Ο Ράφτης Κυριών, του G. Feydeau, για τρεις μόνο παραστάσεις, 20-21-22 Απριλίου, στο θέατρο «Σοφούλη» της Θεσσαλονίκης…

Ο θεατρικός οργανισμός «Omerta Theatre» επανέρχεται στο καλλιτεχνικό προσκήνιο της Θεσσαλονίκης και με τον Δημήτρη Ζώτο στη θέση του παρασκηνιακού «Ράφτη», κεντάει με αριστοτελική ματιά και αριστοκρατική λεπτότητα την ηθική της αστικής τάξης στο Παρίσι του 1890… καθώς αυτή ξηλώνεται από το σκόρο της συζυγικής απιστίας και του κατά συνθήκη ψεύδους στο οποίο μεταλλάσσεται η αλήθεια.

Ο «Ράφτης Κυριών», το κλασικό έργο που καταξίωσε τον Feydeau στις συνειδήσεις του θεατρικού κόσμου, ξετυλίγει το κουβάρι με τις φρενήρεις καταστάσεις του στο σανίδι του Θεάτρου Σοφούλη και μέσα από μία καταιγιστική αλληλουχία ανατροπών πλέκει μία σατυρική φάρσα.

Τετάρτη 20 Απριλίου, η μεγάλη πρεμιέρα, στις 21.00
Πέμπτη 21 Απριλίου, στις 21.00
Παρασκευή 22 Απριλίου, στις 21.00

Θέατρο «Σοφούλη»
Τραπεζούντος 5, Καλαμαριά / Τηλ: 2310 423925

Σημείωμα της ομάδας
«Omerta λοιπόν. Τίποτα μεγαλόστομο, καμιά φανφάρα καινούριου. Η οmerta επιτρέπει να ξαναπείς, και μάλιστα με συστολή και σεβασμό, όσα το μεγαλειώδες σενάριο της ζωής έχει κωδικοποιήσει. Ο «άλλος –κοινό» μένει να ανακαλύψει τη δική του πραγματικότητα που η θεατρική μας μεταμόρφωση έχει καλύψει με λέξεις, σχήματα, εικόνες και κινήσεις, όχι πάντα μακριά από τα πρωτότυπά τους. Και κάπως έτσι στήνεται μια σχέση, όπου η οmerta επιτρέπει την κίνηση μέχρι τα μισά της απόστασης. Το άλλο μισό, με όλο το αστυνομικό σασπένς που το περιβάλλει, μένει να αποκαλυφθεί από τους «άλλους» τη στιγμή της συνειδητοποίησης ότι η σκιά στο λόφο δεν είναι παρά το συμβολικό καθρέφτισμα του εαυτού μας που πλησιάζει.»

Raftis Kyriwn

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ζώτος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Κακλίδου

Παίζουν οι ηθοποιοί
Βαλάντης Γαργάνης
Χρήστος Γκουτσίδης
Δημήτρης Δάγκαλης
Γιώτα Λιάμπου
Γιάννης Μαλεζάς
Λιλιάνα Νίγκρο
Ιωάννα Ρέτσα
Ιωάννα Σιδηροπούλου

 

Σκηνικά: Μανώλης Πάλλας, Ζηνωβία Χατζάκη
Κουστούμια: Αριάνα Στεφανίδου
Επικοινωνία: Art on the Road
Οργάνωση Παραγωγής: Ζαχαρίας Σπανός, Κυριακή Τριανταφυλλίδου

Εισιτήρια
Προπώληση: 10€
Μειωμένο-προπώληση: 8€
Γενική Είσοδος: 12 €
Μειωμένο: 10 €

Σημεία προπώλησης
ΙΑΝΟΣ – STEREODISC – ΣΑΡΩΘΡΟΝ – ΔΙΩΡΟΦΟΝ (ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ) – MUSICLAND (TICKET HOUSE) – ΑΡΚΟΥΔΑ – WWW.TICKETARENA.GR

Το κάτι … παραπάνω
Σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό στο φουαγιέ του θεάτρου θα συλλέγονται τις ημέρες των παραστάσεων φαρμακευτικό υλικό και είδη υγιεινής για τους πρόσφυγες. Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν μια βδομάδα πριν την πρεμιέρα, ώστε όσα συλλέγονται να καλύψουν συγκεκριμένες ελλείψεις.

Event παράστασης στο facebook
Omerta Theatre στο facebook

Σχόλια