Βόλτες στη φύση, αναρρίχηση, βιβλία, ταινίες και σπιτικά cocktails: πόσα πράγματα χωράει ένα Σαββατοκύριακο;

Επιμέλεια: Τζωρτζίνα Ρουσουνέλη, Φλώρα Ηλία

Παρασκευή βράδυ σήμερα και ως γνωστόν όλοι αναρωτιόμαστε πώς θα περάσουμε ένα ξέγνοιαστο Σαββατοκύριακο. Είτε αποφασίσεις να βγεις από το σπίτι είτε όχι, εμείς θα σου εξασφαλίσουμε ένα εναλλακτικό διήμερο.

Η Φλώρα προτείνει:

Χαλαρό πρωινό για βιβλιολάγνους

Χωρίς υπερβολή το Σαββατοκύριακο είναι για τους περισσότερους μια όαση ελεύθερου χρόνου. Οι βιβλιολάγνοι μάλιστα πρέπει να το εκτιμούν ακόμα περισσότερο. Μπορεί το να διαβάζεις τρέχοντας από μετρό σε λεωφορείο και τανάπαλιν τις καθημερινές να φαίνεται cool και είναι, επειδή θέλει επιμονή και εξάσκηση.

1

Η αίσθηση του να διαβάζεις όμως με ηρεμία σπίτι ή έξω παρέα με καφεδάκι ή αλκόολ είναι ασύγκριτη. Έτσι, οι προτάσεις μας περιλαμβάνουν βιβλία που διαβάζονται μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο – χωρίς να χρειάζεται να έχεις σκάνερ αντί για μάτια.

Philip Roth – Η Ταπείνωση:Η Ταπείνωση’ είναι το τριακοστό μυθιστόρημα του πολυβραβευμένου Εβραιοαμερικανού συγγραφέα, Philip Roth. Η ιστορία αφορά σε έναν, ξεπεσμένο πλέον, μεγάλης ηλικίας ηθοποιό του θεάτρου που βρίσκει μια ψευδή ελπίδα στον έρωτα με μια νεότερή του γυναίκα. Και προφανώς οδηγείται στο απόλυτο μηδέν, γιατί μιλάμε για τον Roth… Απλή γραφή και άμεσο ύφος κάνουν τις σελίδες να τρέχουν σα νεράκι.

2

Hans Fallada – Ο πότης: Η ιστορία ενός αλκοολικού που καταπατά τους κανόνες της γερμανικής κοινωνίας και φυλακίζεται σε άσυλο κατά την ναζιστική περίοδο. Ο ίδιος ο Hans Fallada υπήρξε έγκλειστος σε ίδρυμα λόγω αλκοολισμού και παραβατικής συμπεριφοράς όταν άρχισε να γράφει το βιβλίο. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα είτε για το Σαββατοκύριακο, είτε για οποτεδήποτε…

Gillian Flynn – Αιχμηρά Αντικείμενα: Ψυχολογικό θρίλερ, το πρώτο βιβλίο της συγγραφέα του Gone Girl και του Dark Places. Χρειάζεται να πούμε περισσότερα;

Ανοιξιάτικο βράδυ για ορκισμένους σπιτόγατους

Πολλοί θα σου πούνε, αγαπητέ σπιτόγατε, πως ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο πρέπει να βγεις βραδινή βολτίτσα να χαρείς τον καιρό. Ξέρουμε και ξέρεις, όμως, πως αν η βραδινή πολυκοσμία του κέντρου δεν είναι για σένα, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να περάσεις καλά – πάντα παρέα με άλλους ομοϊδεάτες σου.

Μπάρμπεκιου

Λίγα πράγματα αξίζουν τόσο σε αυτό τον κόσμο όσο το βραδινό περιδρόμιασμα. Το twist εν προκειμένω είναι ότι δε χρησιμοποιούμε delivery, αλλά καταπιανόμαστε με το φαγητό μας οι ίδιοι. Το μπάρμπεκιου μάλιστα θα δώσει και μια εσάνς νεάτερνταλ στην όλη κατάσταση.

Τι θα χρειαστούμε;

  • Την ευγενική χορηγία μπαλκονιού ή ταράτσας από ένα μέλος της παρέας, εφοδιασμένου με κάποιου είδους ψησταριά.
  • Κρεατικά της επιλογής σας, συν τις απαραίτητες πιτούλες και ό,τι άλλο συνοδευτικό.
  • Πρόθυμους και κατά προτίμηση έμπειρους ψήστες. Αν υπάρχει προθυμία, αλλά όχι εμπειρία, θυμηθείτε ότι αυτή αποκτάται και επίσης ότι το χοιρινό και το κοτόπουλο θέλουν καλό ψήσιμο.
  • Παραδοσιακά, το ελληνικό ψήσιμο συνοδεύεται από μπύρα ή κρασί. Στρώστε τραπέζι και απολαύστε το επίτευγμά σας.

3

Σπιτικά cocktails

Μετά το φαγητό ακολουθεί η δίψα και ομολογουμένως ένα βραδινό μάζεμα το Σαββατοκύριακο ίσως αξίζει κάτι πιο ιδιαίτερο από τις παραπάνω παραδοσιακές επιλογές.

