60 χρόνια AIESEC στην Ελλάδα: Γιορτάζουμε το Παρελθόν, Δημιουργούμε το Μέλλον

AIESEC στην Ελλάδα

Δείτε το video για να πάρετε μία γεύση για την πορεία της AIESEC στην Ελλάδα από το 1956 μέχρι σήμερα.

Η AIESEC στην Ελλάδα,

ο μεγαλύτερος Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός στον κόσμο και στην Ελλάδα κλείνει 60 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην χώρα στον τομέα της ενίσχυσης των νέων μέσω προγραμμάτων πρακτικής άσκησης σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, εκπαίδευσης σε κοινωνικές δεξιότητες και εθελοντικής εργασίας σε κοινωφελείς οργανισμούς. Η AIESEC παγκοσμίως ιδρύθηκε το 1948 στην Κεντρική Ευρώπη από φοιτητές και σήμερα δραστηριοποιείται σε 126 χώρες σε όλες τις ηπείρους, μετρώντας περισσότερα από 100.000 μέλη και 1.000.000 alumni, ενώ το ελληνικό παράρτημα ιδρύθηκε το 1956 από φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Ανωτάτη Σχολή Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ).

AIESEC στην Ελλάδα

Δημήτριος Καστρινάκης – Συνιδρυτής AIESEC Ελλάς

Κάπως έτσι ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 60 χρόνων

Στα 60 χρόνια λειτουργίας της και επεκτεινόμενη σε 8 ακόμα ΑΕΙ στην χώρα, η AIESEC στην Ελλάδα έχει προσφέρει περισσότερες από 12.000 θέσεις πρακτικής άσκησης στην Ελλάδα σε επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 18.000 νέους και έχει αναπτύξει συνεργασίες με περισσότερους από 6.000 φορείς από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Σήμερα η AIESEC έχει παρουσία σε 9 ΑΕΙ (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων) και εξυπηρετεί αρκετά ακόμη. Ετησίως δραστηριοποιεί πάνω από 400 εθελοντές και προσφέρει περισσότερες περίπου 1000 εμπειρίες πρακτικής άσκησης και εθελοντισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με στόχο την επίτευξη των 17 Παγκόσμιων Βιώσιμων Στόχων των Ηνωμένων Εθνών (UN Sustainable Development Goals).

AIESEC στην Ελλάδα

Ο εορτασμός των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό ορόσημο, τόσο για την AIESEC όσο και για τη διασύνδεση των πρώην μελών της (Ένωση Πρώην Μελών AIESEC Ελλάς (ΕΠΜΑ)), ακριβώς γιατί συμπίπτει με μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για την χώρα. Με δράσεις και εκδηλώσεις από τον Μάιο 2016 μέχρι και το τέλος του χρόνου, ο Οργανισμός θυμάται  τα πιο σημαντικά σημεία της ιστορίας του και προσεγγίζει θέματα που μπορούν να δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες για το μέλλον, όπως επιχειρηματικότητα, ενίσχυση των νέων,  βιώσιμη ανάπτυξη των πόλεων – εκτός Αθηνών – όπου δραστηριοποιείται η AIESEC και τέλος, διαχείριση καταστάσεων κρίσης.

Ο εορτασμός των 60 ετών κορυφώνεται στις 12 Νοεμβρίου 2016 στην Αθήνα σε μία εορταστική βραδιά με alumni, συνεργάτες, μέλη και φίλους του Οργανισμού.

AIESEC στην ΕλλάδαΥποστηρικτές του εορτασμού των 60 χρόνων της AIESEC στην Ελλάδα είναι το pamediakopes.gr, η ATRION Art Gifts, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) και το kariera.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες

60.aiesec.gr

Πετρούλα Καραγιάννη
Ένωση Πρώην Μελών AIESEC Ελλάς
info@epma.gr
697 700 63 99.

Ειρήνη Τριάντου
Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων για την AIESEC στην Ελλάδα
eirini.triantou@aiesec.net
6986069809

AIESEC στην Ελλάδα

Σχόλια