Η σχολή Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα, παρουσιάζει το αποκορύφωμα ενός έτους εργασιών των σπουδαστών του 1ου και 2ου κύκλου του Βασικού Προγράμματος Φωτογραφίας, στην ετήσια έκθεσή της υπό τον τίτλο «Inner Space».  

Συνήθως, αντιλαμβανόμαστε την έννοια του χώρου σαν κάτι που σχετίζεται με ένα συγκεκριμένο τόπο. Οι σπουδαστές του Οράματος διεύρυναν την έννοια αυτή ώστε να περιλαμβάνει τον άνθρωπο, το συναίσθημα, τη μνήμη. Με άξονα τις διαφορετικές οπτικές, η φωτογραφική πρακτική χρησιμοποιήθηκε ως εργαλείο για τη σύνδεση του «έξω» με το «μέσα», σ’ ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο «τώρα».

Τα έργα που προέκυψαν από αυτή τη διαδικασία εμπεριέχουν προσωπικές ιστορίες, αναμνήσεις, ένστικτα και επιθυμίες που οι δημιουργοί θέλησαν να μοιραστούν με το θεατή και λειτουργούν ως αλληγορία αλλά και ως τεκμήριο. Η φωτογραφική αφήγηση αποτελείται από εικόνες που έχουν επιλεχθεί από εκτενέστερα project και αποκτούν όλες μαζί μια νέα, αρμονική φωνή. Η έκθεση εκτός από φωτογραφίες, περιλαμβάνει πολυμέσα, βίντεο, ζωγραφική και επιλεγμένες δουλειές από συμμετέχοντες στα workshop που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια της χρονιάς.

Info Σχολής
Το Όραμα αποτελεί την πλέον σύγχρονη σχολή φωτογραφίας στην Ελλάδα, με τους πιο καταξιωμένους επαγγελματίες φωτογράφους – καθηγητές. Ανάμεσά τους η βραβευμένη με παγκόσμιο βραβείο φωτορεπορτάζ Μάρω Κουρή, ο ιδρυτής του φωτογραφικού πρακτορείου SOOC Μενέλαος Μυρίλας, ο φωτογράφος μόδας με διεθνή καριέρα Κωνσταντίνος Τσιλιακός και αρκετοί άλλοι, που μπορείτε να δείτε τα βιογραφικά τους στην επίσημη σελίδα της σχολής. Επίσης κατά την διάρκεια της ακαδημαικής χρονιάς, η σχολή διοργανώνει διαλέξεις-παρουσιάσεις διακεκριμένων φωτογράφων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φέτος φιλοξένησε συγκεκριμένα τον Σπύρο Στάβερη, το Τάσο Βρεττό, τον Άγγελο Τζωρτζίνη και αρκετούς ακόμα, που μπορείτε να δείτε στα αντίστοιχα events στην σελίδα της σχολής στο facebook.
Το Όραμα υποδέχεται περισσότερους από 350 μαθητές ανά ακαδημαϊκό έτος, αρχάριους, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενώ διδάσκονται περισσότερες από 600 ώρες ετησίως σε όλα τα προγράμματα σπουδών.
Κάθε Σεπτέμβριο η σχολή διοργανώνει την ετήσια  έκθεση των σπουδαστών, με τα καλύτερα έργα από την προηγούμενη χρονιά. Φέτος η έκθεση με τίτλο ‘’Inner Space’’, θα πραγματοποιηθεί στο Thission Lofts από 17 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου. 
 
Η έκθεση αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός της χρονιάς για την σχολή και για τους φίλους της φωτογραφίας γενικότερα, οι οποίοι την επισκέπτονται μαζικά καθ’ όλη την διάρκειά της.

Info Έκθεσης

Επιμέλεια έκθεσης: Μάρω Κουρή, Μυρτώ Παπαδοπούλου, Γιάννης Ριζομάρκος

Εγκαίνια: Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, 20:00
Διάρκεια έως Σάββατο 1 Οκτωβρίου
Thission Lofts, Πειραιώς 123, Αθήνα

Καθημερινά 18:00 – 22:00

Είσοδος Ελεύθερη

Inner Space

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες

Σχόλια