Ταινιούλες, βολτούλες, καλό φαγητό: ό,τι πρέπει για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια: Χριστίνα Τσατσάμη,
Άντζελα Νίτσκο

Έρχεται το Σαββατοκύριακο κι εσύ δεν έχεις πολλή  όρεξη να βγεις έξω σε κλαμπ να χτυπηθείς, αλλά ούτε και μέχρι το διπλανό μπαράκι της γειτονιάς σου. Εμείς είμαστε εδώ να  σου προτείνουμε μια λίστα με πράγματα που μπορείς να τα κάνεις, πρωί και βράδυ, αν θέλεις να περάσεις χαλαρά και ξέγνοιαστα  το Σαββατοκύριακό σου.

Πρωινός Περίπατος

Το Σάββατο πρωί είναι ό,τι καλύτερο για έναν ανοιξιάτικο πρωινό περίπατο. Πάρε την παρέα σου και ξεκινήστε. Πού αλλού αν όχι στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας;

Αν σας φαίνεται υπερεκτιμημένο το κέντρο, καλό είναι να αναθεωρήσετε, γιατί όσες φορές και να περνάς από εκεί αισθάνεσαι τον παλιό αθηναϊκό πολιτισμό να σμίγει με τον σύγχρονο. Επιπλέον, έχεις πολλές επιλογές.

Αρχικά, κατεβαίνεις στο σταθμό του μετρό Ακρόπολη και ανηφορίζεις τη Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι να δεις στα αριστερά σου την Αποστόλου Παύλου όπου αρχίζεις και την ανεβαίνεις.

Καθώς ανεβαίνεις θα νιώθεις ότι μπήκες σε μια πράσινη όαση. Θα ακολουθήσεις το δρομάκι μέχρι να φτάσεις στο Λόφο του Φιλοπάππου, όπου από εκεί έχεις θέα την Ακρόπολη και όλη την Αθήνα.

Σαββατοκύριακο

Εναλλακτικά, μπορείς να συνεχίσεις τη Διονυσίου Αεροπαγίτου μέχρι να φτάσεις στο Θησείο. Σταματάς εκεί αν θέλεις για να ανεφοδιαστείς και μετά σου προτείνουμε κάτι διαφορετικό..

Κάνοντας μια λοξοδρόμηση περνώντας από διάφορα όμορφα στενάκια στο Θησείο συναντάς την οδό Θεσσαλονίκης, δρόμος παράλληλος με τη γραμμή του Ηλεκτρικού στο Θησείο. (Θα τη βρεις εύκολα, μην ανησυχείς). Τη διασχίζεις μέχρι να φτάσεις στα όμορφα Πετράλωνα. Αν έχεις κουραστεί από το περπάτημα πάρε τον Ηλεκτρικό και κατέβα στον αντίστοιχο σταθμό.

Σαββατοκύριακο

Χαλαρό Ποτό

Balux Café Seaside

Ιδανική επιλογή τώρα που ζεσταίνει ο καιρός, το Balux είναι ίσως από τα καλύτερα μέρη για ένα χαλαρό ποτάκι την Κυριακή. Με υπέροχη θέα στη θάλασσα, μαζεύει συνήθως νέο κόσμο και φοιτητές. Λειτουργεί επίσης και σαν εστιατόριο αν σας ανοίξει η όρεξη.

Ποτό: 8 ευρώ

Cocktail: 10 ευρώ

ΣαββατοκύριακοΡακοθεωρίες

Βρίσκεται κοντά στο μετρό του Αιγάλεω από το 1951. Ένα μεζεδοπωλείο αποκλειστικά για φοιτητές στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Λαύρας, με σπιτικά μεζεδάκια και ποικιλίες σε προσιτές τιμές. Μάλιστα κάθε Κυριακή μεσημέρι έχει ζωντανή έντεχνη και ρεμπέτικη μουσική.

rakotheories-aigaleo2

Για όσους από εσάς αποφασίσετε τελικά να μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο, πιάστε τα ποπ κορν!

Οι προτάσεις είναι δύο:

Γάμος αλά ελληνικά 2 & Daredevil

Ταινία 

«Γάμος αλά ελληνικά 2»

14 χρόνια μετά, η οικογένεια Πορτοκάλος επιστρέφει και μαζί της φέρνει μεγάλες δόσεις γέλιου που σίγουρα δε θα σας κάνουν να μετανιώσετε που επιλέξατε να δείτε την ταινία.

Στο πολυαναμενόμενο sequel με τίτλο «Γάμος αλά Ελληνικά 2», η Τούλα και ο Ίαν, γονείς πλέον, προσπαθούν να προετοιμάσουν την κόρη τους για τις σπουδές της στο Κολέγιο, χωρίς όμως να λείπουν οι εκπλήξεις και τα παρατράγουδα. Ενώ το ζευγάρι προσπαθεί να λύσει τα συζυγικά του προβλήματα, αποκαλύπτεται κι ένα μυστικό από το παρελθόν της οικογένειάς που θα έρθει να ταράξει τις ισορροπίες.

Σαββατοκύριακο

Σειρά

Daredevil

Στο Hell’s Kitchen της Νέας Υόρκης, ο Matt Murdock τυφλώνεται από την παιδική ηλικία από μια τοξική ουσία που έπεσε πάνω του, ύστερα από ατύχημα. Αν και τυφλός, η έκθεση του στην ουσία όξυνε όλες τις άλλες αισθήσεις, δυνάμεις που τώρα χρησιμοποιεί για να πατάξει το έγκλημα και τη διαφθορά.

Ο Vincent D’Onofrio στο ρόλο του κακού είναι ο ιδανικός ανταγωνιστής για τον ήρωα της σειράς ενώ οι σκηνές δράσης είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Ακόμα και οι πιο απαιτητικοί θα το λατρέψετε!

Σαββατοκύριακο

Για την Κυριακή;

Ελληνικό καφέ στο μπαλκόνι ή την αυλή του σπιτιού σου παρέα με ένα καλό βιβλίο.

13023489_984378754991752_2009214170_n

Προτείνω «Στο Δρόμο» του Jack Kerouac. Αυτόματα θα μπεις σε ανοιξιάτικη διάθεση καθώς μεταφέρεσαι  στις περιοχές της Λατινικής Αμερικής της δεκαετίας του 60’, κάνοντας «τσάρκα»με το αυτοκίνητο. Ένα ταξίδι ζωής που θα σου προκαλέσει τάσεις φυγής!

 Αν βαριέσαι μέσα στο σπίτι μπορείς να πας μια βόλτα στο Παγκράτι και να χαθείς στις γειτονιές. Εκεί χάνεις την αίσθηση του χρόνου και δεν καταλαβαίνεις ότι βρίσκεσαι στο απόκεντρο της Αθήνας.  Μπορείς να πας για καφέ ή ένα χαλαρό ποτάκι στο Mint.

13022348_984370884992539_593453817_n

Αλλιώς, αν δε θες να βγεις απ’το σπίτι σου, κάλεσε παρέα φτιάξε σπιτικά ποπ κορν και δείτε την κλασική κι αγαπημένη ταινία Pulp Fiction. 13036409_984368428326118_1781619390_o

Καλό χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Σχόλια