O DJ Snatch μας μιλάει για το πως ξεκίνησε, που βρίσκεται και τι προγραμματίζει, καθώς και για όσα αγαπάει, που έχουν σαν κοινό παρονομαστή τις καλές μουσικές και την ανάλογη αισθητική.

O DJ Snatch (κατά κόσμον Στέλιος Καραβίτης) είναι ραδιοφωνικός παραγωγός του Pepper 96.6 (Π/Σ 00:00 – 02:00), DJ και Remixer. Τα sets του χαρακτηρίζονται ως Freestyle με μουσικές, όπως λέει και ο ίδιος, “For The Mind, Body & Soul”. Δουλειές του έχουν κυκλοφορήσει μεταξύ άλλων και στις Sound Of Everything και Beatnik City Rec.

Μιλήσαμε μαζί του λίγο πριν την επικείμενη συμμετοχή του στο all-star line-up του As We Enter | 5 Years Anniversary party, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8/10, στο Fuzz Live Music Club.

  • Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την διάθεση να απαντήσεις στις ερωτήσεις μου. Καταρχάς, πώς και πού σε βρίσκει το τέλος του καλοκαιριού και η έναρξη της χειμερινής περιόδου;

Καλησπέρα και ευχαριστώ και εγώ από την πλευρά μου για την όμορφη κουβέντα μας. Έχω επιστρέψει από το καλοκαιρινό τουρ στα νησιά κυρίως, έχω ξεκινήσει τις εκπομπές στον Pepper κάθε Παρασκευή/Σάββατο μεσάνυχτα και προγραμματίζω τα χειμερινά residencies και κάποια μελλοντικά guest dj sets.

  • Είναι φανερό ότι ανέκαθεν αγαπούσες την μουσική. Πότε όμως ξεκίνησες τα πρώτα sets σου και πότε πραγματοποίησες τις πρώτες ραδιοφωνικές σου εκπομπές;

Τα πρώτα σετ μου ήταν Σεπτέμβριο του 2000 σε έναν πολύ εκλεκτικό χώρο της Αγίας Παρασκευής, το θρυλικό Alba υπό την καθοδήγηση 2 σπουδαίων DJs (Μελέτης Μοίρας/Χρηστός Σοφιανόπουλος). Με έριξαν κατευθείαν στα βαθιά, δηλαδή Jazz/Soul/World/Electronica παρακάμπτοντας mainstream κατευθύνσεις. Στα ραδιοφωνικά μπλέχτηκα αρχικά ιντερνετικά και κατόπιν μπήκε στην ζωή μου ο Pepper. Ήταν Απρίλιος του 2013.

  • Ήταν μία συνειδητή απόφαση ότι θα ζήσεις από αυτό που αγαπάς ή απλώς προέκυψε στην πορεία;

Το μικρόβιο της μουσικής μπήκε από μικρή ηλικία ως ακροατής ραδιοφωνικών εκπομπών και μετά ως συλλέκτης δίσκων. Προέκυψε είναι η αλήθεια γιατί η αρχική ενασχόληση με το DJing ήταν καθαρά από αγάπη για την μουσική. Στην συνέχεια φυσικά συνειδητοποίησα ότι αυτή θέλω να είναι η δουλεία μου. Δηλαδή να ζω από και για την δουλεία μου.

  • Τι πιστεύεις πως διαφοροποιεί το ραδιόφωνο από τα υπόλοιπα μέσα; Και τι το κάνει τελικά να επιβιώνει και μάλιστα να έχει σταθερά ένα μεγάλο κοινό στην εποχή της εικόνας;

Η μεγαλύτερη δύναμη του ραδιοφώνου νομίζω είναι η αμεσότητα με τον ακροατή και φυσικά διαδραστικότητα ανάμεσα σε παραγωγό και ακροατή. Είναι κάτι ζωντανό που μπορείς να συμμετέχεις ακόμα και να επέμβεις, κάτι που δεν προσφέρουν τα άλλα μέσα.

  • Τι διαφοροποιεί τον Pepper συγκεκριμένα από τα υπόλοιπα ερτζιανά ραδιόφωνα; Υπάρχει πλήρης ελευθερία όσον αφορά τις μουσικές σου επιλογές;

Νομίζω ότι η επιβράβευση του κοινού έρχεται ακριβώς επειδή ο Pepper αγαπάει τις καλές μουσικές χωρίς περιορισμούς σε είδη, γλώσσες και συντεταγμένες. Οπότε σου απαντώ ταυτόχρονα και στην δεύτερη ερώτηση.

  • Πόσο δύσκολο είναι να ανταπεξέλθεις στο γεγονός ότι φτιάχνεις το καθημερινό soundtrack για χιλιάδες κόσμο και ποια είναι περίπου η διαδικασία που το προσαρμόζεις κάθε φορά;

Προφανώς είναι τεράστια η ικανοποίηση να σε επιλέγουν χιλιάδες κόσμου να τους συνοδεύσεις στην δύσκολη καθημερινότητα. Η δυσκολία έγκειται στο να μην γίνεις βαρετός με επαναλήψεις, αλλά ούτε να τους βομβαρδίζεις με πολλές καινούργιες μουσικές, που δεν είναι εύκολο να αφομοιωθούν λόγω χρόνου και διάθεσης. Διαχείριση ρεπερτορίου με λίγα λόγια.

  • Προφανώς απ’ όσο καταλαβαίνω το ραδιόφωνο με τα DJ sets είναι άρρηκτα συνδεδεμένα στην ζωή σου. Αλλά ποιο από τα δύο θα έλεγες πως προτιμάς;

Αγαπώ και τα δυο εξίσου αφού το καθένα μου προσφέρει διαφορετικές συγκινήσεις .

