Διαβάστε τη συνέντευξη και πάρτε μέρος στο διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα ζευγάρι χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου.

Διανύουμε και επίσημα τον Αύγουστο μήνα και ένα από τα πολύ χρήσιμα αξεσουάρ του καλοκαιριού είναι τα γυαλιά ηλίου. Όταν μάλιστα είναι και χειροποίητα, αλλά και ξύλινα, τότε σίγουρα έχουν να αποκαλύψουν κάτι παραπάνω για την προσωπικότητά σου!

O Θοδωρής λίγο καιρό πριν δημιούργησε την “Theodor Creations” μέσα από την οποία έχει λανσάρει διάφορες σειρές γυαλιών ηλίου. Τα ονόματά τους όπως μας λέει ο ίδιος προέρχονται από διάφορα ελληνικά μέρη. Το διαφορετικό στην περίπτωση του Θοδωρή, είναι ότι μιλάμε για φτιαγμένα στο χέρι γυαλιά ηλίου τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τα γούστα του καθενός.

Η ιδέα, όπως μας λέει ο ίδιος είναι να ξεφύγουμε από την τυποποίηση.

Προσπαθώ να αποτυπώσω τη φαντασία μου πάνω σε ότι δημιουργώ.

… μας λέει ο Θοδωρής και κάπως έτσι ξεκινάει και η κουβέντα μας.

Στο τέλος της συνέντευξης μπορείτε να βρείτε όλα τα στοιχεία επικοινωνίας, αλλά και πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό για να κερδίσετε ένα ζευγάρι χειροποίητα γυαλιά ηλίου, προσφορά της “Theodor Creations” για τους αναγνώστες του Frapress.gr.

1. Πώς εξηγείς με απλά λόγια τι είναι αυτό που κάνεις και πως συνέλαβες την ιδέα για πρώτη φορά;

Είναι γνωστό πως ο νους και η ψυχή του κάθε ατόμου, αποτυπώνονται πάνω σε ότι κάνει. Πόσο μάλλον ενός δημιουργού! Τα στοιχεία αυτά περνάνε στην παραγωγή του! Ακριβώς έτσι νιώθω και εγώ. Προωθώ την φαντασία μου και τις ιδέες μου με την κατασκευή ξύλινων γυαλιών.

Η αλήθεια είναι πως η πρωταρχική ιδέα ήρθε κάπως άξαφνα! Με μια μόνο ματιά στο καντράν του ρολογιού χειρός που φορούσα, σκέφτηκα, ότι αυτό που έλειπε από τις αγορές της σημερινής κοινωνίας είναι κάτι απλό, με άποψη και στυλ. Κάπου εκεί έγινε και η σύνδεση της ιδέας με το ξύλο, ένα διαχρονικό υλικό. Αργότερα σκέφτηκα ότι το ίδιο το στυλ μας χαρακτηρίζεται από τα αξεσουάρ που φοράμε, όπως γυαλιά και ρολόγια.

2. Ποια η προέλευση του ονόματος της εταιρίας;

Πολλοί πιστεύουν ότι το Theodor προέρχεται από το όνομα μου. Ωστόσο, η ονομασία προέκυψε από την πεποίθηση μας ότι το ξύλο είναι δώρο Θεού για την ανθρωπότητα. Έτσι οδηγηθήκαμε στην ονομασία Theodor, δηλαδή “Θείο Δώρο”.

ξύλινα γυαλιά ηλίου

3. Θεωρείς ότι φέρνεις κάτι διαφορετικό σε αυτό που ονομάζουμε urban culture;

Φυσικά! Ζούμε σε μια κοινωνία τυποποιημένη. Παντού ίδιο στυλ, ίδια αξεσουάρ, ίδια ρούχα, και δυστυχώς ίδιες προσωπικότητες. Αυτό που προσφέρω είναι η δυνατότητα καθένας από εμάς, να εκφράσει αυτό που πραγματικά έχει μέσα του, χωρίς να περιορίζεται σε ό,τι λανσάρεται από τις μεγάλες εταιρίες.

Με άλλα λόγια, τα γυαλιά ηλίου από τη “Theodor Creations” είναι μια πνοή φρεσκάδας στην γκρίζα ψυχολογία που μας έχουν επιβάλλει. Έτσι προτιμώ να το βλέπω εγώ.

4. Πώς θα περιέγραφες τα προϊόντα της Theodor Creations;

Το ίδιο το concept αφορά στην Ελλάδα. Η κάθε δημιουργία φέρει το όνομα ενός ελληνικού μέρους, μιας και η Ελλάδα είναι γεμάτη από υπέροχα και μοναδικά τοπία. Η ιδέα που κρύβεται πίσω από αυτό, είναι να παρακινήσουμε τον κόσμο να πάει σε μέρη που ενώ είναι δίπλα μας, μπορεί να μην έχουμε σκεφτεί ποτέ να επισκεφτούμε.

Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να επισκεφτεί έναν από αυτούς τους προορισμούς, να μπορεί να πληροφορηθεί και να ταξιδέψει έστω με την φαντασία του μέσα από τις κάρτες που θα βρίσκονται μέσα στην κάθε συσκευασία προϊόντος.

Επιπλέον, ένας ακόμη λόγος για την ονομασία των γυαλιών μας με ελληνικά τοπωνύμια είναι για να προωθήσουμε την ξεχωριστή ομορφιά της χώρας μας στο εξωτερικό.

5. Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποια τεχνικά στοιχεία από την κατασκευή;

Από τεχνικής απόψεως, όλα τα γυαλιά μας φέρουν πολωτικούς φακούς (αυτό που λέμε polarized) για καλύτερη προστασία και διαύγεια, και ειδικούς μηχανισμούς flex στους βραχίονες, για να είναι εύκαμπτα.

Σε σχέση με τον ανταγωνισμό, είναι ιδιαίτερα ελαφριά, πράγμα που εξυπηρετεί τους χρήστες στην καθημερινότητα τους, με βάρος που κυμαίνεται από 14 μέχρι 21 γραμμάρια.

Φυσικά, είναι όλα κατασκευασμένα από εμάς, από το βερνίκι μέχρι την ολοκλήρωση του κομματιού, με βιοδιασπώμενα υλικά.

ξύλινα γυαλιά ηλίου

6. Πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει ένα ζευγάρι γυαλιά από την “Theodor Creations”;

Οι δημιουργίες Τheodor μπορούν να επιλεχθούν μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και μέσω των συνεργαζόμενων καταστημάτων. Με καθημερινή συχνότητα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που διαχειριζόμαστε, κοινοποιούμε φωτογραφίες από τα γυαλιά ηλίου που δημιουργούμε, ενώ τα συνεργαζόμενα καταστήματα γνωστοποιούνται στον καθένα μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Σύντομα στην ηλεκτρονική σελίδα της “Theodor Creations” θα λειτουργεί και το e-shop της εταιρίας μας, μέσα από το οποίο θα παρέχονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για πραγματοποίηση ηλεκτρονικών αγορών.

7. Η ελληνική κρίση αποτελεί εμπόδιο ή ευκαιρία για σένα; Τι είναι αυτό που άλλαξε κατά τη γνώμη σου;

Είναι ευρύτερα γνωστό πως τα τελευταία χρόνια βιώνουμε έναν τεράστιο οικονομικό μαρασμό. Θεωρώ όμως ότι αυτό δεν πρέπει να είναι αποθαρρυντικός παράγοντας για τους νέους δημιουργούς. Αντίθετα, πρέπει να είναι ένα ισχυρό κίνητρο!

Πλέον υπάρχει χώρος για να εκφράσει καλύτερα ο καθένας αυτό που νιώθει και αυτό δημιουργεί περισσότερη πρωτοτυπία. Ο καθένας από εμάς έχει τη δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του με αυθεντικό και αποκλειστικό τρόπο και όχι με τυποποιημένο. Μία λύση δηλαδή που δε θα είναι για όλους η ίδια, αλλά θα απευθύνεται ξεχωριστά στον κάθε άνθρωπο, κάνοντάς τον μοναδικό. Αυτό ταιριάζει και με τη δική μας φιλοσοφία.

Πλέον δεν έχουμε να κάνουμε με καλούπια, αλλά με την προβολή του ψυχικού κόσμου του κάθε ατόμου. Έτσι κι αλλιώς, το μόνο που έχει καταφέρει η οικονομική μας κατάσταση είναι να συνειδητοποιήσουμε πως η πραγματική αξία και ευτυχία δεν κρύβεται σε κάποιους αριθμούς αλλά στον καθένα από εμάς.

8. Πώς οραματίζεσαι την “Theodor Creations” στα επόμενα δύο χρόνια;

Όνειρό μου είναι να μπορέσει η εταιρία μας να ανταποκριθεί στις επιθυμίες του αγοραστικού κοινού, να αγαπηθεί και να μπορέσει να προωθηθεί και στο εξωτερικό.

Αν και είμαστε ακόμα στην αρχή, το ενδιαφέρον του κόσμου πάντως, είναι ιδιαίτερα θερμό. Όχι μόνο στο αγοραστικό κοινό της Αθήνας, αλλά αισίως έχουμε επεκταθεί σε ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα. Μελλοντικά σκοπεύουμε να αναζητήσουμε εμπορικές ευκαιρίες και στο εξωτερικό.

Για να μπορέσει όμως, η αξία της ελληνικής αγοράς, να γνωστοποιηθεί σε όλο τον κόσμο σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε προϊόντα με άλλα υλικά όπως πέτρα, διάφορα μέταλλα, acetate past (το υλικό που χρησιμοποιούν οι κοκάλινοι σκελετοί) και διάφορα άλλα τα οποία θα στα πω στην επόμενη συνέντευξη.

Πληροφορίες

Website

ξύλινα γυαλιά ηλίου

Facebook fanpage

ξύλινα γυαλιά ηλίου

Ε-m@il

theodorcreations@gmail.com

Διαγωνισμός

Πάρτε μέρος στο διαγωνισμό του Frapress.gr προσφορά της “Theodor Creations” για να κερδίσετε 1 ζευγάρι χειροποίητα ξύλινα γυαλιά ηλίου “Πάρος”.

ξύλινα γυαλιά ηλίου

Η διαδικασία είναι πολύ απλή και περιλαμβάνει τα παρακάτω βήματα:

  1. Κάντε like στο Facebook Fanpage του Frapress.gr
  2. Κάντε like στο Facebook fanpage της Theodor Creations
  3. Κάντε share τη συνέντευξη στο Facebook.
  4. Κάντε tag κάτω από τη δημοσίευση της συνέντευξης στο Facebook fanpage του Frapress.gr τουλάχιστον έναν φίλο σας.
  5. Συμπληρώστε το παρακάτω:

a Rafflecopter giveaway

Ο διαγωνισμός λήγει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Ο νικητής θα ανακοινωθεί στις 00.00 το βράδυ της Δευτέρα από το Facebook fanpage του Frapress.gr.

Σχόλια