Oι δράσεις που πραγματοποιούνται την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στα πλαίσια του Athens Fringe Festival περιλαμβάνουν μία έκθεση, ένα live και δύο προβολές.

Το Athens Fringe Live, από το οποίο έχουν παρελάσει τα τελευταία 7 χρόνια πάνω από 2.500 καλλιτέχνες, 500 παραστάσεις, 350 συναυλίες και 280 εκθέσεις, ξεκίνησε και συνεχίζεται τον Ιούνιο στο Βρυσάκι. Με πρωταγωνιστές τη δημιουργικότητα και την αλληλεπίδραση δημιουργού-κοινού, η έκφραση στις διάφορες μορφές της θα γεμίσει το πρόγραμμα του φεστιβάλ και θα επιχειρήσει να επαναπροσδιορίσει την πραγματικότητα της πόλης.

Οι δράσεις που πρόκειται να λάβουν χώρα την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου στο Βρυσάκι είναι οι εξής:

Έκθεση ζωγραφικής της Γιώτας Μαχαίρα – Ντάτσικα

Έκθεση ζωγραφικής της Γιώτας Μαχαίρα – Ντάτσικα με τίτλο «Πρόσωπα» φιλοξενείται από 23 Μαΐου – 5 Ιουνίου 2016 στον Χώρο Τέχνης και Δράσης, Βρυσάκι (Βρυσακίου 7, Πλάκα).

Πρόσωπα γεμάτα προσμονή, περιέργεια, θλίψη, αγάπη, ακόμα και απόγνωση, με έντονα χαρακτηριστικά κι ακόμα πιο έντονα συναισθήματα, με χρώματα που παραπέμπουν στο πάθος, όπως κι αν αυτό βιώνεται…

«Η Γιώτα Μαχαίρα Ντάτσικα συνδυάζοντας τον ρεαλισμό του προσωπικού της βλέμματος με τον εξπρεσιονισμό, αποκαλύπτει με τις προσωπογραφίες το στίγμα της ψυχής. Αποτυπώνει το προσωπείο, το εσωτερικό αυτό τοπίο, που δηλώνει και μετρά με τις κλίμακες του φωτός και των χρωμάτων την έκβαση αλλά και τις προσδοκίες σε σχέση με την επιθυμία…», γράφει σε κείμενό του για την έκθεση ο σκηνοθέτης Δήμος Αβδελιώδης.

Η Γιώτα Μαχαίρα – Ντάτσικα γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στην Πάτρα. Αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (1986 – 1991) με υποτροφία του ΙΚΥ. Φοίτησε στα εργαστήρια των Ηλία Δεκουλάκου και Χρόνη Μπότσογλου. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας.

Ατομικές εκθέσεις της έχουν διοργανωθεί στην Πάτρα, την Καρδαμύλη και τη Μύκονο, ενώ έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα και τον Πειραιά.

Εγκαίνια:  Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 7.30 μ.μ.

Διάρκεια Έκθεσης: 23 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2016, 12.00-20.00 καθημερινά

Πληροφορίες: 210 3210179

The First Bet

Δύο νέοι τραγουδιστές, η Christy και ο Mestral, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σας χαρίσουν μια βραδιά γεμάτη χορό και μουσική! Ένα πρόγραμμα για όλα τα γούστα με σύγχρονα, pop, dance αλλά και έντεχνα τραγούδια. Εκτός από γνωστές επιτυχίες, οι δύο καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να σας παρουσιάσουν και δικά τους κομμάτια. Ελάτε μαζί μας να υποδεχτούμε το Καλοκαίρι!!!

