Περιστέρι- Μπεσλεμέ Εύα


Το Περιστέρι είναι η πόλη μου. Εδώ μεγάλωσα και ζω μέχρι και σήμερα. Παρόλο που είναι αρκετά παρεξηγημένη σαν περιοχή, πιστεύω πως φέρει ένα σημαντικό πλεονέκτημα: μπορεί να συνδυάσει πολλά πράγματα μαζί.

Το Περιστέρι έχει πολλές όψεις!γειτονιές γειτονιέςΑρχικά, το graffiti και η διασκέδαση είναι δύο στοιχεία που πρωταγωνιστούν στην περιοχή. Μία γρήγορη περιπλάνηση αρκεί για να συναντήσεις αρκετό street art, συνθήματα και στένσιλ στους τοίχους των κτηρίων.

Ενώ, όσον αφορά την διασκέδαση, το Περιστέρι είναι μία περιοχή που δεν κοιμάται ποτέ (ξέρω, ξέρω γραφικό) και αυτό γιατί θα βρεις πολλά κρασάδικα και μπαράκια για διασκέδαση, ανοιχτά ακόμα και τις καθημερινές. Ενώ πάντα θα έχεις την επιλογή να “αράξεις” σε κάποια πλατεία με παρέα και μπύρες. 
γειτονιέςγειτονιέςΆλλωστε το Περιστέρι είναι γεμάτο με πλατείες και πάρκα, τα οποία λειτουργούν ως διαφυγή από την ασφυκτική ζωή της πόλης. Στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι πυκνοκατοικημένο, όπως έχουμε συνηθίσει στους μεγαλύτερους δήμους της Αττικής.

Και στις γειτονιές του έχουν διατηρηθεί παλιές μονοκατοικίες, που πολλές φορές σε κάνουν να πιστεύεις ότι βρίσκεσαι σε χωριό παρά σε κάποια μεγαλούπολη.   
γειτονιές

Ακόμα όμως και για κείνους που ζουν στις πολυκατοικίες, η θέα από τα μπαλκόνια και τις ταράτσες είναι μια κάποια παρηγοριά. Το σκηνικό που δημιουργούν οι κορυφές των βουνών (Πάρνηθα & Πετρούπολη) με τον ουρανό τις ώρες της Ανατολής και της Δύσης, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Σέριφος- Στέφανος Αντιμάντο


Τι να πει κανείς για τη Σέριφο..!

γειτονιές

©Στέφανος Αντιμάντο

Πλησιάζοντας με το βαπόρι υποπτεύεσαι ότι το νησί αυτό έχει αρκετό potential για landscape photography. Μπαίνοντας, δε, στο λιμάνι το επιβεβαιώνεις. Κι αυτό διότι το μάτι σου πέφτει αμέσως στην αμφιθεατρικά χτισμένη Χώρα του νησιού πάνω στην απόκρημνη κορυφή ενός λόφου και το γραφικό Λιβάδι με τη καινούρια του μαρίνα.

γειτονιές

©Στέφανος Αντιμάντο

Έχεις ήδη αρχίσει και αναρωτιέσαι πόσο μαγευτική μπορεί να είναι η θεά από τη κορυφή της Χώρας. Στις φωτογραφίες μπορείς να πάρεις μια εικόνα, αλλά σίγουρα δεν αποτελούν παρά απλά teasers, καθώς στην πραγματικότητα το θέαμα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό.

Υπάρχει λόγος που αποκαλείται “ο Λυκαβηττός του Αιγαίου”. Όταν, δε, πετύχεις και νηνεμία (άμα είσαι Κυκλαδίτης ξέρεις) τότε το έργο σου γίνεται πιο εύκολο και απολαυστικό.

γειτονιές

©Στέφανος Αντιμάντο

Σε περίπτωση που βρεθείς στη Σέριφο τις μέρες της αυγουστιάτικης πανσελήνου, σου συνιστώ να την παρακολουθήσεις καθώς αυτή ξεπροβάλλει μέσα από το Αιγαίο, έτοιμη να πλημμυρίσει τη θάλασσα με το φως της και να κάνει τις νύχτες μας πιο ενδιαφέρουσες.

Εντάξει, καλή η Χώρα. Από παραλίες τι έχει το μενού;

γειτονιές

©Στέφανος Αντιμάντο

Η παραλία Ψιλή Άμμος θεωρείται ευρέως ως η πιο εντυπωσιακή και φωτογενής παραλία του νησιού. Πλήθη κόσμου συρρέουν κάθε καλοκαίρι και απολαμβάνουν τα καταγάλανα νερά (δεν το λέω εγώ, η φωτογραφία!) της.

Pro tip: αξίζει όσο λίγα πράγματα να παρακολουθήσεις την ανατολή του ηλίου από την Ψιλή Άμμο, αφού το πορτοκαλί φως του μπλέκεται με το turquoise του νερού δημιουργώντας καταπληκτικούς συνδυασμούς.

γειτονιές

©Στέφανος Αντιμάντο

Για περισσότερες φωτογραφίες και μια διαδικτυακή ξενάγηση στη Σέριφο, επισκέψου το προφίλ μου στο Instagram: @stefaddim_greece!


Μην ξεχάσεις, εάν βγάζεις κι εσύ αντίστοιχες φωτογραφίες τοπίων, να πάρεις μέρος στον διαγωνισμό φωτογραφίας μας που τρέχει αυτόν το μήνα με θέμα Landscapes και έπαθλο ένα εισιτήριο για το Release Festival!

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3