Τα καλύτερα σας έχουμε και αυτό το Σαββατοκύριακο!

Με αυτά και μ’αυτά φτάνει και ο Νοέμβριος στο τέλος του. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να βρεις μια έτοιμη λίστα με 10 ολάκερες προτάσεις για το τελευταίο του Σαββατοκύριακο. Γι’αυτό, φροντίσαμε εμείς για σένα, είτε είσαι από αυτούς που θέλουν να απολαύσουν την θαλπωρή του σπιτιού τους, είτε αν ανήκεις στην κατηγορία που θέλει να παρτάρει ανελέητα! Αυτό το Σαββατοκύριακο συνεπώς είναι η ευκαιρία σου να κάνεις ό,τι δεν πρόλαβες τόσο καιρό αλλά και όσα πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσουν οι γιορτές του Δεκεμβρίου!

Ξεκινάμε με τους σπιτόγατους…

  1. Ένα βιβλίο που αξίζει να διαβάσετε είναι “Οι Αόρατες πόλεις” του Ίταλο Κλαβίνο. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται σχετικά εύκολα και σίγουρα θα το λατρέψεις! Στις σελίδες του, ο ταξιδιώτης Μάρκο Πόλο περιγράφει τις πόλεις που έχει επισκεφτεί στον Κουμπλαι Χαν. Δεν είναι όμως συνηθισμένες πόλεις… άραγε να είναι ανύπαρκτες πόλεις; άραγε πράγματι να υπάρχουν αυτές οι πόλεις; Ποτέ δεν θα μάθουμε… Το βέβαιο είναι ότι εξάπτει την φαντασία και προσφέρει μοναδικές στιγμές καθώς η σκέψη ελίσσεται στα δαιδαλώδη μονοπάτια της φαντασίας μας.

Αορατες Πολεις: ενα λογοτεχνικο ταξιδι απο τον ιταλο Καλβινο

 2. Τερματίσατε όλες τις σειρές που σας αρέσουν; Don’t worry! Υπάρχει μια καταπληκτική σειρά που πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσετε (εάν δεν το έχετε ήδη κάνει): Το “BlackMirror”. Δεν πρόκειται για μία σειρά με την κλασσική έννοια. Αποτελείται από αυτοτελείς ιστορίες που έχουν κοινό χαρακτηριστικό αυτό το οποίο προϊδεάζει και ο τίτλος της σειράς, δηλαδή καθρεφτίζει την σημερινή κοινωνία με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Παρουσιάζει κόσμους που αν και με την πρώτη ματιά θεωρούμε ότι δεν έχουν να κάνουν με τον κόσμο μας τελικά είναι όψεις του ίδιου νομίσματος και αυτό πονάει και εκπλήσσει την ίδια στιγμή. Αντί για μία ταινία μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα στα 10 επεισόδια που υπάρχουν. Τα θέματα που θίγονται είναι διαφορετικά οπότε σίγουρα θα βρείτε κάτι που ταιριάζει στα γούστα σας.

3. Εάν αναρωτιόσουν τι ήταν αυτό που έκανε μερικές ταινίες να κερδίσουν Όσκαρ έχεις ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να τις δεις και να λύσεις τις απορίες σου. Πήγαινε στο κοντινό videoclub (νόμιμα πάντα!) και διάλεξε ανάμεσα σε ταινίες όπως: Birdman, Grand Budapest Hotel, Boyhood, The Immitation Game και πολλεες ακόμη!

4. Μαγείρεψε! Έχεις υπέρ αρκετό χρόνο για να πειραματιστείς και να ανακαλύψεις νέες συνταγές! Τι θα έλεγες να δοκιμάσεις να κάνεις κάποια πίτα ή μερικά brownies; Άσε την φαντασία σου ελεύθερη και ξετύλιξε το μαγειρικό σου ταλέντο!

Ευκολες Συνταγες για φοιτητες: Μεζεδακια

5. Εάν δεν θες να μείνεις μόνος μπορείς να μαζέψεις την παρέα και να παίξετε για άπειρες ώρες επιτραπέζια παιχνίδια! Σίγουρα θα είναι κάτι που θα θυμάστε όλοι σας για πολύ καιρό!

Πρωτοτυπες θεματικες βραδιες για να οργανωσεις με την παρεα σου

1.Αν κάτσεις μέσα αυτό το Σαββατοκύριακο, δεν υπάρχει ιδανικότερη ευκαιρία από το να στολίσεις. Όσο κι αν πάμε κόντρα τόσες μέρες στο εορταστικό κλίμα που προσπαθούν όλο και νωρίτερα κάθε χρόνο να μας επιβάλουν, εε μάλλον τελικά πέρασαν οι μέρες και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοέμβρη φαντάζει μια καλή επιλογή για να κάνουν την εμφάνιση τους δέντρα, φωτάκια, στολίδια και να καλωσορίσουμε το Christmas Spirit! Άντε Καλά μας Χριστούγεννα βρε παιδιά!

