Oι προτάσεις μας για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη!

H θεατρική πρόταση

Η παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εισπρακτική επιτυχία την περσινή σεζόν, ο «Φάουστ» του Γκαίτε σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου, επιστρέφει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 μόνο παραστάσεις.

Με γνώμονα το γεγονός αυτό μήπως θα ήταν μια καλή ευκαιρία να κατηφορίσετε προς τον όμορφο Πειραιά και να παρακολουθήσετε την εξαιρετική παράσταση στην οποία τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ‘κρατούν’ ο Νίκος Κουρής (Φάουστ) και ο Αργύρης Πανταζάρας (Μεφιστοφελής);

Σαββατοκύριακο

Όσον αφορά την υπόθεση του θεατρικού έργου αυτή είναι: Ο Φάουστ έχει κατακτήσει το σύνολο της ανθρώπινης γνώσης, αλλά καθώς πλησιάζει το τέλος του βίου του αισθάνεται ότι δεν γνωρίζει τίποτα για την πραγματική ζωή. Αποζητά μία στιγμή που θα του φανερώσει το νόημα του Κόσμου, της ανθρώπινης ύπαρξης.

Η ένωσή του με τον Μεφιστοφελή του ανοίγει την πόρτα στην σκοτεινότερη πλευρά του εαυτού του. Αυτό το δαιμόνιο Alter Ego θρέφει τον εθισμό του Φάουστ στην αέναη κίνηση μέσα από την άρνηση κάθε ορίου και κάθε περιορισμού στις απολαύσεις. Οι δυο τους, με νεανικό σφρίγος, ορμάνε στην εποχή της βίας, όπως σε παραλήρημα μετά από τραύμα, αναζητώντας περισσότερο πόνο, περισσότερη ηδονή, περισσότερη δύναμη μέσα σε ένα σύμπαν απεγνωσμένων ανθρώπων και βουβών, αμέτοχων θεών.

Ξένη Σειρά Νο1

Ο κατάλληλος καιρός για να ξεκινήσεις μια νέα σειρά είναι κάλλιστα τώρα. Μια αρκετά καλή επιλογή είναι το Narcos, το οποίο συνεχίζει να ‘βγάζει’ νέα επεισόδια οπότε αν σε καθηλώσει θα έχεις σίγουρα μια αφορμή να μείνεις μέσα και άλλα Σαββατοκύριακα του χειμώνα.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ή και το θάνατο του Pablo Escobar, του γνωστότερου τρομοκράτη, άρχοντα των ναρκωτικών και αδίστακτο αφεντικό του Καρτέλ Μεντεγίν. Η σειρά θα βασίζεται στην αληθινή ιστορία της ανάπτυξης και εξάπλωσης της κοκαΐνης σε όλη την υδρόγειο από το καρτέλ Medellin και στις προσπάθειες των αρχών των ΗΠΑ να συλλάβoυν ή τελικά να σκοτώσουν τον Escobar!

Πάρτε μια γεύση από τους τίτλους αρχής…

Η μουσική πρόταση

Η πολυαναμενόνη συναυλία του Sivert Hoyem στο Ηρώδειο την Κυριακή 2 Οκτωβρίου (την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου η συναυλία έχει βγεί ήδη sold-out) είναι μια ανάσα μακριά. Για όσους δεν έχουν προμηθευτεί ακόμα εισιτήρια είναι καιρός να το κάνουν αν και πλέον οι τιμές είναι αρκετά υψηλές.

Οι πόρτες ανοίγουν: 19.30

Sivert Hoyem on stage: 21.00

Καλή σας ακρόαση.

 

Σαββατοκύριακο

Ευαγγελία Δημηνάκη


Ξένη Σειρά Νο2

Aν δεν ξεκινήσεις το Σαββατοκύριακο καινούρια σειρά πότε θα ξεκινήσεις; H KristenBell, γνωστότερη ως VeronicaMars, πρωταγωνιστεί στη νέα αλλοπρόσαλλη σειρά ‘’TheGoodPlace’’. Iδιαίτερο χιούμορ, αμήχανες καταστάσεις συμβαίνουν στον παράδεισο, όπου διαδραματίζεται η σειρά. Αν αναρωτιόσουν, τι συμβαίνει στην ψυχή όταν πεθάνεις και τι είναι πραγματικά καλό και τι κακό, η σειρά αυτή, δεν είναι σίγουρο ότι θα σου δώσει τις απαντήσεις που ψάχνεις.

Σαββατοκύριακο

Η εναλλακτική πρόταση του Σαββατοκύριακου

Μιας κι αύριο μπαίνει ο Οκτώβρης κι απομακρυνόμαστε όλο και περισσότερο από το καλοκαίρι, την ξεγνοιασιά και τις παραλίες, είναι αναμενόμενο να νιώσεις ίσως κάποιον εκνευρισμό θα έλεγα; Κι όσοι εκείνοι που εύχονται “Καλό Χειμώνα” θα πληθαίνουν, τόσο πιο δύσκολα θα γίνονται τα πράγματα, προετοιμάσου ψυχολογικά και σωματικά με ένα μάθημα yoga. Όχι οτιδήποτε yoga, αλλά μάθημα προσαρμοσμένο κι επικεντρωμένο στο να αποβάλλεις όλο τον εσωτερικό σου θυμό και βάρος. Φεύγεις αναλάφρος σαν πούπουλο και βλέπεις τη ζωή αλλιώς.

Η βιβλιοπρόταση

Το τελευταίο, πολυαναμενόμενο βιβλίο του Harry Poter κυκλοφόρησε. Σιγά τα νέα θα μου πεις. Αν είσαι από τους προνοητικούς που το προμηθεύτηκαν, φτιάξε μια τεράστια κούπα σοκολάτα, χαμήλωσε τα φώτα, βάλε μουσική και περιπλανήσου στις σελίδες του. Υπάρχει κάτι πιο χαλαρωτικό;

Λία Πασχαλούδη

Και καλό σας Σαββατοκύριακο!

Σχόλια