Στην οδό Αρχελάου 30 στο Παγκράτι, κάνει τα πρώτα του βήματα στο urban life ένα bar με cosy ατμόσφαιρα και παρείστικο περιβάλλον, το Mint, με ωράριο λειτουργίας από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. Σε μια γειτονιά της Αθήνας που απέχει μόνο λίγη απόσταση από το ιστορικό κέντρο της, βρίσκεται ένα στέκι που διαφέρει από τα υπόλοιπα της περιοχής του. Βέβαια, με τόσα bars και bistro που υπάρχουν, ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και μόνο όταν ψάξεις καλά βρίσκεις κάτι αισθητικά όμορφο. Ας πούμε όμως λίγα πράγματα για την ιστορία του bar και το πώς ξεκίνησε, γιατί έχει ενδιαφέρον..

12516513_10209034354120168_962451695_n

Πίσω από το bar βρίσκεται ένας άνθρωπος με πολυετή εμπειρία στο nightlife και στο bartending της Αθήνας και όχι μόνο, ο Rio Cameron. Εξερευνώντας το bio του, θα δεις ότι πέρασε από αρκετά νησιά μας ξεκινώντας από την εξωτική Σαντορίνη όπου δούλευε σε cocktail bar, περνώντας μετά από την Κρήτη, για να καταλήξει στη Τζιά, όπου άνοιξε το δικό του μαγαζί το οποίο κράτησε για 9 χρόνια. Έπειτα επέστρεψε στην Αθήνα και στο ιστορικό Memphis στο οποίο έμεινε για 6 χρόνια(1998-2003).
Έκτοτε έχει κάνει κι άλλες παρόμοιες δουλειές στην πρωτεύουσα μέχρι που άνοιξε το δικό του Mint. Πρόκειται, επομένως, για ένα προσωπικό bar, το οποίο δημιουργήθηκε με αγάπη, μεράκι και το ιδιαίτερο στυλ του ιδιοκτήτη του.

Rio Cameron

Rio Cameron

Ο ιδιοκτήτης Rio Cameron

Ο ιδιοκτήτης Rio Cameron

Τί κάνει, όμως, το Mint να διαφέρει από τα υπόλοιπα bars; Καταρχάς, η ποικιλία στο φαγητό. Όπως αναφέρθηκε πριν, το Mint είναι ένα all day bar, που σημαίνει ότι μπορείς να πας το πρωί με την παρέα σου να πιεις καφέ, το χυμό(σπιτικός) ή το τσάι σου. Αν πεινάς, μπορείς να το επισκεφτείς κατά το μεσημεράκι και να απολαύσεις τα αυθεντικά στρογγυλά ψωμάκια ονόματι bagels, αλλά και τις γευστικότατες ζεστές σούπες από καλαμπόκι, μανιτάρι, καρότο και άλλα λαχανικά, όλα φτιαγμένα από τον Rio. Επίσης, κάθε Σαββατοκύριακο το Mint σερβίρει μοναδικό brunch σε πολύ προσιτές τιμές, οπότε αξίζουν μία δοκιμή,σε συνδυασμό με τις τάρτες, τα φαλάφελ και τα burgers που υπάρχουν διαθέσιμα όλες τις μέρες. Αυτά, λοιπόν, είναι κάποια από τα σπιτικά φαγητά και αφεψήματα που προσφέρονται στο Mint.

Τώρα για τους πιο νυχτερινούς τύπους, το bar φροντίζει και έχει DJ sets, οι οποίοι αναλαμβάνουν κάθε βράδυ το μουσικό πρόγραμμα του μαγαζιού. Οι μουσικές που παίζουν στο bar έχουν βάση το rock από όλες τις δεκαετίες, όμως θα ακούσεις σίγουρα και brit pop, electro swing αλλά και alternative free style ήχους. Ακούγοντας τις μουσικές σου στο bar, μπορείς να παραγγείλεις το δροσιστικό κοκτέιλ σου αν είσαι με παρέα ή αν θες να χαλαρώσεις θα πάρεις το κρασάκι σου, έχοντας στη διάθεσή σου ποικιλία ελληνικών κρασιών.

Αν μένεις εκεί κοντά, ή αν απλώς θες να κάνεις μια βόλτα στη πολυσύχναστη γειτονιά του απόκεντρου, το Mint είναι κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος προορισμός σε bar γιατί συνδυάζει τα πάντα, από φαγητό και ποτό, αναλόγως τη μέρα. Είναι ένα μέρος το οποίο προσεγγίζει όλες τις ηλικίες. Θα δεις και φοιτητές, αλλά θα δεις και ζευγάρια της 5ης δεκαετίας, γιατί όχι και της 6ης. Το σίγουρο είναι ότι, ακόμα κι αν δεν έρθεις με παρέα, δε θα αισθανθείς μόνος, ούτε θα βαρεθείς, γιατί ο Rio και η παρέα του θα φροντίσουν να σε κάνουν να νιώσεις όμορφα και χαλαρά.

Mint

Mint All Day Bar
Αρχελάου 30, Παγκράτι

* Κάθε Τρίτη Dj Mazza(freestyle),
Πέμπτη Dj Rez(brit pop),
Παρασκευή και Σάββατο Dj Rez(freestyle) ή Dj Slick (Rock)

*Mint All Day Bar- Bistro:

 

*Φωτογραφίες: Παναγιώτης Κελεπούρης

Σχόλια