12928261_10208136888672863_1513678310155397346_n

  • Όσον αφορά τα DJ sets τώρα. Πόσο δύσκολο είναι να βγει ένα επιτυχημένο Freestyle DJ set; Και πόσο παρεξηγημένο είναι τελικά στην Ελλάδα το Freestyle;

Θεωρώ ότι δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος για να ορίσω το Freestyle set. Είναι αρκετά δύσκολο να  βγει ένα επιτυχημένο σετ με τεχνική (δηλαδή μιξάροντας όλο το βράδυ και όχι απλά επιλογή κομματιών). Και αυτό όχι γιατί λείπει η τεχνική από τους Έλληνες DJs, αλλά επειδή ο κόσμος άρχισε να συνηθίζει την κακή αισθητική κάποιων ουρανοκατέβατων ατόμων που δηλώνουν DJs και έχουν κατακλύσει την αγορά .

  • Πώς προέκυψε το χαρακτηριστικό «For the Mind, Body & Soul», που στιγματίζει ως μότο τις μουσικές σου επιλογές;

Το ιδανικό είναι να ικανοποιούνται και οι 3 “αισθήσεις” του ακροατή, δηλαδή να σε παιδεύει, να σε εκπαιδεύει και να σε χορεύει.

  • Ποια είναι κάποια μαγαζιά στην Αθήνα που αγαπάς ιδιαίτερα, είτε ως DJ, είτε ως πελάτης;

Ως DJ αγαπώ όλα τα μαγαζιά που συντονίζονται με την αισθητική μου και το ίδιο στο μέτρο του εφικτού και ως πελάτης.

  • Παρατηρείς διαφορές όσον αφορά την νυχτερινή ζωή της πόλης; Χορεύει ο κόσμος λιγότερο ή πιο δύσκολα απ’ ότι στο παρελθόν;

Ο κόσμος τα σπάει όταν βρει τις κατάλληλες συνθήκες, αλλά η αλήθεια είναι ότι έχει μεγαλύτερή ανάγκη για επικοινωνία τα τελευταία χρόνια .

  • Ποιο μέσο προτιμάς για τις προσωπικές σου ακροάσεις; Είσαι λάτρης του βινυλίου;

Αισθητικά προτιμώ τα βινύλια, αλλά για μένα μεγαλύτερη σημασία έχει το περιεχόμενο και όχι το μέσο.

  • Ποια 5 βινύλια θα έπαιρνες μαζί σου σε μία μετοίκιση σε άλλο πλανήτη;

Portishead – Dummy

Guru Jazzmatazz – Vol.1

Marvin Gaye – What’s Going On

Dimitri From Paris – A Night At The Playboy Mansion

JJ Cale – 5

  • Υπάρχουν κάποια κριτήρια με βάση τα οποία επιλέγεις ποια τραγούδια θα «πειράξεις» ή θα μπορούσε εν δυνάμει να είναι οποιοδήποτε τραγούδι αυτό;

Αρχικά ξεκίνησα να “φρεσκάρω” γνωστά κομμάτια που χρησιμοποιώ στα σετ μου. Στην συνέχεια μου φάνηκε πιο δημιουργικό να κάνω edit σε άγνωστα κομμάτια που ανακαλύπτω από το συνεχές diggin’. Γενικότερα η φιλοσοφία του edit είναι να γίνει ένα κομμάτι πιο dj friendly και να μπορεί να παιχτεί μαζί με τις σημερινές παραγωγές.

  • Πέραν των edits, που δεν σταματούν ποτέ, ετοιμάζεις επιπλέον κάποια καινούρια δουλειά για το άμεσο μέλλον;

Για να καταλάβεις υπάρχουν στο “συρτάρι” μου έτοιμα περίπου 60 edits, τα όποια τα έχω για προσωπική χρήση. Μελλοντικά ίσως υπάρξουν κάποια official remixes.

  • Το Σάββατο το βράδυ στο Fuzz θα συναντηθείτε για πρώτη φορά όλοι μαζί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, η «creme da la creme», όπως χαρακτηριστικά είχες αναφέρει. Πώς νιώθεις να είσαι μέρος αυτού του πραγματικά ασύλληπτου line-up και τι πιστεύεις πως θα συμβεί;

Είναι κάτι που σκεφτόμουν και εγώ για καιρό, δηλαδή να μαζευτούμε όλοι σε μια σκηνή και είναι πολύ αξιέπαινη η δουλειά που έριξαν τα παιδιά της Enter Events. Εύχομαι όλοι οι συμμετέχοντες να δώσουν τον καλύτερό εαυτό τους και να γίνει ένα πάρτυ που θα θυμόμαστε για πολλά χρόνια και γιατί όχι , την γέννηση ενός ετήσιου θεσμού.

  • Ευχαριστώ για τον χρόνο σου.

Ευχαριστώ πολύ και εγώ για την όμορφη κουβέντα μας , τα λέμε το Σάββατο στο dancefloor.

Βρες τον DJ Snatch

Facebook

Soundcloud

Mixcloud

dj snatch

Enter…The Event

Η Enter Events συμπληρώνει φέτος 5 χρόνια δράσης και ετοιμάζει στην Αθήνα για το κοινό της μια ξεχωριστή γιορτή γεμάτη χορό και ενέργεια, που θα μείνει αξέχαστη με καλεσμένους παραγωγούς που έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και θεωρεί ότι έχουν πολλά να δώσουν στο μέλλον!

«As We Enter | 5 Years Anniversary» , Σάββατο 8.10 στο ‘Fuzz Live Music Club’ (Πειραιώς 209 και Πατριάρχου Ιωακείμ 1), μετά τις 20.00 !

14485042_1215897295150501_220686991090545235_n-1

As We Enter: Διάβασε Σχετικά

Σχόλια