Μερικοί λόγοι για να επισκεφτείς την Αστυπάλαια, ένα νησί που είχες στα αουτσάιντερ!

Η Αστυπάλαια είναι ένα παραδοσιακό Ελληνικό νησί στα Δωδεκάνησα. Πλέον είναι πόλος έλξης πολλών τουριστών, που επισκέπτονται το νησί για τις πολύχρωμες ακτές του και τις πανέμορφες τοποθεσίες του.

Ακόμα και το σχήμα του νησιού είναι πανέμορφο, αφού μοιάζει με πεταλούδα. «Η Αστυπάλαια, μια πεταλούδα στη μέση του Αιγαίου», όπως λένε.

Αστυπάλαια

Το κάστρο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα στο νησί, καθώς και η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

Οι τουρίστες έχουν πολλές επιλογές και στις παραλίες: τα Καμινάκια, την Παχιά Άμμο, τις Βάτσες και την παραλία του Αγίου Ιωάννη, όλες πολύχρωμες κι εξωτικές!

Δεν είναι, όμως, όλες οι παραλίες γεμάτες. Υπάρχουν και αρκετές απομονωμένες για τους πιο… μοναχικούς τύπους. Ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Χρυσή Άμμος είναι οι ιδανικές παραλίες για όσους θέλουν απλά να ξεκουραστούν μακριά από τον πολύβουο τουρισμό.

Αστυπάλαια

Μακριά από τον πολύβουο τουρισμό γράψαμε; Ε, άρα, οι μοναχικοί τύποι δεν πρέπει να πλησιάσουν τη Χώρα, τη Μαλτεζάνα, τον Πέρα Γιαλό και το Λιβάδι, καθώς οι τουρίστες συγκεντρώνονται εκεί για τις βραδινές βόλτες τους και τα μαγαζάκια.

Για όσους λατρεύουν τη νυχτερινή ζωή, ένα καλό και ρομαντικό μπαρ με υπέροχα κοκτέιλ και με θέα στο κάστρο είναι το Castro Bar. Επίσης, το Panorama club είναι όμορφο, με καλή μουσική και με ωραία θέα στο νησί, καθώς είναι αρκετά ψηλά στη Χώρα.

Αστυπάλαια

Και όσο για το φαγητό; Η Ακτή είναι μια ψαροταβέρνα με θέα στον Πέρα Γιαλό και χτισμένη πάνω σε βράχους. Για γλυκό, οι τουρίστες πρέπει να δοκιμάσουν τις λιχουδιές στο τοπικό μαγαζί Αρχιπέλαγος.

Σχόλια