Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Μάνος Καρυστινός

Η πρόταση μας γι’αυτό το σαββατοκύριακο είναι να στήσεις ένα θερινό σινεμά στην ταράτσα σου!

Καλοκαίρι γαρ, χαλαροί ρυθμοί, λίγο πιο κακή διάθεση για όσους ξέμειναν στην Αθήνα. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι κάτι καινούργιο που θα σπάσει τη ρουτίνα της καθημερινότητας μας.

Η Αθήνα είναι γεμάτη από πολυκατοικίες και κάθε πολυκατοικία που σέβεται τον εαυτό της έχει μια προσβάσιμη ταράτσα. Η πρόταση μου, λοιπόν, είναι σχετικά απλή και υλοποιήσιμη.

Θα χρειαστείτε:

1. Ταράτσα

Βρείτε ποιος από την παρέα σας έχει την πιο όμορφη και δροσερή ταράτσα. Ιδανικά θέλουμε ωραία θέα, λουλούδια και τη διπλανή πολυκατοικία να είναι λίγο πιο ψηλή, ώστε να προσφέρεται ο τοίχος της για προβολή.

2. Ρεύμα

Οι περισσότερες ταράτσες, ειδικότερα σε παλιές πολυκατοικίες δεν έχουν παροχή ρεύματος (άσε που μπορεί να βρείτε και κανένα μπελά, αν χρησιμοποιήσετε το κοινόχρηστο ρεύμα για δική σας διασκέδαση), οπότε καταφύγετε στην σιγουριά της μπαλαντέζας. Όλο και από κάποια μεριά της ταράτσας θα βλέπετε το μπαλκόνι σας. Με λίγη δεξιοτεχνία θα καταφέρετε να φτάσετε την πρίζα στο σπίτι σας.

3. Υπολογιστής

Και τώρα που υπάρχει ρεύμα στην ταράτσα όλα είναι πιο εύκολα. Ανεβάζετε και στήνετε με μια πρόχειρη βάση (ή για τους πιο μερακλήδες κουβαλώντας ολόκληρο το γραφείο σας) τον υπολογιστή σας (laptop, πύργο ή ακόμα και tablet) στον οποίο έχετε απαραίτητα κατ***σει την ταινία που θα δείτε.

Κι αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε τι να δείτε πάρτε μερικές ιδέες για ταινίες στα παρακάτω άρθρα!

Cult ταινίες που αξίζει να δεις!

10+1 Ταινίες για μουσική: Όταν πρωταγωνιστούν οι μελωδίες

Συγκινητικές ταινίες που αξίζει να δεις!

Κοινωνικές ταινίες που ξεχωρίσαμε

10 ταινίες για ταξίδια που θα σε ταξιδέψουν

4. Ηχεία

Όσο καλύτερο το ηχοσύστημα, τόσο ποιοτικότερη και η προβολή, μιας και ο εξωτερικός χώρος θα δυσκολέψει λίγο την ακουστική. Ειδικά αν διαθέτετε ηχοσύστημα 5.1 δεν θα έχετε να ζηλέψετε τίποτα από τα θερινά σινεμά.

5. Προτζέκτορας και πανί

Είναι το δυσκολότερο αξεσουάρ του εγχειρήματος, αλλά νομίζω πως όλο και κάποιος θα βρεθεί να σας δανείσει. Συνδέστε κατάλληλα τον προτζέκτορα στον υπολογιστή και στην περίπτωση που δεν έχετε γειτονικό τοίχο, στήστε το πανί στην πλευρά με την πιο όμορφη θέα.

6. Καθίσματα

Η πιο απλή λύση είναι να φέρετε όσες καρέκλες έχετε στο σπίτι, ακόμη και να ζητήσετε από το γείτονα περισσότερες αν είστε πολλοί. Για ακόμα πιο χαλαρή διάθεση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πουφ και θαλάσσια φουσκωτά στρώματα.

7. Φαγητό-Ποτό

Κρασάκι, μπύρα και ποπ-κορν. Ψυγειάκι θαλάσσης για να διατηρηθούν κρύες οι μπύρες και  ποπ-κορν αγοραστό ή κατσαρόλας θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για μια τέλεια προβολή.

8. Μπόνους

Μιας και θα έχει στηθεί ολόκληρη εγκατάσταση στην ταράτσα, είναι κρίμα να τελειώσει με μια μόνο προβολή. Ανεβάστε έναν πάγκο, ποτά και υλικά για κοκτέιλ, παραγγείλετε πάγο και μετά την προβολή γυρίστε το σε κοκτέιλ πάρτυ. Ειδικά αν πιάνει και το wifi στην ταράτσα, το πάρτυ θα τραβήξει μέχρι το πρωί και θα απολαύσετε την ανατολή του ηλίου, τύφλα πάνω στα πουφ.

Homemade cocktails για το καλοκαίρι!

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια