Μας περιμένουν εκπλήξεις τη νέα σεζόν στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ), ύστερα από τις πρώτες επιτυχημένες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν υπό τον γενικό τίτλο ΠΡΟΛΕΓΟΜΕΝΑ, ανακοινώνει τις προσεχείς καλλιτεχνικές του δραστηριότητες: την πρώτη περιοδική του έκθεση σε συνεργασία με το Φλαμανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αμβέρσα, την συμμετοχή του στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016, τη συνεργασία του με την Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ Dancing Athens, καθώς και την συμμετοχή του στο πρόγραμμα Transforming Future Museums: International Museum Academy (IMA) το οποίο διοργανώνεται από το British Council με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Οι προσεχείς δραστηριότητες:

Έκθεση σε συνεργασία με το Μ ΗΚΑ (Φλαμανδικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Αμβέρσα)

Οκτώβριος 2016 – Ιανουάριος 2017

Η έκθεση θα περιλαμβάνει περίπου 70 έργα και θα διαρθρώνεται σε θεματικές που θα υποστηρίζονται από τρία έργα, ενός Έλληνα, ενός Βέλγου και ενός άλλης εθνικότητας διεθνούς καλλιτέχνη από τις συλλογές των δύο Μουσείων. Στη συνέχεια θα ταξιδέψει στο Βέλγιο, όπου θα εγκαινιαστεί τον Απρίλιο του 2017 ταυτόχρονα με τους χώρους του ανακαινισμένου M HKA.

∴∴∴∴∴∴∴

Συμμετοχή του ΕΜΣΤ στις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2016

Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 

23- 25 Σεπτεμβρίου 2016

Λαμβάνοντας υπόψη  το φετινό θεματικό πλαίσιο για τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σχετικό με τη βία, την ανεκτικότητα και τους διωγμούς τόσο στο παρελθόν όσο και κατά την πρόσφατη ιστορία, το ΕΜΣΤ θα παρουσιάσει στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο επιλεγμένα έργα από τη συλλογή του.

∴∴∴∴∴∴∴

Συνεργασία με την Στέγη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ DANCING ATHENS

TRISHA BROWN IN PLAIN SITE

1 & 2 Οκτωβρίου 2016 | 12:00

2016pro-top-trisha3

Η Τρίσα Μπράουν, πρωτοπόρος του κινήματος του μεταμοντέρνου χορού, συμμετέχει στο εναρκτήριο φεστιβάλ της Στέγης Dancing Athens που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε δημόσιους χώρους σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κάτιας Αρφαρά. Η ομάδα της πολυβραβευμένης Αμερικανίδας χορογράφου θα παρουσιάσει στο ΕΜΣΤ το In Plain Site, ένα κολλάζ από αποσπάσματα εμβληματικών έργων των τελευταίων πενήντα ετών. Η ιδιότυπη αυτή αναδρομική παρουσίαση θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ειδικά για τους νέους χώρους του, αποτελώντας  ένα φόρο  τιμής στην ριζοσπαστική δουλειά της χορογράφου, η οποία τη δεκαετία του 1970 έβαλε τον χορό στην καθημερινότητα της πόλης.

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας

∴∴∴∴∴∴∴

Συνεργασία με το British Council

Transforming Future Museums: International Museum Academy

12-17 & 19-23 Οκτωβρίου 2016

transforming-future-museums-29742

Το ΕΜΣΤ συμμετέχει στο πρόγραμμα Transforming Future Museums: International Museum Academy (IMA) το οποίο διοργανώνεται από το British Council με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης που θα προσφέρει τόσο σε οργανισμούς όσο και σε επαγγελματίες στον χώρο των μουσείων τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να δοκιμάσουν νέους τρόπους λειτουργίας, να ανταποκριθούν στις ανάγκες και στις προκλήσεις του αύριο και να ενισχύσουν τον αντίκτυπο και τη βιωσιμότητα των οργανισμών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του British Council.

Πηγή

Σχόλια