Πάρε και ιδέες από εδώ!

Ιδεες για χριστουγεννιατικο στολισμο στο φοιτητικο σπιτι – και οχι μονο!

2. Για βιβλίο τώρα η δική μου πρόταση είναι “Το μέλλον μιας αυταπάτης” του γνωστού λίγο-πολύ σε όλους Sigmund Froud. Οι περισσότεροι τον έχουν στο νου τους ως τον πατέρα της ψυχανάλυσης, του οποίου, ωστόσο, οι θεωρίες έχουν καταστεί απαρχαιωμένες. Το συγκεκριμένο βιβλίο του, ωστόσο, μόνο απαρχαιωμένο δεν το χαρακτηρίζεις. Πρόκειται για 104 σελίδες δοκιμιακού χαρακτήρα, στις οποίες ο Freud αναλύει την θρησκεία και την ανάγκη πίστης ως κοινωνικά φαινόμενα, προσπαθώντας να θέσει τις βάσεις για μια κοινωνία που δεν έχει ανάγκη από τέτοιες δοξασίες. Δεν είναι ότι πιο εύκολο στην ανάγνωση, ωστόσο αξίζει να έρθει κανείς σε επαφή με την συλλογιστική του.

3. Για ξένη σειρά η πρόταση είναι μία και ιδού το ξεχωριστό άρθρο που τα λέει όλα! Ωστόσο, επίσης αξιόλογες προτάσεις είναι και το You’re the Worst και το Masters of Sex. Google them!

Fleabag: Η σειρα που θα σε κανει να συμφιλιωθεις με τις ενοχες σου!

4. Για τους σινεφίλ της υπόθεσης -εντελώς λακωνικά- οι προτάσεις είναι οι εξής:  “Η Υπηρέτρια” κορεάτικης παραγωγής από τον σκηνοθέτη του Oldboy, εξαιρετικός τρόπος αφήγησης, ανατροπές και άρτιες ερμηνείες. Για όσους θέλουν περιπέτεια και περισσότερη δράση “Ο Λογιστής” με τον Ben Affleck, αντίθετα με τις προσδοκίες μας, έκανε την ώρα να περάσει πολύ ευχάριστα… και τέλος, μια κοινωνική-δραματική επιλογή, γαλλικού κινηματογράφου, η οποία αφηγείται την ιστορία μιας οικογένειας με 5 αγόρια, εστιάζοντας στις μεταξύ τους σχέσεις από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση, το “C.R.A.Z.Y”. Στα συν της η εξαιρετική επιλογή μουσικής.

5. Προχωρήστε στην επόμενη ενότητα του άρθρου. Μην μείνετε άλλο μέσα στο σπίτι! Γίνονται τόσο όμορφα πράγματα εκεί έξω. (Αυτή την στιγμή, όμως, επειδή η ψυχαναγκαστική μου φύση δεν μου επιτρέπει να μην γράψω 5η πρόταση, ορίστε ένα εξαιρετικό site για να διευρύνετε τις γνώσεις σας σε πολλούς γνωστικούς τομείς μέσα από σύντομα βιντεάκια.

 Και τώρα το καλό πράμα…

Ελευθερια

1. Το κρύο έχει μπει για τα καλά, οπότε τι καλύτερο από λίγη ζεστή σοκολάτα σε μια παραμυθοφανταστική ατμόσφαιρα! (Άλλωστε πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα! Για να μπαίνουμε σιγά σιγά στο mood). Το Little Kook θα σου προσφέρει ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι! Έναν χώρο γεμάτο φαντασία και μαγεία και ταυτόχρονα μια μεγάλη ποικιλία από γλυκά, τσάγια και ροφήματα σοκολάτας. Τι περιμένεις λοιπόν; Μάζεψε την παρέα σου και διαλέξτε μία από τις θεματικές αίθουσες που σίγουρα θα σας εκπλήξουν!

2. Εάν προτιμάς την κινηματογραφική αίθουσα για τις εξόδους σου, no problem! Μεταξύ των ταινιών που παίζονται αυτές τις μέρες είναι ο “Dr Strange”! Ο αγαπημένος Benedict Cumberbatch υποδύεται τον νευροχειρουργό Dr. Stephen Strange, έναν από τους ήρωες της Marvel!

3. Εάν δεν σε συγκινούν οι χολιγουντιανές παραγωγές αλλά αγαπάς τον κινηματογράφο, σου προτείνουμε το Ethnofest! Πρόκειται για ένα φεστιβάλ εθνογραφικού κινηματογράφου που επιστρέφει για 7η χρονιά στην Αθήνα! Διαρκεί από τις 23-27 Νοεμβρίου, οπότε ίσα που προλαβαίνεις να πας! Οι προβολές γίνονται στον κινηματογράφο Αστόρ (Στοά Κοραή, Μετρό Πανεπιστήμιο) και είναι δωρεάν για τους φοιτητές! Περισσότερες λεπτομέρειες με ένα κλικ ακριβώς από κάτω.

