Σε άκρως καλοκαιρινό πνεύμα, οι προτάσεις μας για αυτό το Σαββατοκύριακο περιλαμβάνουν ό,τι χρειάζεσαι, για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου!

Επιμέλεια: Δήμητρα Τσώλη

Φλώρα Ηλία

Για πολλούς αυτή η περίοδος χαρακτηρίζεται από την ευτυχία της αφθονίας ελεύθερου χρόνου, αλλά αυτό από μόνο του δεν αρκεί, για να χαλαρώσει κανείς. Το προσεχές Σαββατοκύριακο προσφέρει μια πρώτης τάξως αφορμή να κάνεις πράγματα που θα σε ξεκουράσουν αν όχι τόσο σωματικά, πάντως σίγουρα πνευματικά.

Χαλαρά ποτά, λίγος ποιοτικός χόνος με τον εαυτό σου ή εκδρομές με φίλους… Διάλεξε αυτό που σου ταιριάζει και γέμισε τις μπαταρίες σου!


Η Δήμητρα προτείνει

Βρισκόμαστε ήδη σχεδόν στα μισά του φετινού καλοκαιριού (πώς περνάει έτσι ο καιρός) και σε αυτήν την άχαρη –πλην εξαιρετικά χαλαρή, ας μην είμαστε αχάριστοι- περίοδο που περιμένουμε πώς και πώς να φύγουμε για διακοπές. Άπλετος χρόνος, όμορφα καλοκαιρινά βράδια και ιδανικές συνθήκες για να βγεις έξω μέχρι το πρωί.

Παρασκευή και Σάββατο βράδυ, λοιπόν, ούζο, τσίπουρο και μπύρα σε χαλαρά μαγαζιά με τραπεζάκια έξω στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν την ιδανική επιλογή. Ιδού οι δικές μας προτάσεις:

Εξωστρεφής, Εξάρχεια

Ιδανική τοποθεσία, πάνω στο Λόφο του Στρέφη, δέντρα γύρω, φτηνά ποτά και νόστιμοι μεζέδες. Μπορεί το άρθρο να είναι αφιερωμένο στο Σαββατοκύριακο, αλλά τις Τετάρτες έχει και ζωντανή μουσική. Τι καλύτερο;

Σαββατοκύριακο

Τα Κανάρια, Μεταξουργείο

Έχει γίνει στέκι πλέον και γενικά να είστε προετοιμασμένοι ότι θα δυσκολευτείτε να βρείτε τραπέζι, ωστόσο αξίζει η αναμονή. Οικονομικό ποτό και φαγητό και γενικά ωραία ατμόσφαιρα, βρε παιδί μου.

Τριφασικό, Μεταξουργείο

Και παραμένουμε στο Μεταξουργείο, όπου λίγα στενά παραδίπλα σε έναν μικρό πεζόδρομο βρίσκεται το Τριφασικό. Πεντανόστιμοι, πάμφθηνοι μεζέδες και φτηνά ποτά. Γενικά δεν θα το ξαναγράψω, οι προτάσεις για το συγκεκριμένο σαββατοκύριακο θα είναι όλες οικονομικές γιατί έχουμε και διακοπές μπροστά μας, πρέπει να εξοικονομήσουμε! Μην φύγετε χωρίς να δοκιμάσετε την πραγματικά καλύτερη πατατοσαλάτα που έχετε φάει ποτέ και τις κοτομπουκιές με πιπεριές και ρυζί.

Αυλή, Ψυρρή

Ελάχιστα τραπέζια, αλλά πραγματικά μπαίνεις σε άλλη εποχή στο συγκεκριμένο μαγαζί. Παραμένει ανοιχτό και σερβίρει ακόμη και τα μεταμεσονύχτια, ώρες μάλιστα που μαζεύει και πολύ περισσότερο κόσμο.

