Είτε είσαι του μέσα, είτε είσαι του έξω, αυτό το Σαββατοκύριακο το έχεις ανάγκη. Ιδου οι προτάσεις μας!

Επιμέλεια: Γιάννης Πέρος,

Άκης Δαγλής

Γιάννης

Κάθε άνθρωπος περνάει κάποιες δύσκολες στιγμές κατά την διάρκεια της ζωής του. Για εμένα μία από αυτές ήταν όταν με ανάγκασαν να γράψω αυτό το άρθρο με τον Άκη. Τι κι αν τους απείλησα με παραίτηση, τι κι αν πλήρωσα την αρχισυντάκτρια για να με βάλει με άλλον αυτοί εκεί.

Ορίστε, λοιπόν, τι καταφέρατε; Να προτείνει σε άτομα να βγούνε έξω, ενώ αυτό το χαλαρό Σαββατοκύριακο προσφέρεται ξεκάθαρα  για ταινία στο σπίτι!

Βγήκαν πολλές καινούργιες ταινίες, τις οποίες όλοι περιμέναμε και θα βγουν ακόμα περισσότερες μέσα στο 2016. Καμία όμως από αυτές δεν αξίζει τόσο για ένα ολόκληρο άρθρο. Συγνώμη marvel αλλά αυτά τα εργάκια που μας σερβίρατε ήταν 2 χλιαρές πατάτες!

Οκ, μη σταματάς να διαβάζεις δεν πρόκειται να κάνω spoiler, τουλάχιστον όχι σε αυτό το άρθρο. Εξάλλου, όπως έχουμε πει, τα άτομα αυτά ανήκουν στον 9ο κύκλο της κόλασης του Δάντη με τους προδότες!

Αφήνοντας λοιπόν το Civil War και το Batman vs Superman, πάμε κάτι παραπάνω από μία δεκαετία πίσω στο Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Η αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού). Αγαπημένη ταινία με τον Τζιμ Κάρεϊ, στο έργο Τζόελ, ο οποίος συντετριμμένος που η κοπέλα του, Κλέμενταϊν, έσβησε τη σχέση τους από το μυαλό της, αποφασίζει να κάνει το ίδιο.

Καθώς όμως βλέπει τις αναμνήσεις του να διαγράφονται, (οκ καλά το κατάλαβες, είναι προοικονομία για τις προτάσεις που ακολουθούν) συνειδητοποιεί ότι την αγαπάει ακόμα και ότι μπορεί να είναι αργά για να διορθώσει το λάθος του.

Σαββατοκύριακο

Πες την αλήθεια ο μόνος λόγος που έφτασες ως εδώ είναι από περιέργεια για να δεις τι έγινε τελικά με τον Tζόελ. Ποιος θα κάτσει μέσα Σάββατο βράδυ ακόμα και για μία ταινιάρα σαν αυτή; (Ρε Άκη, κάποιοι είμαστε ρομαντικοί τύποι, εμένα μου άρεσε).

Αφήνοντας λοιπόν την ταινία αυτή που είναι αφιερωμένη στις γυναίκες που και να μπορούσαμε δεν θέλουμε να ξεχάσουμε, περνάμε στις προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο! Αν και προλαβαίνεις ακόμα να τη δεις πριν βγεις…

Πρόταση για Σαββατοκύριακο NO.1: Island!

Άσε κάτω τη βαλίτσα και το μαγιό, δε θα πας σε νησί. Είναι CLUB RESTAURANT AND TAPAS BAR στη Βάρκιζα. Ναι ξέρω, πού να χαλάς βενζίνη για να πας μέχρι εκεί; Καλύτερα ταινία.

Όχι, φίλε μου! Όταν σου προτείνει ένα club κάποιος που μισεί τα club (aka εγώ) και ο μόνος τρόπος να τον πάνε είναι να τον έχουν απαγάγει δια της βίας, τότε τα πράγματα είναι σοβαρά!

Θυμάσαι τα ξεφτιλάδικα club που είναι ο ένας πάνω στον άλλο σαν σαρδέλες και βλέπεις τοίχους παντού; Αυτά που καταστρέφουν τα τύμπανα σου αφού σε μία σταλιά χώρο έχουν ηχεία που κάνουν για συναυλία στο Καραϊσκάκη;

Αυτά που πίνεις μπόμπες και γυρνώντας με τα ΜΜΜ ξερνάς απέξω; Αυτά που είναι καλύτερο να πας πάνω από μία καμινάδα και να πάρεις βαθιές ανάσες από τον άθλιο εξαερισμό που έχουν; (Οκ, Άκη, τελείωσα….)

Ε δες μία και το Island, ντύσου και καλό Σαββατοκύριακο με όχι και τόσο χαλαρές προτάσεις από τον Άκη!

Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο

Σαββατοκύριακο

Άκης

Καλές οι συμβουλές του Γιάννη (δε θα σχολιάσω τους κακόβουλους υπαινιγμούς του προφανώς), αλλά ειλικρινά, θα κάτσεις μέσα Σαββατοκύριακο; Όλη την εβδομάδα τρέχεις, ζεις μια συνεχόμενη κουραστική ρουτίνα. Ξέρω, έχεις ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση, αλλά μπορείς να το κάνεις Κυριακή βράδυ αυτό ακολουθώντας τις συμβουλές του Γιάννη.

Και όχι Γιάννη, δεν είσαι ρομαντικός με το να κάθεσαι μέσα Σαββατιάτικα βλέποντας ταινίες και καταβοχθρίζοντας ότι βρεις. Βασικά ανάποδα, καταβοχθρίζοντας ότι βρεις και βλέποντας ταινίες, γιατί η ταινία είναι η πρόφαση όπως καταλαβαίνετε.

Τώρα είναι Σαββατοκύριακο, επομένως πρέπει να εκμεταλλευτείς στο έπακρο το χρόνο σου και να ενεργοποιήσεις λίγο την κοινωνική σου φύση! Επομένως, το Σαββατοκύριακο πρέπει να φροντίσεις να κάνεις κάτι διαφορετικό!

Ας δομήσουμε κάπως το χρόνο. Με καλό πρόγραμμα όλα μπορείς να τα προλάβεις… Έτσι μας λέγανε και στην σχολή όταν ήμασταν φοιτητές, γι’ αυτό την πατήσαμε όλοι.

Θα πρότεινα για Σάββατο μία καλή έξοδο, σε ένα ωραίο μαγαζί, με καλή μουσική, φυσιολογικές τιμές για να μη βγάλεις το υπόλοιπο της βραδιάς στο νοσοκομείο λόγω εγκεφαλικού ή εμφράγματος, αλλά και καλή ποιότητα ποτών. Ξανά για μη τη βγάλεις στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου και μετά δίνεις το έναυσμα στον Γιάννη να μας κοροϊδεύει.

Για τους πιο ρομαντικούς τύπους θα πρότεινα Βουλιαγμένη ή Λαιμό Βουλιαγμένης. Με θέα την θάλασσα, δεν διαφέρει και πολύ το τοπίο από νησί. Ειδικά τώρα το καλοκαίρι, νιώθεις σαν να έχεις πάει διακοπές.

Σαββατοκύριακο

Θέα Βουλιγμένης το βράδυ

Υπάρχουν πολλά μαγαζιά, τόσο στο κέντρο της περιοχής όσο και πιο παραλιακά. Με φυσιολογικές τιμές σε μαγαζιά όπως το Εν πλω”, τα κλασικά TGI Fridays”, αλλά και πιο εκλεπτυσμένα μαγαζιά (με λίγο πιο τσιμπημένες τιμές, αλλά αξέχαστη θέα), όπως το Moorings”.

Σαββατοκύριακο

Θέα από το “Moorings”

Για τους πιο παρεΐστικους τύπους…

Εσείς είστε οι πιο εύκολοι (ως προς την εύρεση χαλαρών στεκιών, μην παρεξηγηθούμε κιόλας)…

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές και αφού για εσάς ισχύει  ότι η παρέα μετράει και όχι το μέρος, δεν θα έχετε πρόβλημα να βρείτε ένα ωραίο μαγαζί με χαλαρή, όμορφη ατμόσφαιρα και καλή μουσική. Παρόλα αυτά, νιώθω την ανάγκη να προτείνω κάποιες επιλογές.

Ένα από τα μέρη της Αθήνας που έχει αρχίσει να μαζεύει κόσμο τα τελευταία χρόνια είναι το Παγκράτι. Πολλά μαγαζιά γύρω από την πλατεία Πλαστήρα, όπως η Αρμπαρόριζα”, δίνουν την δυνατότητα να πιει κανείς ιδιαίτερα κοκτέιλ σε προσιτές τιμές.

Σαββατκύριακο

Υπαίθριος χώρος στην “Αρμπαρόριζα”

Για τους τύπους που θέλουν κάτι διαφορετικό…

Θα πρότεινα το Speakeasy” στην οδό Λέκκα, αν και κλασικό πλέον. Έχοντας την παράδοσή του στην ποτοαπαγόρευση (τα παλιά χρόνια) της Αμερικής, όπου έπρεπε να εισέρχονται στα μπαρ μόνο άτομα “μυημένα”, το “Speakeasy” συνεχίζει αυτή την παράδοση με το να είναι ένα από τα πιο δυσεύρετα μαγαζιά, ακόμα και αν γνωρίζεις την διεύθυνσή του.

