To Street Stone Project είναι από τα πιο πρωτότυπα projects που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό!

Ο φωτογράφος Léo Caillard και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Alexis Persani, στο project τους “Street Stone” βρίσκουν έναν πολύ πρόσχαρο τρόπο να παίξουν με τον τρόπο που κατανοούμε το παρόν και το παρελθόν μέσα από το project τους «Street Stone Project».

Παρουσιάζοντας τα κλασσικά αγάλματα ντυμένα με την άμεσα αναγνωρίσιμη μορφή του σημερινού ντυσίματος, ντύνουν με σύγχρονα ρούχα μερικά από τα αγάλματα του μουσείου του Λούβρου.

Ο Leo έχει δημιουργήσει μια σειρά που είναι όχι μόνο διασκεδαστική, αλλά τονίζει το ερώτημα του πόσο εύκολα μπορούμε να επηρεαστούμε από την ενδυμασία κάποιου

Για να σας προλάβουμε, όλα είναι προϊόν photoshop. Στην ουσία ζήτησαν από άτομα με παρόμοιο σωματότυπο με τα αγάλματα να ποζάρουν στην ίδια στάση, φορώντας τα ρούχα που βλέπετε στις φωτογραφίες και έπειτα με το photoshop τα μετέφεραν στα αγάλματα.

Ο Léo Caillard λέει για το project του: «Αυτή η σειρά θέτει το ερώτημα: ποια είναι η σημασία της ενδυμασίας στη σύγχρονη κοινωνία; Ο τρόπος που ντυνόμαστε λέει πολλά για το ποιοι είμαστε. Αν λοιπόν ντύσουμε αγάλματα του παρελθόντος με σύγχρονα ρούχα, τότε εκείνα παύουν να είναι απλά φιγούρες από το μακρινό παρελθόν και μοιάζουν με ανθρώπους του σήμερα που θα μπορούσαν να προέρχονται από οποιαδήποτε μητρόπολη του κόσμου».

Ο καθένας μπορεί να ερμηνεύσει αυτό το project όπως θέλει. Εμείς πάντως το βρήκαμε πολύ πρωτότυπο!

Πηγή

Σχόλια