Σαββατοκύριακο

Handlebar, Ψυρρρή

Kαι φτάνουμε στο Handlebar, που μόνο όπως το δείχνει η φωτογραφία δεν είναι Παρασκευοσάββατα το βράδυ. Κόσμος μαζεμένος όρθιος με την μπύρα του στο χέρι, καθισμένος στα πεζούλια, γενικά ότι καλύτερο για χαλαρό ποτό αυτή την εποχή. Τα πρωινά σερβίρει και ένα πολύ εναλλακτικό brunch.ΣαββατοκύριακοΚαι αφού ξυπνήσεις με την ησυχία σου την Κυριακή, ε να μην πας και για ένα μπάνιο στην θάλασσα; Όχι όμως σε οποιαδήποτε πολυσύχναστη παραλία της Αττικής, που στις περισσότερες περιπτώσεις είναι τόσο βρώμικη που δεν έχει νόημα η όλη ταλαιπωρία.

Η παραλία που αξίζει να πας εντός του Λεκανοπεδίου είναι αρκετά μακριά. Οργανωθείτε δηλαδή και με φαγητά και ποτά γιατί δεν έχει τίποτα γύρω, ωστόσο πραγματικά αξίζει. Λέγεται ΚΑΠΕ και βρίσκεται λίγο πριν το Σούνιο, στο ύψος των Λεγραινών, και πρόκειται για έναν πεντακάθαρο κόλπο, πραγματικά πανέμορφο και σχετικά απομονωμένο που σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει τις κλασσικές παραλίες της Αττικής.

Για το πώς ακριβώς θα την εντοπίσετε το μόνο που μπορώ να σας πω γιατί δεν έχει και πολλά αντιπροσωπευτικά πράγματα στον δρόμο, είναι να βρείτε την πινακίδα που γράφει «Ιδιοκτησία ΚΑΠΕ». Απλά κι αυτή βρίσκεται, αφού έχετε στρίψει σε έναν αμφίβολης φαινομενικά κατευθύνσεως χωματόδρομο.

Οι φωτογραφίες θα σας πείσουν να «ξενιτευτείτε» έτσι μέσα στο Σαββατοκύριακο.

ΣαββατοκύριακοΣαββατοκύριακο


Η Φλώρα προτείνει

Οργάνωσε τον προσωπικό σου χώρο!

Ίσως ακούγεται περίεργο να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στον προσωπικό σου χώρο το Σαββατοκύριακο, ενώ θα μπορούσες να είσαι έξω και να διασκεδάζεις. Και όντως μέχρι να ξεκινήσεις θα σου φανεί βουνό, αλλά το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει!

Για όσους είναι έστω και λίγο ακατάστατοι – πιστεύω πως είμαστε πολλοί – η περίοδος της εξεταστικής και του εντατικού διαβάσματος έχει αφήσει τα σημάδια της όχι μόνο πάνω μας, αλλά και στο χώρο μας. Μήπως και το δικό σου δωματιο έχουν καταλάβει ένα χάος από σημειώσεις, σκονισμένα βιβλία – κάποια δανεισμένα, που πρέπει να επιστρέψεις -, στάμπιλο και λοιπά πράγματα που για αρκετό καιρό θα σου είναι άχρηστα;

Σαββατοκύριακο

Μη λυπηθείς τίποτα! Πάρε μια μεγάλη σακούλα και ξεφορτώσου ό,τι σε βαραίνει, φέρνοντας στην επιφάνεια ό,τι σου αρέσει. Θα χαλαρώσεις και θα μπορέσεις να περάσεις λίγο ποιοτικό χρόνο με τον εαυτό σου, εγκαινιάζοντας συμβολικά έναν μη αγχώδη και ράθυμο μήνα.

Και διαβάζοντας αυτό για παράδειγμα…

ΣαββατοκύριακοΤο American Gods (Ο Πόλεμος των Θεών) είναι ένα μυθιστόρημα φαντασίας του συγγραφέα των The Graveyard Book και The Ocean at the End of the Lane. Το American Gods απέσπασε τα βραβεία Hugo, Nebula, Bram Stoer και Locus και, παρόλο που από κάποιους θεωρείται υπερεκτιμημένο, είναι ένα fiction-εξαιρετική συντροφιά για την παραλία. Προτιμήστε το πρωτότυπο, αν υπάρχει η δυνατότητα, γιατί η ελληνική μετάφραση πάσχει.

“Όταν πεθαίνει η πίστη σ’ ένα Θεό, πεθαίνει και ο ίδιος ο Θεός”

Φεστιβάλ Επιδαύρου, camping και oldschool disco!

