Η εμπειρία που μας χάρισε ο Γιάννης Χαρούλης το βράδυ της Τρίτης θα μας μείνει αξέχαστη, παρά τα όποια τεχνικά προβλήματα.

Κείμενο: Ηλέκτρα Κατσίκη
Φωτογραφίες: Εύα Μπεσλεμέ

Το βράδυ της Τρίτης ήταν βροχερό. Μαζί με την πρώτη μπόρα του φθινοπώρου, ο Γιάννης Χαρούλης άνοιξε την δεύτερή συναυλία του, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Γιάννης Χαρούλης

Πλήθος κόσμου είχε μαζευτεί από νωρίς, δίχως να νοιάζεται για την βροχή. Ανοιγμένες ομπρέλες παντού και εμείς εν αναμονή για να δούμε, αν τελικά θα πραγματοποιηθεί η συναυλία.

Ένα ζευγάρι λίγο πιο πέρα, κάτω από μία ομπρέλα, φαινόταν να μην ενοχλείται από την βροχή. Συγκεντρωμένες παρέες χωρίς καμία προστασία από την βροχή είχαν πιάσει κουβέντα με μπύρες στο χέρι. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που προσπαθούσαν να χωθούν λαθραία κάτω από ξένες ομπρέλες.

Γιάννης Χαρούλης

Τελικά, γύρω στις 9 και 10 ο Γιάννης Χαρούλης ανέβηκε στη σκηνή μαζί με την μπάντα του . Η βροχή σταμάτησε, οι ομπρέλες έκλεισαν και όλοι άρχισαν να χορεύουν και να τραγουδούν. Όμως, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, μόλις μετά από δύο τραγούδια, τα πρώτα τεχνικά προβλήματα έκαναν την εμφάνιση τους. Ο ήχος σταμάτησε και τα ηχεία έπαψαν να λειτουργούν. Ο κόσμος περίμενε τραγουδώντας τα αγαπημένα τραγούδια του Γιάννη, ενώ οι τεχνικοί και όλη η παραγωγή έτρεχε προκειμένου να διορθώσει το πρόβλημα.

Χωρίς να αφήσει τον χρόνο να πάει χαμένος, και με χαμόγελο στα χείλη. Ο Χαρούλης άρχισε να τραγουδά, α καπέλα, ένα ριζίτικο και μετά από λίγο όλα επανήλθαν στην θέση τους.

Γιάννης Χαρούλης

Λίγο αργότερα, ο Κωνσταντής Πιστιόλης ήρθε να πάρει τον καημό μας με το κλαρίνο του και το παραδοσιακό «Για πες μας χάρε να χαρείς».

Και κάπου εκεί ο ουρανός άκουσε μιαν αλήθεια να στροβιλίζεται. Έδωσε τη συγκατάθεση του, αρχικά, με κεραυνούς  και ύστερα με μια μπόρα, λυτρωτική, που ήρθε και μας γείωσε και μας έκανε όλους ένα με την βροχή. Η ρακή έρεε άφθονη και όλοι χόρευαν στους ρυθμούς του κλαρίνου του Κωσταντή.

Γιάννης ΧαρούληςΓιάννης Χαρούλης

Και πάλι όμως τα τεχνικά προβλήματα εμφανίστηκαν και το ρεύμα έπεσε γι’ ακόμη μία φορά. Αφού η κατάσταση επανήλθε και πάλι, το κοπέλι  κατάφερε να μας τραγουδήσει λίγα ακόμα αγαπημένα τραγούδια , χωρίς να τον πτοούν τα τεχνικά προβλήματα ή η βροχή που σιγά – σιγά δυνάμωνε.

Λίγο μετά τις 11 όμως, το γλέντι έπρεπε να λήξει καθώς οι συνθήκες δεν βελτιώνονταν. Ο Χαρούλης ευχαρίστησε το κοινό του  και ανανέωσε το ραντεβού για τις 22 του μήνα, καλώντας το σε μία νέα συναυλία με το ίδιο εισιτήριο. Πράγμα για το οποίο μας είχε ενημερώσει, όταν τα πρώτα τεχνικά προβλήματα εμφανίστηκαν. Ο ίδιος, όμως, προκειμένου να μας ευχαριστήσει για τον “κόπο μας”, όπως ανέφερε, προσπάθησε να παίξει μουσική, για περίπου μιάμιση ώρα, κόντρα στις συνθήκες. Και είναι προς τιμήν του!

Γιάννης Χαρούλης

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σ’ όλους όσους υπέμειναν εχθές τη βροχή πριν τη συναυλία και τις συνεχόμενες διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκειά της. Καταφέρατε μια δύσκολη στιγμή να την κάνετε όμορφη. Τέτοια αγάπη είναι δώρο».- Γιάννης Χαρούλης

GALLERY

Σχόλια