Η Ιταλία είναι μια μαγευτική χώρα, που έχει να προσφέρει στον κάθε ταξιδιωτη εικόνες, γεύσεις και ανεπανάληπτες εμπειρίες…

Μια ολόκληρη φλοσοφία ζωής κλεισμένη σε μόνο 4 λέξεις! Εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα παραπάνω λόγο να αγαπάμε την Ιταλία. Ή μάλλον 8 διαφορετικούς! Μπορεί φέτος να μην καταφέρουμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, αλλά ένα οφθαλμόλουτρο ή μια – δυο νέες προσθήκες στο bucket list δεν κάνουν κακό!

1. Βενετία

ιταλία

“Η Βενετία είναι σαν να καταβροχθίζεις ένα ολόκληρο κουτί με σοκολατάκια γεμισμένα με λικέρ”, είπε ο Τρούμαν Καπότε. Έτσι είναι: μεθυστική, σε ξελογιάζει μέχρι να γίνει ο δικος σου πειρασμός! Αυτός που δε θα μπορείς να του αντισταθείς μέχρι να ξαναπάς. Οι αναμνήσεις θα σε φέρνουν πάντα πίσω, σαν να ήταν η πρώτη φορά. Κρυμμένα μαγαζάκια, μικρές πλατείες, cicchetti και παραδοσιακά scampi alla busara!

2. Τεργέστη

ιταλία

Μελωδίες κατακλύζουν τις πλατείες. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που ολόκληρη η πόλη παραδίνεται στη μουσική και το ένα φεστιβάλ διαδέχεται το άλλο. Οπερέτα, τζαζ, ροκ. Οι Triestini, όπως αποκαλούνται οι κάτοικοι της Τεργέστης, αγαπούν τη μουσική αλλά και τις μικρές στιγμές της καθημερινής πολυτέλειας: μια βραδινή βόλτα στην πελώδια Piazza dell’ Unita d’ Italia με την ίδια και τα φώτα της να καθρεφτίζονται μέσα στο νερό και το επιβλητικό σκηνικό να θυμίζει πεισσότερο Βιέννη, παρά Αδριατική.

3. Μπολόνια

 

ιταλία

Ανάμεσα στη Φλωρεντία και τη Βενετία, η Μπολόνια περιμένει ακόμα ν’ ανακαλυφθεί. Μόδα, αναγεννησιακά palazzi, νυχτερινή ζωή και πλούσιες μακαρονάδες! Όχι άδικα, η Μπολόνια θεωρείται πρωτεύουσα του καλού ιταλικού φαγητού! Ίσως οι Ιταλοί να μην την αποκαλούν άδικα La Grassa ( η χοντρή).

4. Φλωρεντία

ιταλία

Καλή ζωή, νόστιμο φαγητό, εκλεκτό κρασί από τους αμπελώνες του Chianti και του San Gimignano, αναγεννησιακοί καλλιτέχνες, τα φώτα του Ponte Vecchio. Μια πόλη που ελάχιστα έχει αλλάξει εδώ και 500 χρόνια.

5. Ρώμη

ιταλία

Ο Λουκιανός την είχε παρομοιάσει με τον παράδεισο, ενώ ο Λόρδος Βύρων είχε πει πως όταν καταρρεύσει η Ρώμη, θα καταστραφεί μαζί της ολόκληρος ο κόσμος. Όσες φορές κι αν την επισκεφτείς, πάντα θα έχει κάτι καινούριο να σου δώσει!

6. Βερόνα

ιταλία

Οι βόλτες στα στενά της μοιάζουν με ταξίδι πίσω στο χρόνο, τότε που εκτυλίχθηκε το μεγαλύτερο ειδύλλιο στον κόσμο: η αγάπη του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας.

7. Σορέντο

ιταλία

Λίγο πριν χαθεί ο ήλιος στο τυρρηνικό πέλαγος, το Σορέντο βάφεται κατακόκκινο στις δυτικές ακτές της χώρας.

8. Cinque Terre

ιταλία

Manarola

 

Σχόλια