Μία πανέμορφη πόλη της Ιαπωνίας, το Τόκυο by night!

Ο Liam Wong, Διευθυντής Graphic Design στη βιομηχανία video game στην Ubisoft, κατάγεται από τη Σκωτία και μετακόμισε στον Καναδά. Από τότε είχε την ευκαιρία να ταξιδέψει τον κόσμο μέσω της δουλειάς του και τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε τη φωτογραφία ως τρόπο σύλληψης κάθε στιγμής που ζει στα ταξίδια του. Δημιούργησε το δικό του λογαριασμό Instagram ως φωτογραφικό ημερολόγιο.

Πρώτα επισκέφτηκε το Τόκυο για τη διαφημιστική καμπάνια του παιχνιδιού Far Cry 4 και την ερωτεύτηκε. Μετά το δεύτερο ταξίδι, αγόρασε την πρώτη του DSLR και άρχισε να φωτογραφίζει.

Αν κάνετε ένα scroll στο Instagram του Wong, θα παρατηρήσετε μια πολύ έντονη αλλαγή κατεύθυνσης. Συλλαμβάνει ποικίλα μέρη το Τόκυο, σπάνια τολμώντας να απομακρυνθεί από τουριστικά σημεία.

Μετά, μια βραδιά άρχισε να βρέχει και η πόλη ζωντάνεψε. «Χάθηκα στην ομορφιά του Τόκυο το βράδυ. Ενθουσιάστηκα με τον τρόπο που η πόλη φωτίστηκε και δε σταμάτησα να βγάζω φωτογραφίες. Ήταν σαν να ήμουν μέσα στην ταινία του Gaspar Noé ‘Enter The Void’ (…)».

»Αφού δημοσίευσα τις φωτογραφίες στο διαδίκτυο, οι ακόλουθοί μου στο Instagram αυξήθηκαν σε μία νύχτα και από τότε ταξιδεύω σε διαφορετικές πόλεις τραβώντας φωτογραφίες το βράδυ. Εύχομαι να μπορούσα να λέω ότι έχω πολλές τεχνικές ή ότι υπάρχει ένα βαθύτερο νόημα ή ότι περίμενα για ώρες την τέλεια λήψη, αλλά απλά περπατούσα τριγύρω τη νύχτα φωτογραφίζοντας την πόλη. Συλλαμβάνοντας ότι ήταν μπροστά μου».

Αν έχετε ποτέ την ευκαιρία να επισκεφτείτε την Ιαπωνία, πρέπει οπωσδήποτε να πάτε, είναι πανέμορφη.

Πηγή

Σχόλια