ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η Namib -Νότια Αφρική

Η Namib είναι μία παραθαλάσσια έρημος στη νότια Αφρική και διαθέτει τους υψηλότερους αμμόλοφους στο κόσμο. Εκτείνεται περίπου 1.900 χιλιόμετρα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η λίμνη Retba, βόρεια της Σενεγάλης -Βορειοδυτική Αφρική

Η λίμνη Retba ή Lac Rose (που σημαίνει ροζ λίμνη) βρίσκεται βόρεια της Σενεγάλης, στη βορειοδυτική Αφρική. Πήρε το όνομά της για τα ροζ νερά της που προκαλούνται από το Dunaliella salinaalgae (ένα ροζ φύκι) και είναι γνωστή για την υψηλή της περιεκτικότητα σε αλάτι , έως και 40% σε ορισμένες περιοχές.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η Red Beach, στο Dawa County -Κίνα

Η Red Beach βρίσκεται στο Dawa County, στη Κίνα, και παρόλο που έχουμε συνηθίσει παραλίες με αμμουδιές η συγκεκριμένη είναι διάσημη για το ασυνήθιστο τοπίο της που δημιουργείται από τα κόκκινα φύκια Sueda.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Waitomo Caves Glowworm, στο Waitomo -Νέα Ζηλανδία

Το Waitomo Caves Glowworm είναι ένα σπήλαιο στο Waitomo, στη Νέα Ζηλανδία, που είναι γνωστό για τον πληθυσμό του σε πυγολαμπίδες (Arachnocampa Luminosa). Αυτό το είδος βρίσκεται αποκλειστικά στη Νέα Ζηλανδία.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Τo Kawachi Fuji στο Kitakyushu -Ιαπωνία

Στo Kawachi Fuji στο Kitakyushu, της Ιαπωνίας θα βρείτε αυτό το παστέλ ονειρικό τούνελ. Αυτός ο κήπος στεγάζει περίπου 150 ανθοφόρα φυτά τύπου Wisteria σε 20 διαφορετικά είδη.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Οι καταρράκτες Iguazu, σύνορα της Βραζιλιάνικης πολιτείας Paraná και της Αργεντίνικης επαρχίας Misiones -Λατινική Αμερική

Οι καταρράκτες Iguazu βρίσκονται στα σύνορα της Βραζιλιάνικης πολιτείας Paraná και της Αργεντίνικης επαρχίας Misiones. Το σύμπλεγμα καταρρακτών αποτελείται από 275 καταρράκτες μήκους 2,7 χιλιόμετρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο σύμπλεγμα καταρρακτών στον κόσμο!

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Bollenstreek, στην Ολλανδία -Δυτική Ευρώπη

Μεταξύ του Haarlem και του Leiden, στην Ολλανδία εκτείνεται μια λωρίδα 32,186 χιλιομέτρων που είναι γνωστή ως Bollenstreek. Αυτή είναι η ζώνη τουλιπών της Ολλανδίας και η πατρίδα της παγκοσμίου φήμης ολλανδικής τουλίπας.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Εθνικό Δασικό Πάρκο της Zangktziatzie είναι μια ορεινή δασική περιοχή η οποία βρίσκεται κοντά στην πόλη Zangktziatzie στα βόρεια της επαρχίας Hunan της Κίνας. Είναι ένα από τα πάρκα εντός της ευρύτερης γραφικής περιοχής της Goulingkgiouan. Το 1982 αναγνωρίστηκε ως το πρώτο εθνικό πάρκο της Κίνας με την περιοχή του να εκτείνεται σε 48.1 τ.χλμ.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η Καππαδοκία, στην Τουρκία -Ασία

Τοπίο σαν να έχει βγει από κάποιο μοντέρνο παραμύθι και να έχει εγκατασταθεί στις πεδιάδες της αιχμηρής Ανατολίας. Η Καππαδοκία αποτελεί γεωλογικό παράδοξο με τους κηρηθροειδής λόφους και τους πανύψηλους βράχους της συνθέτοντας ένα εντυπωσιακό και απόκοσμο τοπίο.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Οι σπηλιές Mendenhall Glacier Caves, στην κοιλάδα Mendenhall -Νοτιοανατολική Αλάσκα

Οι σπηλιές Mendenhall Glacier Caves, είναι ένα σύμπλεγμα παγωμένων σπηλαίων 19.312 χιλιομέτρων στην κοιλάδα Mendenhall, που βρίσκεται μόλις 19 χιλιόμετρα από το κέντρο της πόλης Juneau στη Νοτιοανατολική Αλάσκα και άνετα θα περίμενες να ακούσεις την ηχώ του “Let it Go” από ‘κει μέσα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η Μοραβία, στην Τσεχία -Κεντρική Ευρώπη

Η Μοραβία, στην Τσεχική Δημοκρατία. Το σκηνικό μοιάζει με απλωμένα τόπια βελούδο σ’ όλο το μήκος του. Είναι μια μεγάλη λοφώδης και πολύχρωμη γεωργική έκταση στο νοτιότερο τμήμα της χώρας. Είναι πολύ γνωστή για τους αμπελώνες και τα πολύ γόνιμα εδάφη.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Black Forest, στη Νοτιοδυτική Γερμανία -Ευρώπη

Μία μεγάλη δασώδης οροσειρά στο κρατίδιο της Βάδης-Βυρτεμβέργης στη νοτιοδυτική Γερμανία. Το Black Forest, παίρνει το όνομά του από τα σκοτεινά και λίγο θολά του δέντρα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Son Doong Cave, στο κεντρικό Βιετνάμ -Ασία

Το Son Doong Cave βρίσκεται στην καρδιά της Phong Nha Ke Bang στο Εθνικό Πάρκο στην επαρχία Quang Binh του κεντρικού Βιετνάμ. Από τους νεοσσούς της λίστας, αν όχι το νεότερο. Ανακαλύφθηκε πολύ πρόσφατα, μόλις το 2009-2010 από τον Βρετανικό Σύλλογο Ερευνών Σπηλαίων, είναι ανοιχτό για το κοινό μόνο από το 2013.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia Landform, στην Gansu -Κίνα

Στο Γεωλογικό Πάρκο Zhangye Danxia Landform, στην Gansu, στην Κίνα, βρίσκεται η κινέζικη εκδοχή του Grand Canyon. Μια οροσειρά από πυκνά στρώματα ορυκτών και πετρωμάτων που δίνουν την αίσθηση κομματιών πολύχρωμου κέικ.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Tο Grand Prismatic Spring, στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone -ΗΠΑ

Tο Grand Prismatic Spring στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone είναι η μεγαλύτερη θερμή πηγή στις Ηνωμένες Πολιτείες, και η τρίτη μεγαλύτερη στο κόσμο.Τα έντονα χρώματα της λίμνης είναι το αποτέλεσμα των μικροβιακών βρύων γύρω από τις άκρες του πλούσιου σε ορυκτά νερού. Τα βρύα παράγουν χρώματα που κυμαίνονται από πράσινο έως  κόκκινο και δίνουν αυτήν την υπέροχη αίσθηση παρακολούθησης της λίμνης μέσω ενός τεράστιου πρίσματος.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2