Ethnofest: ερχεται στην Αθηνα 23 εως 27 Νοεμβριου!

4. Θυμάσαι αυτή την βόλτα που πάντα έλεγες να κάνεις με την παρέα σου; Ε, λοιπόν γιατί δεν την κάνεις τώρα; Τότε που λέγατε να πάτε για περιπέτειες, να χαθείτε σε κάποια άγνωστη πόλη και να γνωρίσετε νέες γειτονιές. Αν δεν έχετε καταλήξει σε περιοχή, τι θα έλεγες για τον Πειραιά, το Παλαιό Φάληρο , τον Χολαργό ή ακόμα και το Κέντρο της Αθήνας;

Πειραιας: Φωτογραφικο οδοιπορικο στις κρυμμενες ομορφιες του

5. Μην μου πεις ότι δεν έχεις σκεφτεί ποτέ να πας σε όλα αυτά τα μουσεία που τρέχουν οι τουρίστες να επισκεφθούν όταν έρχονται στην χώρα μας! Επειδή, όμως, το καλοκαίρι τα μουσεία είναι κυριολεκτικά φίσκα στον κόσμο, ο χειμώνας είναι η ιδανική εποχή για να απολαύσεις τους θησαυρούς που φυλάσσονται σε αυτά. Μπορείς να ξεκινήσεις από το Μουσείο της Ακρόπολης,το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ή το Μουσείο Σύγχρονης τέχνης (που άνοιξε και πρόσφατα)!

6. Θες να κάνει κάτι ξεχωριστό; Η «Εβδομάδα παρατήρησης του πλανήτη Άρη» είναι εδώ! Το National Geographic σε συνεργασία με το Αστεροσκοπείο Αθηνών από τις 21-27 Νοεμβρίου θα τοποθετήσουν τηλεσκόπια σε 7 σημεία της Αθήνας από τις 18:00-22:00! Μέσα από το φακό υπερσύγχρονων τηλεσκοπίων, δίνεται η μοναδική ευκαιρία σε όλους, να παρατηρήσουν ουράνια σώματα καθώς και τον πιθανό επόμενο προορισμό του ανθρώπου στο ηλιακό μας σύστημα, τον πλανήτη Άρη. Αν σας συναρπάζει το διάστημα και οι πλανήτες, επισκεφθείτε ένα από τα 7 σημεία της Αθήνας όπου διοργανώνεται η ενέργεια και μάθετε περισσότερα για το διάστημα αλλά και για τον κόκκινο πλανήτη!

Το Σάββατο 26/11 τα τηλεσκόπια θα βρίσκονται στην Πλατεία Εσπερίδων στην Γλυφάδα, ενώ την Κυριακή 27/11 θα βρίσκονται στο Παρκο Φλοίσβου στο Παλαίο Φάληρο! [/cbtab]

Δημητρα

1. Την Παρασκευή έχει στο Death Disco, Guilty Pleasure Night με τους Ηλία Φραγκούλη και Σπύρο Παγιατάκη.

2. To Σάββατο ο δικός μας Manos Coffee θα παίξει στο Season Party του Milk & Chocolate που θα γίνει στο Belleville. Be there people!

3. Αν προτιμάτε ένα μέρος για πιο χαλαρό ποτό, αξίζει να περάσετε από τον “Ιπποπόταμο” στην Σκουφά, το Chelsea στο Παγκράτι  (highlight οι κουβέρτες στα εξωτερικά τραπέζια) -καλή επιτυχία να βρείτε τραπέζι βέβαια και από τον “Κόκκινο Λωτό” στα Εξάρχεια.

4. Σταθερή αξία το Four Twenty Break Bar στην Αιόλου, με τις πιο ανεβαστικές μουσικές που δύσκολα θα ακούσεις αλλού! Πέρνα για το δεύτερο ποτό…

5. Για πιο after κατάσταση (μετά τις 2)  θα μεταφερθείς στο Μεταουργείο, όπου στην Αχιλλέως θα βρεις το αληθινόΆσυλο .

6. Τέλος, για εσάς που ξέρετε να εκτιμάτε το καλό και οικονομικό φαγητό και προτιμάτε να βγείτε χαλαρά για το κρασάκι σας και να τσιμπήσετε και κάτι επισκεφθείτε οπωσδήποτε το “Ποτάμι” στο Κουκάκι, το “Τριφασικό” στο Μεταξουργείο ή τον “Σκούφια” στο Μετς. Όλα εξίσου οικονομικά (θα προσπαθήσετε πολύ για να σας βγει πάνω από 10 ευρώ το άτομο) και δεν νομίζω ότι θα σας αφήσουν απογοητευμένους.

Κλείνουμε με τραγουδάρααα…. Έτσι για να προετοιμάζεστε! Καλό Σαββατοκύριακο!

 

Σχόλια