The Guinness Milkshake – Συνταγή που έρχεται απευθείας από τους συνάδελφους φοιτητές του ευρωπαϊκού Βορρά. Ανακατεύουμε σιγά σιγά 600ml παγωτό βανίλια με ένα κουτάκι 500ml μπύρα Guinness και σερβίρουμε προαιρετικά με σαντιγύ. Ή το μισείς, ή το λατρεύεις…

4

The Moscow Mule – Άλλο ένα εύκολο cocktail. 120ml βότκα και 60ml φρεσκοστυμένος χυμός lime σερβιρισμένα με πάγο και ginger beer.

Gin & Tonic – Κλασάτη απλότητα. London Dry Gin, πάγος, tonic water και με φέτα lime σε αναλογίες αντίστοιχες με το πόσο θες να μεθύσεις.

Ιδού κι άλλες συνταγές για κοκτέιλ!

5

Η Τζωρτζίνα προτείνει:

Σάββατο πρωί !!! Τι θα έλεγες για μια βολτούλα;

Αν πάλι δεν είσαι party hard τύπος και δεν σου αρέσει και πολύ το διάβασμα, τι καλύτερο απ΄ το να πάρεις τους φίλους σου και να εξερευνήσετε τα πιο ωραία και μαγικά μέρη στην Αθήνα.

Σου αρέσουν οι βόλτες στη φύση; Τι θα έλεγες για μια βόλτα στον Υμηττό;

Πριν ξεκινήσετε, καλό θα ήταν να ξέρετε ότι η είσοδος επιτρέπεται αυστηρά και μόνο μετά την ανατολή και πριν την δύση του ηλίου. Αυτό συμβαίνει διότι τα δάση του έχουν καεί ουκ ολίγες φορές.

Μια από τις πιο εύκολες διαδρομές που μπορείτε να ακολουθήσετε είναι αυτή που ξεκινά από το αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής στη θέση Καλοπούλα. Περνά κάνοντας μια παράκαμψη απ΄ τη μονή Καισαριανής και καταλήγει στο λόφο των Ταξιαρχών, με το ερειπωμένο Φραγκομονάστηρο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Βαριέσαι το περπάτημα; Ακόμη και γι’ αυτό σου έχω λύση. Καφεδάκι και αργότερα φαγητό στο αναψυκτήριο του Δήμου Καισαριανής ή αλλιώς Καλοπούλα. Μια όαση κοντά στο κέντρο της Αθήνας, με τρεχούμενο νερό από την πηγή και πολλά κελαηδίσματα πουλιών.

12980582_1584997998478236_1231462023_n

Τι πιο ωραίο από ένα γεμάτο Σάββατο! Μετά την υπέροχη βόλτα στο βουνό έχω να σου προτείνω και μια απ΄ τις πιο ήσυχες ταράτσες στην Αθήνα -κοντά στον Υμηττό- με όλη την πόλη στα πόδια σου. Ενδείκνυται για μπύρες και καλή μουσική.

12980389_1584997845144918_1439527289_n

Παλιές Φοιτητικές Εστίες ΕΜΠ (ΦΕΕΜΠ) , Ηρώων Πολυτεχνείου 7-9 , Ζωγράφου,  9ος Όροφος

Για τους πολύ extreme της παρέας έχω να προτείνω το 2ο Φεστιβάλ Αναρρίχησης στη Φυλή.

Ο Ε.Π.Ο.Σ. Φυλής διοργανώνει για 2η φορά ένα διήμερο φεστιβάλ στα αναρριχητικά πεδία που βρίσκονται γύρω από το Δήμο Φυλής στις παρυφές της Πάρνηθας. Το φεστιβάλ είναι μια ανοιχτή γιορτή αναρρίχησης για όλους, γι’ αυτούς που είναι λάτρεις του αθλήματος αλλά και γι’ αυτούς που θέλουν να το γνωρίσουν και να δοκιμάσουν με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών.

Και για το βραδάκι της Κυριακής λέω να προτείνω κάτι ξεκούραστο!

Γι’ αυτούς που λατρεύουν τις ερωτικές κομεντί και δεν τολμούν να το πουν στους φίλους τους γλιτώνοντας κακεντρεχή σχόλια του τύπου: τι γλυκανάλατες βλακείες είναι αυτές που βλέπεις, δεν σου προσφέρουν κάτι κλπ… Ένα έχω να πω !

Μαραθώνιος Bridget Jones’s Diary

bridget-jones-singing-scene

Αν πάλι θες να δεις ταινιούλα αλλά όχι τόσο “ξεκούραστη”, έχω να σου προτείνω το “The Big Short”. Τέσσερις outsiders μικροεπενδυτές, διαπιστώνουν αυτό που οι τράπεζες, τα ΜΜΕ και η αμερικανική κυβέρνηση αρνούνταν να δουν, δηλαδή… την επικείμενη κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας.

13009955_1584998011811568_2023285947_o

Αυτά από εμάς! Να περάσετε ένα ξεκούραστο παραγωγικό και μη Σαββατοκύριακο!

Σχόλια