Οι φωτογράφοι του Frapress.gr τράβηξαν 5 φωτογραφίες από τις γειτονιές τους και μας μιλούν γι’ αυτές!

Χαλάνδρι – Μαριλή Γουλή


Κατοικώ στις γειτονιές του Χαλανδρίου τα τελευταία 12  χρόνια και η καλύτερη περιγραφή που έχω να του δώσω είναι, δικής μου επινόησης προφανώς, χιπ ποικιλόμορφη ζούγκλα. Χιπ και ποικιλόμορφη διότι οποιοσδήποτε έχει έρθει έστω και για μία απλή βόλτα για καφέ στο κέντρο του Χαλανδρίου, θα έχει σίγουρα παρατηρήσει την πληθώρα εναλλακτικών μαγαζιών σε πεζόδρομους, στενάκια και στοές.

Παραδόξως,  καταφέρνουν να συνδυάζουν ετερόκλητα στοιχεία (και κόσμο!) τα οποία δένουν αρμονικά μεταξύ τους και κατατάσσουν την πόλη σε ένα απ’ τα πιο in” στέκια τα τελευταία 5-6 χρόνια. Ζούγκλα είναι γιατί πολύ απλά…. πράσινο, πράσινο παντού. Στην κεντρική πλατεία, στις γειτονιές, στο πάρκο που θα απολαύσεις το περπάτημα σου και προφανώς στη ρεματιά Χαλανδρίου. If you suffer from allergies, please proceed with caution!γειτονιέςγειτονιέςγειτονιέςγειτονιέςγειτονιές

Θεσσαλονίκη- Ελένη Καραβέλατζη


Θεσσαλονίκη. Ένα urban τοπίο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Γεμάτη κτήρια και γειτονιές που περιμένεις να δεις σε μια πόλη, με μια θάλασσα που σε δύο λεπτά από το πιο κεντρικό της σημείο μπορείς να απολαύσεις και να νιώσεις την αλμύρα της να σου χαϊδεύει το πρόσωπο. Με αρχοντικά νεοκλασικά διάσπαρτα και με στενά που μπορούν να σου μαρτυρήσουν την ιστορία αυτών που πέρασαν από εκεί ανά τα χρόνια και με μια ανεξάντλητη ενέργεια που δε σταματά να σε ξεσηκώνει και προσπαθεί να σε παρασύρει κάθε ώρα της ημέρας.

γειτονιές

©Ελένη Καραβέλατζη

γειτονιές

©Ελένη Καραβέλατζη

γειτονιές

©Ελένη Καραβέλατζη

γειτονιές

©Ελένη Καραβέλατζη

γειτονιές

©Ελένη Καραβέλατζη

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα..

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3