Σε αντίθεση με όσα πολλοί πιστεύουν, το Euro 2016 για εμάς ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και ορίστε το γιατί…

Φτάσαμε στην προημιτελική φάση του Euro 2016 αγαπητέ αναγνώστη και μέχρι στιγμής, όλος ο πλανήτης έχει αποδεχτεί πως πρόκειται για την πιο περίεργη, παράξενη και μυστήρια διοργάνωση όλων των εποχών…

Πολλοί ήταν αυτοί μάλιστα που το χαρακτήρισαν ως το πιο ξενέρωτο και αδιάφορο τουρνουά που έγινε ποτέ, αφού στο 90% των αγώνων μέχρι σήμερα δεν επιτεύχθηκαν πάνω από 2 τέρματα.

Προσωπικά, δεν ξέρω πως το αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο ο καθένας, πάντως κατά την ταπεινή μου γνώμη το να βρίσκονται ομάδες σαν την Ουαλία και την Ισλανδία στις ”8” καλύτερες ομάδες μιας τελικής φάσης σε εθνικό επίπεδο, εγώ μόνο ξενέρα δεν το χαρακτηρίζω.

Βέβαια για να λέμε και του στραβού το δίκαιο όταν το 1/3 των Ελλήνων υποστηρίζει την εθνική Αγγλίας -αυτό το τερατούργημα του Χόντσον- το 1/3 τους Ιταλούς τους Κατενάτσιους τους IIV’ και το άλλο 1/3 υποστηρίζει τους Ισπανούς του Ντελ Βοσκού… ε εντάξει τώρα για ποια διοργάνωση να μιλήσουμε και για ποιο θέαμα.

Euro 2016

Και τι ορίζετε ρε μάγκες ως θέαμα για να καταλάβω και εγώ; 

Να ξεκινάει ο αγώνας Γαλλία-Αλβανία και το τελικό αποτέλεσμα να γράφει 6-1;
Nα φτάνουμε στην φάση των ”8” και να βρίσκονται οι ίδιοι και οι ίδιοι (Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία και Ρωσία);
Nα το πάρει η Αγγλία;
Nα το πάρει η Ιταλία;
Να το πάρει η Γερμανία;

Τι ακριβώς ορίζεται ως θέαμα;

Στο συγκεκριμένο Τουρνουά βλέπουμε απίστευτα πράγματα.

Είδαμε την Ολλανδία να αποκλείεται από τα προκριματικά.
Είδαμε για πρώτη φορά να προκρίνονται σε τελική φάση Ουαλία, Β.Ιρλανδία, Ισλανδία, Αλβανία και μάλιστα οι 3/4 κατάφεραν να προκριθούν από τους ομίλους και οι 2/4 να βρίσκονται αυτή την στιγμή που μιλάμε στα προημιτελικά.
Είδαμε μικρές ομάδες να αντιστέκονται.
Είδαμε μεγάλες ομάδες να μην βρίσκουν λύσεις.
Είδαμε τάκλιν, αντεπιθέσεις φωτιά, έξαλλους πανηγυρισμούς, απρόσμενες προκρίσεις, απίστευτους αποκλεισμούς.
Είδαμε απίστευτες κερκίδες από Ιρλανδούς, Ισλανδούς, Β.Ιρλανδούς και Ουαλούς. 
Είδαμε Ισπανία-Ιταλία και Πορτογαλία-Κροατία στους 16, θα δούμε Γερμανία-Ιταλία στους ”8” (και ο νικητής με τους Γάλλους στους ”4”).

Και θα μου πείτε τώρα δηλαδή εμένα πως το Euro δεν είναι θεαματικό επειδή τον ήπιε η Αγγλία από τους Ισλανδούς ή επειδή οι Αλβανοί βγάλανε το λάδι στους Γάλλους για να ηττηθούν με 2-0 με τα γκολ να μπαίνουν μετά το 92′;

Δεν είναι ανάγκη αγαπητέ αναγνώστη (που μόνο εσύ μπορείς να με καταλάβεις, όλοι οι άλλοι είναι ούγκανοι) για να είναι ένα παιχνίδι θεαματικό να μπαίνουν 5 γκολ και να επικρατούν στο τέλος τα φαβορί με σκορ 4-1 ή 5-0.

Μπορεί να είναι θεαματικό και να προσφέρει συγκινήσεις
ακόμη και αν επιτευχθεί ένα μόνο τέρμα.

wales

Στην τελική ας παρακολουθούσες Κόπα Αμέρικα, εκεί που το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο γρήγορο και ανοιχτό με κάτι Αϊτές, κάτι Τζαμάϊκες και κάτι  Παναμάδες να αγωνίζονται με το ποδοσφαιρικό στυλ πλατείας… ”πάμε όλοι μπροστά και όποιος βάλει τα περισσότερα”!

Ένα έχω να πω.

Μας χαρίζανε έναν γάιδαρο και τον κοιτάγαμε στα δόντια…

Σχόλια