Ψάχναμε αφορμή για να μιλήσουμε με την Ιζαμπέλλα Φούλοπ και…την βρήκαμε!

Συνέντευξη: Νάσος Κρητικός
Φωτογραφίες: Βασίλης Ζάκκας

Ψάχναμε μια αφορμή για συναντήσουμε και να chatάρουμε με την (πιθανότατα) ομορφότερη ηθοποιό της ηλικίας της, Ιζαμπέλλα Φούλοπ, και η καινούργια της δουλειά σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νινιού ήταν… αυτό που θέλαμε.

“Αυτό που θες” λοιπόν με την Ιζαμπέλλα να μονολογεί -και να το γράφει παρακαλώ πολύ- και όλος ο κόσμος να ανυπομονεί. Στο Studio Μαυρομιχάλη το Σάββατο 8 Οκτωβρίου η πρεμιέρα (θα είμαστε εκεί) και έπειτα κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 21:15.

Πριν από όλα αυτά όμως καλό θα ταν να γνωρίσουμε την πρωταγωνίστρια μας  λίγο καλύτερα. Η Ιζαμπέλα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Η μητέρα της Ελληνίδα, ενώ ο πατέρας της Ούγγρος και συγκεκριμένα από τη Βουδαπέστη.

Έχει 4 αδέρφια εκ των οποίων η μεγάλη αδερφή και ο ένας και μοναδικός αδερφός της ζουν και εργάζονται στη Βουδαπέστη, η μικρότερη παίζει τένις στην Ισπανία και η Ελεάνα σπουδάζει στην Αμερική. Σχολείο πήγε στη Ώθηση που δεν της πολυάρεσε, αλλά παρ’ όλα αυτά οι καλύτεροι της φίλοι είναι όλοι από κει.

14599908_1668830583430830_1952688590_o

Από μικρή στην τέχνη, κυρίως λόγω του πατέρα της που επαγγέλλεται  ζωγράφος και πάντα τον θαύμαζε για τον τρόπο που “δημιουργούσε κάτι τόσο όμορφο από το τίποτα”. Όπως λέει και η ίδια αυτό ήταν που την ιντρίγκαρε κυρίως, ώστε να ακολουθήσει τον αφηρημένο δρόμο της τέχνης. “Αυτό το ταξίδι, να ξεφεύγεις δηλαδή από την πραγματικότητα και απ’ όλα όσα σε καθορίζουν σαν άτομο”, επισημαίνει.

-Και γιατί ηθοποιός και όχι κάτι άλλο;

-Το είδος τέχνης που επέλεξα είναι ο απόλυτος τρόπος να ξεφύγεις απ’ αυτό. Μπορείς να είσαι κάποιος άλλος, να βλέπεις διαφορετικούς κόσμους, να μπαίνεις στην ψυχοσύνθεση ατόμου που δε θα γνώριζες, ή δε θα γινόσουν ποτέ. Π.χ Λογικά δε θα σκότωνες άνθρωπο, αλλά σαν ηθοποιός θα χρειαστεί να παίξεις τον δολοφόνο.

Αφού κατάλαβε ότι η ηθοποιία είναι αυτό που της  ταιριάζει, μπήκε στη σχολή Βεάκη για να το καλλιεργήσει. Παράλληλα με τη δραματική τελείωσε και κοινωνική θεολογία στο Καποδιστριακό. Στη Βεάκη μπήκε σ’ ένα team με το οποίο θα κάνουν αμέσως μετά το τέλος της σχολής μια παιδική παράσταση στην οποία είχε διπλό ρόλο.

14550897_1668830563430832_1130484689_o

Την ίδια χρονιά κάνει Stand up comedy 2 είδη (Stand up και παιδική παράσταση) τα οποία ενώ φοιτούσε ακόμα δήλωνε ότι δε θα έκανε ποτέ. Στη συνέχεια και σε συνεργασία με τον Ανδρέα Αριστοτέλους κάνουν πολύ πετυχημένα ένα Bar theatre, ενώ το καλοκαίρι που μας πέρασε πρωταγωνίστησε (κυρίως για βιοποριστικούς λόγους, όπως μας λέει) στην πιο πολυπαιγμένη διαφήμιση (θυμηθείτε μια όμορφη κοπέλα να τρώει Nirvana σε κάθε ημίχρονο των αγώνων του Euro). Τώρα, πέρα των παραστάσεων, ετοιμάζεται για τα πρώτα της διπλώματα στο χορό. Της αρέσει, όπως δήλωσε, όταν συνδυάζονται οι παραστατικές τέχνες όπως γινόταν παλιά στο χώρο της.

Η Ιζαμπέλλα από ηθοποιούς ξεχωρίζει τους αγαπημένους της καθηγητές (από Βεάκη): Μάινα και Μαυροματάκη, ενώ στην lame ερώτησή μου για αγαπημένους ξένους ηθοποιούς δήλωσε φαν του Τζιμ Κάρει για τους δραματικούς του ρόλους κυρίως και ότι θα ήταν ιερόσυλο να μην θαυμάζει κανείς τον Τζακ Νίκολσον και τη Μερλιν Στριπ. Αγαπημένη ταινία (outsider τρελό) “Το Φαινόμενο της πεταλούδας” και όχι τόσο για τον Κούτσερ όσο για το στόρι.

Τέλος για τον Γιώργο Νινιό μας είπε ότι πέρα των τρομερών σκηνοθετικών ικανοτήτων, την έχει βοηθήσει να ηρεμήσει αρκετά και να αποβάλει το άγχος της (δεν είναι και λίγο να βγάλεις μια παράσταση μόνος σου) και ότι γενικότερα είναι πολύ cool τύπος.

14618691_1668830596764162_15870471_o

Σάββατο και Κυριακή έρχεται… “αυτό που θέλετε”, σε σκηνοθεσία του Γιώργου Νινιού, πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλλα Φούλοπ, σκηνικά Φούλοπ ο πρεσβύτερος και γενικότερα πολύ όμορφα πράγματα και προ πάντων όχι κουλτουρέ (η Ιζαμπέλλα σιχαίνεται τον όρο αυτό).

Υ.Γ: Ευχαριστούμε πολύ το Bellini Aperitivo στην Κηφισιά και την υπέροχη υπεύθυνη του Χρύσα Τσίρκα για τη φιλοξενία.

 

Σχόλια