Όχι, δεν πρόκειται περί παραληρήματος, αλλά για μια outsider επιλογή εκδρομής για το Σαββατοκύριακο που θα σου δώσει περισσότερα από όσα φαντάζεσαι… Ακολουθεί ανάλυση των βασικών συστατικών της εξόρμησης.

1)Φεστιβάλ Επιδαύρου

Το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου τρέχει ήδη και τα δρώμενα είναι πολλά. Αυτο που μας ενδιαφέρει εν προκειμένω είναι οι παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου. Μπορεί κάποιο έργο να το έχεις ξαναδεί παλιότερα, αλλά στην αρχαία δραματουργία η καλλιτεχνική προσέγγιση είναι το ζουμί της υπόθεσης, μιας και όλοι ξέρουμε ότι η Αντιγόνη πεθαίνει στο τέλος. Spoiler μετά από δύο χιλιάδες χρόνια δεν υφίσταται!

Σαββατοκύριακο

Τα εισιτήρια ξεκινούν από 5 ευρώ, αν και η συμβουλή είναι να δώσετε λίγα παραπάνω για να βλέπετε καλύτερα (και να μη σας φάνε τα φίδια). Σε κάθε περίπτωση, φροντίστε να είστε εκεί από νωρίς, για να εξασφαλίσετε θέση στο κέντρο και όχι δεξιά και αριστερά.

Η Επίδαυρος είναι προορισμός που ενδείκνυται για Σαββατοκύριακο, αφού από τα 140 χλμ που τη χωρίζουν από την Αθήνα τα μισά είναι Εθνική Οδός και τα άλλα μισά μια όμορφη, καταπράσινη διαδρομή. Για όσους δεν έχουν ρόδες, υπάρχει και ΚΤΕΛ.

Extra tip: Τα μάρμαρα είναι κρύα και άβολα. Μην ντραπείτε να κουβαλήσετε τα μαξιλαράκια σας!

2)Camping

Υπάρχουν διάφορα μικρά ξενοδοχεία, αλλά τα camping της Επιδαύρου θα σου προσφέρουν μια κοντινή επαφή με τη φύση και κυρίως θα σου γλιτώσουν χρήματα. Η ατμόσφαιρα είναι κάπως οικογενειακή, άρα θα αναγκαστείς να κάνεις και εσύ ησυχία. Πώς; Διαβαζοντας το American Gods ή κάποιο άλλο βιβλιαράκι.

3) Μπάνιο στο Καλαμάκι

Αφήνω την εικόνα να μιλήσει μόνη της. Απλώς θα επισημάνω την ύπαρξη μιας καντίνας στην παραλία που προηγείται αυτού του παραδείσου. Η συμπαθέστατη κυριούλα που τη δουλεύει δε λυπάται το λάδι, γιατί ξέρει ότι χρειάζεσαι ενέργεια για να χορέψεις το βράδυ…

Σαββατοκύριακο

4) Disco στο “Καπάκι” (Όχι, αλήθεια έτσι λέγεται)

Η Disco Καπάκι είναι ξακουστή ως το απόλυτο must για κάθε επισκέπτη της Παλιάς Επιδαύρου που σέβεται τον εαυτό του. Οι θρύλοι θέλουν τρανά ονόματα του θεάτρου να ξεφαντώνουν στη μαρμάρινη πίστα μέχρι πρωίας μετά τις παραστάσεις τους από το 1981 που πρωτοάνοιξε.

Σαββατοκύριακο

(πηγή Vice.gr)

Εδώ συνυπάρχουν οι πάντες. Επιδαύριοι έφηβοι. Οι γονείς τους. Οι συντελεστές των παραστάσεων. Οι τουρίστες και εσύ. Ο χορός βγαίνει αβίαστα μέσα από την πιο σουρεαλιστική επιλογή κομματιών ever και κρατά ως τα ξημερώματα. Μπορεί να μην είχες ποτέ ως όνειρο να χορέψεις κάτω από φωτορρυθμικά και ξηρό πάγο, αλλά θα σου αρέσει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι…

Σχόλια