Είναι μέρη που είτε έχουμε ονειρευτεί, είτε έχουμε δει σε ταινίες και φωτογραφίες όπως εδώ καλή ώρα, ή άλλοι -πολύ- πιο τυχεροί, έχουν βιώσει ολόκληρη την εμπειρία με όλες τους τις αισθήσεις και ποντάρουμε πως ήταν σίγουρα μαγικό!

Σίγουρα θα σας έχει συμβεί. Βλέπετε μια ταινία με κάτι πραγματικά υπέροχα μέρη και σκέφτεστε: –Φαντάσου  να υπήρχαν… Ε, υπάρχουν! Κι εμείς σας τα παραθέτουμε παρακάτω.
Το ίδιο ακριβώς εντυπωσιασμένοι με εσάς!

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

H Bagan, στην περιοχή Mandalay, στην Myanmar -Ασία

Η Bagan είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Mandalay της Myanmar, μία μεγάλη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα, ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Pagan. Tα τεράστια παραδοσιακά κτήρια που βλέπετε, ονομάζονται “Stupas”.

Το σχήμα τους αντιπροσωπεύει τον Βούδα, εστεμμένο και καθισμένο σε στάση διαλογισμού στο θρόνο του λιονταριού.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Grand Canyon, στην Αριζόνα -ΗΠΑ

Το περίφημο Γκράν Κάνυον φίλες και φίλοι. Το 15ο παλαιότερο εθνικό πάρκο των ΗΠΑ. Βρίσκεται στη βορειοδυτική Αριζόνα. Είναι ένα φαράγγι του ποταμού Κολοράντο, το οποίο θεωρείται ένα από τα Επτά Φυσικά Θαύματα του Κόσμου. Έχει μήκος 446 χιλιομέτρων, πλάτος μεταξύ 6,5 και 29 χιλιομέτρων και βάθος που φτάνει τα 1,83 χιλιόμετρα!!!

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

H λίμνη Hillier, στο Middle Island -Δυτική Αυστραλία

H λίμνη Hillier είναι μια αλμυρή λίμνη στην άκρη του Middle Island, στα ανοικτά της νότιας ακτής της Δυτικής Αυστραλίας.

Είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη για το τσιχλοφουσκί αυτό παραμυθένιο χρώμα της, το οποίο οφείλεται στους ροζ μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται στην κρούστα αλατιού στο κάτω μέρος της λίμνης.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Blue Lagoon -Ισλανδία

Το Blue Lagoon είναι ένα γεωθερμικό σπα, σαν την Αιδηψό ένα πράμα αλλά αρκετά level πάνω και είναι το πιο δημοφιλές αξιοθέατο στην Ισλανδία. Και δικαίως, αφού η θερμοκρασία στην περιοχή κολύμβησης κυμαίνετε στους 37-39 ° C!

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Εθνικό πάρκο Zion, στη νοτιοδυτική Utah -ΗΠΑ

Το Εθνικό πάρκο Zion είναι ένα εθνικό πάρκο στη νοτιοδυτική Utah, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Aξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό του πάρκου, είναι το ομώνυμο φαράγγι Zion, το οποίο έχει μήκος 24 χιλιόμετρα και βάθος μέχρι 800 μέτρα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Tο Salar de Uyuni, στη Βολιβία -Νότια Αμερική

Tο Salar de Uyuni είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο με έκταση 10.582 τετραγωνικά χιλιόμετρα και βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βολιβία. Δημιουργεί έναν φυσικό καθρέφτη με αποτέλεσμα αυτό το φαντασμαγορικό –φυσικό για να μην ξεχνιόμαστε- αποτέλεσμα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η Pink Beach ή αλλιώς Spiaggia Rosa, Βοριανατολική Σαρδηνία -Ιταλία

Άλλη μία παραμυθένια τοποθεσία σε μονοκερί αποχρώσεις.

Η Pink Beach ή αλλιώς Spiaggia Rosa βρίσκεται ένα τσιγάρο δρόμο μακριά, στη Βοριανατολική Σαρδηνία.  Η παραλία παίρνει το όνομά της από το μοναδικό ροζ χρώμα της κοραλοειδούς άμμου και των πολλών μικρών κομματιών από κόκκινα κοράλλια.

Δυστυχώς σήμερα μας έχει απαγορευτεί η πρόσβαση εξαιτίας του γεγονότος ότι οι τουρίστες έπαιρναν την άμμο. Ωστόσο, μπορεί κανείς να τη θαυμάσει από τη θάλασσα.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Βόρειο Σέλας, παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Ημισφαίριο.


Το κινηματογραφικό Βόρειο Σέλας είναι το φωτεινό ουράνιο φαινόμενο που λαμβάνει μέρος στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας της Γης, αλλά και στις ατμόσφαιρες άλλων πλανητών. Ονομάζεται και Πολικό Σέλας καθώς παρατηρείται κυρίως στις πολικές περιοχές τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Ημισφαίριο, αποκαλούμενο ανάλογα είτε Βόρειο είτε Νότιο Σέλας.

 

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Ο Κόλπος Ha Long, στο Βόρειο Βιετνάμ -Ασία

Ο Κόλπος Ha Long βρίσκεται στο βόρειο Βιετνάμ. Ανήκει στον Κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στον κατάλογο Εθνικών Κειμηλίων και Τόπων του Βιετνάμ, ενώ αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό στο Βιετνάμ αφού θυμίζει σκηνικό από τους “Πειρατές της Καραιβικής”.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Hitachi Seaside Park, στο Hitachinaka -Ιαπωνία

Το Hitachi Seaside Park είναι ένα δημόσιο πάρκο στο Hitachinaka στην Ιαπωνία και καλύπτει έκταση 190 στρεμμάτων. Tο πάρκο διαθέτει ανθισμένα λουλούδια όλο το χρόνο και το αποτέλεσμα μοιάζει με άλλο ένα εφέ του υπολογιστή.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το Ik Kil, στο Yucatan, στο Μεξικό -Βόρεια Αμερική

Το Ik Kil είναι ένα πολύ γνωστό cenote” (φυσικό κοίλωμα, που προκύπτει από την κατάρρευση του εδάφους και εκθέτει τα υπόγεια ύδατα από κάτω), στο Yucatan, στο Μεξικό. Είναι ανοιχτό προς τον ουρανό με τη στάθμη του νερού περίπου στα 26 μέτρα κάτω από το επίπεδο του εδάφους.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το σπήλαιο Benagil, στην Πορτογαλία -Ευρώπη

Το σπήλαιο της Benagil στην Πορτογαλία είναι μία από τις πιο αξιόλογες θαλάσσιες σπηλιές του κόσμου –όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και μόνοι σας- και αναμφίβολα αξίζει τον κόπο της δύσκολης πρόσβασης.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Η ακτή Reynisfjara, κοντά στο χωριό Vik, στην Myrdalur -Ισλανδία

Για τους πιο gothic φίλους, η παγκοσμίου φήμης ακτή Reynisfjara (μην ανησυχείτε ούτε εγώ είμαι σίγουρη για το πώς προφέρεται), κοντά στο χωριό Vik στην Myrdalur στη νότια ακτή της Ισλανδίας, θεωρείται ευρέως ως η πιο εντυπωσιακή παραλία με μαύρη άμμο στην Ισλανδία.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

Το φαράγγι της Αντιλόπης, στην Αριζόνα -ΗΠΑ

Το φαράγγι της Αντιλόπης είναι ένα φαράγγι στη Νοτιοδυτική Αμερική, στην Αριζόνα. Λίγο το ιδιαίτερο πέτρωμα, λίγο οι ακτίνες του ήλιου συνθέτουν αυτό το υπερθέαμα που μοιάζει περισσότερο με πίνακα του Μονέ, παρά με φυσικό τοπίο.

ομορφότερα μέρη στο κόσμο

To όρος Roraima, στη Νοτιοανατολική Βενεζουέλα -Νότια Αμερική

Το όρος Roraima είναι το ψηλότερο επίπεδο βουνό στην οροσειρά Pacaraima, με υψόμετρο 2.810 μέτρα και βρίσκεται στο Εθνικό Πάρκο Canaima, που είναι γνωστό για τις ψηλές, επίπεδες βουνοκορφές του. Οι οποίες θεωρούνται από τους παλαιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς της Γης, ηλικίας μεγαλύτερης των δύο δισεκατομμυρίων ετών.

-Οι αυτόχθονες Ινδιάνοι της περιοχής ονομάζουν τα επίπεδα αυτά βουνά “Tepui”. Η λέξη σημαίνει «το σπίτι των θεών».

Στην επόμενη σελίδα άλλες 15 φωτογραφίες με τα ομορφότερα μέρη στον κόσμο!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2