Άγιοι Ανάργυροι – Κατερίνα Μιχάλη


Πάρκο Α. Τρίτσης

Ένα όμορφο μέρος για περίπατο. Με παρέα ή και μόνος. Αν έχεις τύχη θα συναντήσεις πράσινα παπαγαλάκια μέχρι και την πάπια Ζορό. Αθλητές όλων των ειδών, ποδηλάτες, χελώνες, λόφοι με δρομάκια, ανηφόρες, γεφυρούλες, αρκετά δέντρα και εγκαταλειμμένοι σταθμοί τρένου όπως και οι ράγες τους που είναι ιδανικές για ισορροπία.

Ξέχασα να αναφέρω το πράσινο, πολύ πράσινο που έχουν ανάγκη οι άνθρωποι της πόλης να δούνε. Το μόνο κακό ποιο είναι; Του λείπει η περιποίηση. Πώς είναι δυνατόν ένας δήμος να έχει μια τέτοια πηγή ζωής και να μην την αξιοποιεί; Αλλά αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

γειτονιές

©Κατερίνα Μιχάλη

γειτονιές

©Κατερίνα Μιχάλη

γειτονιές

©Κατερίνα Μιχάλη

γειτονιές

©Κατερίνα Μιχάλη

γειτονιές

©Κατερίνα Μιχάλη

Ρόδος- Ελένη Ζιώγκα


Παλιά πόληγειτονιέςγειτονιέςΗ Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου ή αλλιώς Παλιά πόλη βρίσκεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.Συμπεριλήφθηκε στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1988.Είναι ένα από τα στολίδια του νησιού και θεωρείται πόλος έλξης για τους επισκέπτες του νησιού και όχι μόνο.

Αν και πολλοί πιστεύουν, ότι η Παλιά πόλη είναι ζωντανή μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της ανάπτυξης του τουρισμού, παραμένει ζωντανή όλο τον χρόνο καθώς στις γειτονιές της υπάρχουν παρά πολλοί μόνιμοι κάτοικοι.

Φάνες
γειτονιέςΤο χωριό Φάνες βρίσκεται 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του κέντρου της Ρόδου.Ένα γραφικό χωριό με 895 κατοίκους. Τα τελευταία χρόνια θεωρείται το χωριό των χρωμάτων.Αυτό συνέβη έπειτα από εθελοντική πρωτοβουλία ενός από τους κατοίκους, να βάψει όλα τα σπίτια τα οποία έχουν εγκαταλειφθεί με χρώματα, με σκοπό το χωριό να αποκτήσει ξανά ομορφιά και ζωντάνια.

Μετά από τον χρωματισμό του χωριού, οι κάτοικοι αλλά και οι τουρίστες αντιμετωπίζουν με εντελώς διαφορετικό τρόπο την επίσκεψη τους στο χωριό Φάνες.

Παραδείσι
γειτονιέςγειτονιέςΒρίσκεται 15 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της πόλης της Ρόδου. Είναι κάτι ανάμεσα σε χωριό και κωμόπολη, καθώς έχει αναπτυχθεί και εξελιχθεί αρκετά.

Στη μια του πλευρά όμως έχει διατηρήσει έναν παραδοσιακό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα κάποια παλιά παραδοσιακά ή εγκαταλελειμμένα σπίτια. Είναι γνωστό στους περισσότερους επισκέπτες του νησιού, καθώς σε λιγότερο από 1-2 χιλιόμετρα βρίσκεται το αεροδρόμιο ” Διαγόρας”.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα..

Σελίδες: 1 2 3

Σχόλια

1 2 3