Η Christy (Χριστίνα Πλαγιανού) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Από μικρή ηλικία ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική πηγαίνοντας σε Ωδείο και κάνοντας μαθήματα κιθάρας. Τελειώνοντας το Λύκειο, παράλληλα με τις σπουδές της στη δημοσιογραφία, έκανε μαθήματα φωνητικής τα οποία συνεχίζει μέχρι και σήμερα. Έχει τραγουδήσει σε διάφορες εκδηλώσεις και αυτόν τον καιρό, ετοιμάζει το δεύτερο προσωπικό της single. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη σελίδα της στο Facebook: Christy – Χριστίνα Πλαγιανού

Ο Mestral ή αλλιώς Φίλιππος Ραπτόπουλος γεννήθηκε στο νομό Πέλλας στα Γιαννιτσά και μεγάλωσε στα Κουφάλια Θεσσαλονίκης. Άρχισε να συνθέτει και να παίζει μουσική από την ηλικία των επτά ετών και συνεχίζει μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε από το μηδέν, χωρίς να έχει γνώσεις όσον αφορά τη σύνθεση (αυτοδίδακτος), και έτσι σταδιακά άρχισε να αναπτύσσει τις γνώσεις του στη μουσική. Ξεκίνησε συνεργασίες το καλοκαίρι του 2008 επαγγελματικά, και από τότε συνεργάστηκε με διάφορους καλλιτέχνες. Ως νέος συνθέτης πειραματίζεται σε διαφορετικά είδη μουσικής.

Ημερομηνία: 1 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνο πληροφοριών: 210 32 10 179

Ciner nights by Cinekra

Το Cinekra για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Athens Fringe Festival κάνει kra in public, και τι καλύτερο από κινηματογραφικές προβολές.

Και θα μου πεις τώρα εσύ, τί είναι το Cinekra, βρε αδερφέ;

Το Cinekra είναι μια νέα persona στον ιντερνετικό κόσμο που ήρθε να σου μεταφέρει αφιερώματα και κριτικές ταινιών όπως πραγματικά είναι. Αποτινάζει κάθε έννοια καθωσπρεπισμού και καθιερώνει το δικό του μετρικό σύστημα, το ¨κρα¨ που λειτουργεί αντίστροφα. Όσο λιγότερα ¨κρα¨ τόσο καλύτερη η ταινία.

It’s summer time !

Ο καιρός άνοιξε και εμείς έχουμε την κατάλληλη λύση για τις καλοκαιρινές σου βραδιές στην Αθήνα. Το Ciner Nights παίρνει τον κρυφό σου πόθο για τον κινηματογράφο και τον μετατρέπει στο απόλυτο καλοκαιρινό event για αποδράσεις μέσα στην πόλη, με προβολές όλο τον Ιούνιο.

Τι κοινό έχουν 9 νέοι καλλιτέχνες, το Cinekra και μια παραδοσιακή κατοικία στην Πλάκα;

Θέμα μας η σύγχρονη ελληνική δημιουργία όπως εκφράζεται μέσα από ποικίλες και πολύπλευρες οπτικές. Όλα τα παραπάνω θα τα δείτε και θα βιώσετε σε ένα παραδοσιακό πλακιώτικο σπίτι, το Βρυσάκι (Βρυσακίου 17, Πλάκα).

ΑΛ”

Η περίεργη σχέση ενός θύματος και ενός θύτη. Ένας κλέφτης που προσπαθεί να «βουτήξει» την τσάντα ενός περαστικού έρχεται αντιμέτωπος με κάτι μεγαλύτερο από τις συνέπειες μιας απλής κλοπής.

Σκηνοθεσία: Αλέξης Κουάντας

Διάρκεια: 12.30”

Ημερομηνία: 2 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

”Dark Illusion”

Ο Άλκης, ένας εσωστρεφής φωτογράφος με διαταραγμένη προσωπικότητα, φτάνει σε απόγνωση από τις εντάσεις ανάμεσα στην μητέρα του και τον αλκοολικό πατέρα του και να εγκαταλείψει το πατρικό του σπίτι και να μετακομίσει. Σε συνδυασμό με τη συμμετοχή του σε ένα δημοσιογραφικό project θα αρχίσει να αμφισβητεί ολοένα και περισσότερες πτυχές της πραγματικότητας που βιώνει.

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρυστινός

Διάρκεια: 74′

Ημερομηνία: 2 Ιουνίου

Ώρα έναρξης: 21.30

Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια