Το καλλιτεχνικό φεστιβαλ “Οpen September” μας κατέκλυσε με όλες τις μορφές τέχνης για δέκα ολόκληρες μέρες κάτω από τον πολυχώρο του Vault υπό την επιμέλεια του Μάνου Αντωνιάδη και Δημήτρη Καρατζιά!

Open SeptemberΠάνω από 2οο καλλιτέχνες φιλοξενήθηκαν στον πολυχώρο Vault και ανάδειξαν το ταλέντο τους παρουσιάζοντας από θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, παρουσιάσεις ποιημάτων μέχρι και μουσικές βραδιές!

Στόχος του φεστιβάλ να προωθήσει την τέχνη και ειδικότερα την σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε ηλικίας, δίνοντας τους βήμα να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες, να γνωρίσουν φορείς και κοινότητες, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, μέσα από την συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο.

Open SeptemberΠέρυσι είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω κάποιες από τις φωτογραφίες μου στον χώρο και θα τολμήσω να πω ότι ένιωσα αρκετά οικεία και ζεστά. Ήταν σαν μια μεγάλη οικογένεια, σαν μια μεγάλη παρέα που όλοι έχουν συναντηθεί για τον ίδιο σκοπό! Την ανάδειξη της τέχνης, οποιαδήποτε μορφής, χωρίς ενδοιασμούς, δισταγμούς και κοινωνικά στερεότυπα!Open September

Open September

Φέτος επισκεφτήκαμε τον χώρο και «ταξιδέψαμε» μέσα στα διάφορα επίπεδα τέχνης! Τρεις όροφοι και ο καθένας τους είχε κάτι ξεχωριστό να σου δώσει! Κάθε τοίχος, κάθε γωνιά ήταν γεμάτη και από κάτι! Έναν καμβά, μία φωτογραφία ή μία εικαστική παρέμβαση που έπρεπε να σταθείς λίγο περισσότερο για να την κατανοήσεις! Όλα όμως, είχαν το μήνυμά τους, σε όλα ο κάθε καλλιτέχνης κάτι ξεχωριστό ήθελε να περάσει! Ένα ξεχωριστό κομμάτι της ψυχής του!Open September

Την Δευτέρα είχε μουσική! Ο Νίκος Χατζηστεφάνου με την κιθάρα του μας ταξίδεψε μακριά  για περίπου δύο ώρες, στο μπαρ του Vault! Σχετικά καινούρια φωνή, που έχει κάτι! Έχει κάτι που σε κάνει να «φεύγεις» για λίγο! Μας τραγούδησε κάποια δικά του κομμάτια, όπως το «μέλι κάστανο» αλλά και άλλων καλλιτεχνών, όπως το «αερικό» του Θανάση Παπακωνσταντίνου, το «Πάτωμα» της Τσανακλίδου ή την «σιωπή» από Ξύλινα Σπαθιά και άλλα!

Χαμηλός φωτισμός και μια μπύρα ήταν αρκετά για να σε κάνουν να χαλαρώσεις μετά από μια κουραστική μέρα! Το όμορφο σε όλο αυτό την Δευτέρα το βράδυ ήταν ότι όλοι γίναμε μία παρέα. Μας έκανε να θυμηθούμε πως στην ζωή τελικά αυτό που μένει είναι μια ζεστή παρέα, λίγη μουσική και πολλά ταξίδια με το μυαλό!

Open September

Open September

Μια πολύ όμορφη διοργάνωση με πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα, σε ένα ζεστό χώρο. Ένα βήμα για καλλιτέχνες που δεν βρίσκονται στα φώτα της διασημότητας ( Ν.Χατζηστεφάνου)

Φεύγοντας την Δευτέρα το βράδυ από τον Κεραμεικό ένα χαμόγελο σχηματιζόταν στα χείλη σου! Αυτό γιατί μέσα σε τέτοιους καιρούς είναι τόσο όμορφο να βλέπεις ανθρώπους να δημιουργούν, ανθρώπους να πιστεύουν σε αυτό που κάνουν και μέσα από αυτούς και την τέχνη τους να κάνουν και εμάς τους υπόλοιπους καλύτερους!

Στο επόμενο Open September…

Σχόλια