίνουν με την διαδραστική συμμετοχή των παιδιών που καταφέρνει να κρατάει το ενδιαφέρον τους αμείωτο!
Στο τέλος της παράστασης η κατάρα λύνεται με το σπάσιμο της μαγικής μας πινιάτας !
Η παράσταση δεν έχει όμως μόνο πολυχρωμόσκονη. Όλα τα παιδιά μπορούν να μεταμορφωθούν από την Χουάν Λι και την Πολύχρωμο Φτερό, σε μικρά κινεζάκια και σε μικρά Ινδιανάκια με face painting.
Τύμπανο της Αγάπης
Παρέχονται γλυκάκια-δωράκια σε όλα τα παιδιά.
Συνολική διάρκεια show: 40-45 λεπτά
Τέλος, καθ΄όλη τη διάρκεια της παράστασης η μουσική είναι φυσική (κιθάρα , κρουστά).
 Τύμπανο της Αγάπης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενο: Μιχοπούλου Δανάη
Σκηνοθεσία: Ομάδα Πύραυλος
Σκηνικά κοστούμια: Ομάδα Πύραυλος
Γραφιστικά : Πετρίδου Μαρία
Παραγωγή: θέατρο “Πυξίδα”- ομάδα “πύραυλος”
ΠΑΙΖΟΥΝ
Χουάν Λι: Μιχοπούλου Δανάη
Πολύχρωμο Φτερό: Καμάνη Μαρία
Τζίνι: Τσούτσιας Γιάννης
Info
Παραστάσεις: Θέατρο “Πυξίδα” απότην Κυριακή 13 Νοεμβρίου και κάθε Κυριακή στις 12 το μεσημέρι
Εισιτήρια: 6 ευρώ για τα παιδιά, 4 ευρώ για τους ενήλικες
Κρατήσεις: 6979394733 – 210-3225526
Επικοινωνία με την Ομάδα:
Μιχοπούλου Δανάη 6979394733
pyravlosteam@gmail.com

Σχόλια