Ταινίες για ταξίδια που δε θα σταματήσεις να βλέπεις!

Ξέρουμε ότι μέσα σου κρύβεις μεγάλα όνειρα. Και αυτά εκφράζουν μια έντονη επιθυμία για ταξίδια, που δεν μπορείς να καταλαγιάσεις όσο και να θες. Και επειδή, ίσως να μην μπορείς να κάνεις όλα τα ταξίδια που θες σύντομα, προσπαθείς τουλάχιστον να ταξιδέψεις με τη φαντασία σου και τα μάτια σου. Εμείς σου δίνουμε 10 φανταστικές ιδέες με ταινίες για ταξίδια που όχι απλά θα σου δώσουν κίνητρο να τα παρατήσεις όλα και να φύγεις, αλλά θα σου μάθουν ότι το σημαντικότερο είναι να ζεις τη στιγμή!

1. The Secret Life of Walter Mitty (2013)

ταινίες για ταξίδια

Ένας άτολμος διευθυντής ενός περιοδικού φωτογραφίας που ονειρεύεται ολημερίς ξεκινά μια αληθινή περιπέτεια όταν ένα αρνητικό φιλμ χάνεται. Η ταινία είναι βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Τζέιμς Θέρμπερ, το οποίο και μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον κινηματογράφο, το 1947 από τον σκηνοθέτη Νόρμαν ΜακΛίοντ που ανέθεσε στον Ντάνι Κέι τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

2. Eat Pray Love (2010)

ταινίες για ταξίδια

Η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ είχε τα πάντα: σύζυγο, σπίτι, καριέρα. Παρ’ όλα αυτά, όμως, βρίσκεται σε απόγνωση, μπερδεμένη και ψάχνει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή. Χωρίζει με το σύζυγό της και αποφασίζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της, ρισκάροντας να αλλάξει ριζικά τη ζωή της. Στα ταξίδια της, ανακαλύπτει την αληθινή απόλαυση του φαγητού στην Ιταλία και την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία της πραγματικής αγάπης στο Μπαλί.

3. Under the Tuscan Sun (2003)

ταινίες για ταξίδια

Η ζωή της 35χρονης συγγραφέα Φράνσις Μάγιες, παίρνει απρόβλεπτη τροπή όταν χωρίζει από τον σύζυγό της. Το διαζύγιο την επηρεάζει σε βαθμό που η Φράνσις παθαίνει «δημιουργικό κενό». Ανήμπορη να αντιδράσει αλλά και αποφασισμένη να ξεπεράσει το πρόβλημά της, η Φράνσις ταξιδεύει μέχρι την μαγευτική Τοσκάνη της Ιταλίας.

Εκεί, γοητευμένη από το τοπίο και ενθουσιασμένη από τους ανθρώπους, αγοράζει μια εγκαταλειμμένη βίλα. Απασχολημένη με την ανακαίνισή της, η Φράνσις αρχίζει να αισθάνεται καλύτερα και σύντομα ο έρωτας της χτυπά την πόρτα…

4. Y Tu Mama Tambien (2001)

ταινίες για ταξίδια

Μαθαίνοντας ότι ο σύζυγός της την απατά, μια νεαρή Ισπανίδα που ζει στο Μεξικό δέχεται να ακολουθήσει τον ανήλικο ξάδερφο και ένα φίλο του στο ταξίδι τους προς κάποια άγνωστη παραλία, και να μοιραστεί μαζί τους τις εφηβικές και κυρίως τις σεξουαλικές τους ανησυχίες.

5. Sans Soleil (1983)

ταινίες για ταξίδια

Μια γυναίκα αφηγείται τις σκέψεις ενός ταξιδιώτη του κόσμου, με στοχασμούς για το χρόνο και τη μνήμη να εκφράζονται με λέξεις και εικόνες μακρινές, όπως στην Ιαπωνία, στη Guinea-Bissau, την Ισλανδία και το Σαν Φρανσίσκο.

6. A Hologram for the King (2016)

ταινίες για ταξίδια

Ένας Αμερικανός επιχειρηματίας (Τομ Χανκς) ταξιδεύει στη Σαουδική Αραβία για να πουλήσει την εφεύρεση του στον πάμπλουτο τοπικό μονάρχη. Εκεί θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες μέχρι να συναντήσει τελικά τον βασιλιά, ενώ θα γνωρίσει τον έρωτα στα μάτια μιας γοητευτικής γυναίκας.

7. The Motorcycle Diaries (2004)

ταινίες για ταξίδια

Βασισμένη στο ημερολόγιο του Τσε Γκεβάρα, η ταινία περιγράφει το μακρύ ταξίδι του Γκεβάρα και του φίλου του Αλμπέρτο Γρανάδο κατά μήκος της Νότιας Αμερικής, που θα τους κάνει να γνωρίσουν μια άλλη πραγματικότητα από αυτή του αριστοκρατικού Μπουένος Άιρες.

8. Vicky Cristina Barcelona (2008)

ταινίες για ταξίδια

H Vicky και η Cristina κάνουν ένα καλοκαιρινό ταξίδι στην Βαρκελώνη. Αν και καλές φίλες, διαφέρουν σε πολλά: η Vicky σοβαρή και παραδοσιακή, η Cristina σεξουαλικά απελευθερωμένη και έτοιμη για όλα!

Τριγυρνώντας στην ηλιόλουστη Βαρκελώνη τα δυο κορίτσια πέφτουν πάνω στον γοητευτικό Ισπανό ζωγράφο Juan Antonio που δεν διστάζει να τα αιφνιδιάσει με την ευθύτητα και την ειλικρίνειά του. Τους προτείνει να περάσουν ένα Σαββατοκύριακο οι τρεις τους στο σπίτι του και ό,τι προκύψει! Η έκπληξη θα είναι η πρώην γυναίκα του Juan Antonio, Maria- Elena που θα συμπληρώσει το παζλ. 

9. The Bucket List 

ταινίες για ταξίδια

Δύο ολότελα διαφορετικοί άνδρες, που ανακαλύπτουν ότι δεν τους μένει πολύς χρόνος ζωής, ξεκινούν ένα ταξίδι με “οδηγό” μια… λίστα στην οποία έχουν σημειώσει όλες τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους.

10. The Beach

ταινίες για ταξίδια

Στο φθηνό ξενοδοχείο της Μπανγκόκ, όπου έχει μόλις καταφθάσει, ο νεαρός Αμερικανός Ρίτσαρντ γνωρίζει έναν παρανοϊκό Σκοτσέζο, τον Ντάφι. Λίγο πριν κόψει τις φλέβες του, ο Ντάφι του κληροδοτεί το χάρτη ενός παραδείσου επί της γης: πρόκειται για ένα απάτητο νησί, το οποίο περιβάλλεται από μια λίμνη.

Ο Ρίτσαρντ αποφασίζει να αναζητήσει τον μαγευτικό αυτό τόπο, συντροφιά με ένα ζευγάρι νεαρών Γάλλων, του Ετιέν και της Φρανσουάζ. Μετά από πολλές, επικίνδυνες περιπέτειες, οι τρεις ταξιδιώτες φθάνουν τελικά στον προορισμό τους, όπου βρίσκεται ήδη εγκατεστημένη μια μικρή κοινότητα φυσιολατρών. Επικεφαλής της, η Σαλ, η οποία δείχνει να αποδέχεται αμέσως τους τρεις νεοφερμένους. Ωστόσο, κανένας παράδεισος δεν είναι αυτό που φαίνεται…

Σχόλια