Όσες φορές έχω πάει, λίγα μέτρα δίπλα από το μαγαζί, όλο και κάποιος θα με ρωτήσει που ακριβώς είναι. Οπτικά η είσοδος μοιάζει σαν πολυκατοικίας και πρέπει να χτυπήσεις το κουδούνι, για να σου ανοίξουν και να πας στο υπόγειο όπου βρίσκεται το μαγαζί.

Πολλές φορές μπορεί να σε ρωτήσουν και κάποιο συνθηματικό, αλλά δεν είναι δύσκολο να απαντήσεις και δεν νομίζω να μη σου ανοίξουν επειδή δεν κατάλαβες τι ήθελαν να τους πεις… Για παράδειγμα, κάποια μέρα σου έλεγαν το όνομα ενός επιστήμονα και για να σου ανοίξουν έπρεπε να τους πεις και εσύ κάποιο όνομα άλλου επιστήμονα.

Σαββατοκύριακο

“Speakeasy”

Για τους τύπους που δεν τους νοιάζει τι ώρα θα ξυπνήσουν την επόμενη μέρα (και σε τι κατάσταση) 

Αυτούς τους αγαπάμε και λίγο παραπάνω, ε Άκη;

Όσο χαλαρό μαγαζί και αν δείχνει στις φωτογραφίες, τόσο χαμός γίνεται το βράδυ. Για την ακρίβεια, στο “Venti” λαμβάνουν χώρα τα περισσότερα πάρτυ που γίνονται για τα άτομα που έχουν έρθει Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus. Με λίγα λόγια, πολύ καλές τιμές, καλό προσωπικό, και πανευρωπαϊκό κλίμα! Μία καλή επιλογή για όποιον δεν σκοπεύει να γυρίσει σπίτι του, αν δεν έχει ξημερώσει…

Σαββατοκύριακο

“Venti”

 

Η Κυριακή είναι η μέρα που ενδείκνυται για πιο χαλαρά πράγματα και κυρίως, αν έχει καλό καιρό, για μία όμορφη βόλτα. Ένα καλό καφεδάκι, διήγηση των χτεσινών συμβάντων, καθώς και μία τελευταία χαλαρή βόλτα πριν την έναρξη της ρουτίνας. Η  οποία βόλτα φυσικά πρέπει να γίνει σε ένα όμορφο μέρος…

Ένα από τα καλοκαιρινά μέρη που προτείνω για χαλαρή βόλτα είναι η διαδρομή από το Τροκαντερό έως την Μαρίνα Αλίμου. Για την ακρίβεια, μπορεί κάποιος να κάτσει και για καφέ σε κάποιο από τα χαλαρά μαγαζάκια της Μαρίνας Φλοίσβου, ή και να πάρει έναν καφέ στο χέρι και να περπατήσει με θέα τη θάλασσα.

Σαββατοκύριακο

Παραλία Εδέμ

Μία άλλη κλασική πρόταση είναι βόλτα στην ΑρεοπαγίτουΜε θέα την Ακρόπολη, περνώντας και από το Ηρώδειο, δεν υπάρχει πιο γραφική διαδρομή από την διαδρομή Θησείο-Ακρόπολη, έχοντας διανύσει όλη την Αρεοπαγίτου.

Ειδικά απογευματάκι, με πολλούς πλανόδιους μουσικούς να γεμίζουν όμορφες νότες την ατμόσφαιρα και με έναν καφέ στο χέρι, αποτελεί ιδανικό μέρος για περπάτημα και συζήτηση.

Σαββατοκύριακο

Θέα της Ακρόπολης από τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Τέλος μία πιο μακρινή εναλλακτική επιλογή είναι η Αρτέμιδα, κοινώς Λούτσα. Βρίσκεται στα προάστια της Ανατολικής Αττικής και εκτός από ωραίες παραλίες για μπάνιο, έχει φοβερή διαδρομή για βόλτα με θέα την θάλασσα και ωραίες ταβέρνες για θαλασσινά. Επίσης, υπάρχουν αρκετά μαγαζιά να κάτσει κάποιος για καφέ, αγναντεύοντας το απέραντο γαλάζιο όπως το Nissakia Surf Club”.

Σαββατοκύριακο

“Nissakia Surf Club” 

Εσύ Γιάννη, ακόμα σπίτι θα την βγάλεις;

 

Σχόλια